Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nem fővárosiak mit gondolnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nem fővárosiak mit gondolnak a fővárosiakról?

Figyelt kérdés

Tudom, azt hogy budapestiek. :D

De biztos van valami különbség, vagy valamilyen sztereotípia legalább.

2016. nov. 11. 20:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Agglomerációban lakok, ami pár éve eszméletlenül felkapott lett és csomó budapesti felköltözött ide. Fél óra vonattal, minden nap bejárok egyetemre.

Már a vonaton is lehet sejteni, hogy ki az "ex"budapesti: a legtöbben szó nélkül bevetik magukat a szabad helyre az ember mellé, nem is reagálva arra, ha a nagy hévvel az embernek vágódnak, se bocsánat, se semmi. A "vidékiek" többsége (bár itt is vannak kivételek) megáll és udvariasan megkérdezi, hogy "Bocsánat, szabad ez a hely?".

Nem tudok olyan alkalmat felidézni, amikor ilyet hallottam volna villamoson vagy buszon a fővárosban.

Egyébként nagyon... zajosak. Hangosabban beszélnek, nevetnek, több kütyü van náluk. Furák :D

2016. nov. 11. 22:14
 12/29 anonim ***** válasza:

"Pedig hidd el van, nem is egy."

Persze, valahol biztos vannak, de például itt is szinte csak lenéző véleményt lehet olvasni a vidékiektől :D Meg ahogy látni szoktam a fővárosVSvidék vitában valahogy mindig a vidékiek jönnek - néha egészen alpári módon - szitkozódni. Mintha valami kisebbségi komplexusuk lenne, hogy majd a bunkó pesti biztos lenéz, szóval szóljunk be neki már előre, hánehogymá'! Na mindegy.

Születésem óta Pesten élek, a gyalogos közlekedési kultúra tényleg katasztrófa sokaknál, forgalmas közlekedési csomóponton is képesek ráérősen az út közepén cikkcakkban totyogni, nehogy valaki is elférjen mellettük, de ezt máshol is tapasztaltam. Régebben úgy álltam hozzá a vidéki utazásokhoz, hogy na majd biztos tök rendesek meg másak lesznek az emberek, de egyáltalán nem. Kb ugyanolyanok.

A fővárosi tömegközlekedés pedig egészen más, mint a vidéki. A fővárosban sok esetben csak néhány megállót, perceket utazik az ember, totál felesleges megkérdezgetni mindig vadidegeneket, hogy leülhetünk-e melléjük napjában hatszor, míg vidéken egy buszút simán meg tud lenni 30-40 perc, vagy több, ott persze van létjogosultsága a dolognak. Ez nem bunkóság kérdése, hanem praktikáé. Az elővárosi vonatok kb a kettő keveréke, én speciel amikor olyanon utazom, meg szoktam kérdezni, ha leülök valaki mellé, de általában nem szoktam leülni.

2016. nov. 11. 22:28
 13/29 anonim ***** válasza:
61%

Én megyeszékhelyről költöztem Pestre. Nem költöznék haza, de mondjuk a nagy forgatagból szívesen kimennék már.

A legelső tapasztalatom nekem is az udvariaskodás kérdése volt. Mikor megkérdeztem a buszon, hogy szabad-e a hely, akkor úgy néztek rám mint egy ufóra. Na de az az igazság (most már én sem kérdezem meg Pesten, ellenben mindenhol máshol továbbra is), hogy qrvára mindegy, hogy szabad-e vagy sem. Nagyon sokan vannak, szarabb ha úgy fogod a helyet, hogy közben le is ülhetnél, hogy eggyel több ember felférjen a buszra, stb. Nincs az a luxus, hogy akkor azt mondják nem, vagy a következő megállóban száll fel a haver és neki foglalja a helyet..

A másik a rohanás. Eleinte én is úgy voltam vele, hogy mi az istenért tolonganak, hiszen 3 perc és jön a következő. 6 éve élek Pesten, és ugyan igyekszem mindig időben elindulni, de sokszor előfordul, hogy nem tudom megvárni a következőt, mennem kell azzal ami jön.

Egyrészt mert már ki van számolva, hogy hova mennyi idő alatt érek oda, másrészt a következően pontosan ugyanennyien lesznek.

A harmadik pedig, hogy Budapest egyes környékei nagyon mások..és most nem a nyóckerre gondolok.

Vannak nagyon nyugis, már már családias környékek (és most nem a huszonX kerületekre gondolok), és vannak a suttyó parasztok környékek. Na meg aztán az újgazdag meg az újpesti kcsögök. (Kinek nem inge, ne vegye magára.)

Én abszolút Budát preferálom..éltem mindkét oldalon, jelenleg a pestin, és itt tipikusan az újgazdag, 50millás lakás, 10millás kocsi, de azt a qrva 2millás mélygarázst már megvenni képtelen hülyegyerekek laknak.. Na mondjuk a NAV biztos kaszálhatna ezen, de nem is jönnek, nem véletlen..

Szóval vannak hülyék, kevésbé hülyék, a legnagyobb különbség a vidékkel szemben, hogy sokkal tempósabb, pörgősebb életet élnek.

2016. nov. 11. 22:38
 14/29 anonim ***** válasza:

Ami pedig a közlekedést illeti.. Csak az autós közlekedésre térek ki. Amióta Pesten vezetek, agyfszt kapok vidéken. A sok töketlen, vezetni képtelen autós. Pesten mindenki halad. Igaz, vannak agresszív sofőrök, de a többségre inkább csak a dinamikus jelzőt lehet rárakni. Mindenki el akar jutni a céljára. Na de otthon..meg bárhol vidéken. Mire elindul annál a cseszett lámpánál, már át is váltott pirosra. Pesten ezalatt 5-en átmentek volna, és még csak nem is a sárgán/piroson.

Na ha Pesten ilyen balfszt látok, azokra mondom, hogy vasárnapi sofőr.. Ha szombat van, akkor meg vasárnapi sofőr szombaton.

2016. nov. 11. 22:43
 15/29 anonim ***** válasza:

Beképzeltek, lekezelőek, menőnek gondolják magukat, tahók, bunkók, igazából minden ami rossz :) jellemző rájuk. Tisztelet a kivételnek.

Ez van sajna!

Vidéken pedig tök jó nyugi van, kedvesek egymással az emberek, senki nem akar többnek látszani mint aki.

2016. nov. 12. 01:20
 16/29 anonim ***** válasza:

"a legtöbben szó nélkül bevetik magukat a szabad helyre az ember mellé"

Mi a baj ezzel? :) Talán neked 2 ülés jár? :)

Azért van a szabad ülés, hogy leüljenek. Ugyanolyan utas, mint te. Miért kéne tőled bármit is kérdeznie? :)

2016. nov. 12. 01:41
 17/29 anonim ***** válasza:

Semmit. Agglomerációs (tulajdonképpen vidéki) vagyok, napi szinten bemegyek Budapestre. Szeretem, mert sok minden van egy rakáson, ennyiből kicsit irigylem a fővárosiakat. Azonban a vidéki levegő és nyugalom felbecsülhetetlen számomra, nem bírnám elviselni a belváros nyüzsgését vagy egy lakótelep problémáit.

Egy negatív dolog van, amit az elmúlt 10+ évben látok, az a tömegközlekedés miatti folyamatos hiszti. Kész vagyok, amikor az középsuliban, később az egyetemen és munkahelyen ment a rinya, hogy jajj, melyik busz merre jár, le van zárva a metró, és ő most 6 perccel korábban kényszerül indulni, és úristen, minden milyen szar, stb. Mifelénk van a vonat a Keletiig, meg egy másfélóránként közlekedő helyi busz, és ennyi.

2016. nov. 12. 07:40
 18/29 anonim ***** válasza:

Hát én Budapesten lakom, azon belül Budán, de sok rokonom ,ismerősöm lakik szerte az országban, meg sok helyen jártam már, így a tapasztalatom az, hogy a nem fővárosiak alapvetően semleges, vagy kissé negatív véleménnyel vannak rólunk, ez nem feltétlen rosszindulat a részükről, inkább egy-egy rossz tapasztalat vagy berögződés, de szerencsére azért a legtöbben nem veszik egy kalap alá egész Bp.-t, hanem tudják az egyén szintjén nézni a dolgokat.

Nekem amúgy teljesen mindegy, hogy valaki hol lakik,honnan jön, fővárosi, nem fővárosi, nem ez alapján ítélem meg az embereket.

2016. nov. 12. 08:08
 19/29 anonim ***** válasza:
Többiek már leírták: b.unkók. Másrészről itt is és máshol is megfigyelheted azt, ha felteszel egy kérdést, hogy mi hol, merre van, mindegyik bu.zeráns pesti azt hiszi, hogy Budapestből áll az ország és elkezdi sorolni az adott infót, de úgy, mintha csakis Budapesten lehetne.
2016. nov. 12. 11:58
 20/29 A kérdező kommentje:

Egész kulturált válaszok érkeztek. Köszonöm mindenkinek!

Ha esetleg érint valakit, szívesen olvasnék párkapcsolatra fókuszáló válaszokat is. Pl. tapasztalataim alapján aki olyan helyen nevelkedett ahol kevesebb ember él, az ismerkedésnél sokkal nyitottabb, közvetlenebb, kedvesebb...

2016. nov. 12. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!