Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire kiábrándító/taszító,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire kiábrándító/taszító, ha egy 20-as évei közepén járó nő nem tud főzni?

Figyelt kérdés

2016. okt. 14. 10:49
1 2 3 4
 21/31 Beviz Elek ***** válasza:

Eléggé magadra vetted, csak nem rátapintottam valamire? A leírásod alapján ha a hímedet lecseréled egy főzni tudó nőre akivel vesztek egy felcsatolható brokit, akkor kb ott lennétek mint most. Nálam egy nő felcsatolható brokival sosem lesz férfi...

A szüleimtől/nagyszüleimtől azt láttam amit írtam. A nőnek megvolt a napi elfoglaltsága ezekkel, de a férfi is talált minden napra elég tennivalót (alapból ugye többet dolgozik mint egy nő). Ha férfi főz rendszeresen, akkor ki csinálja meg az ő feladatát? Ha a házimunkát 50-50%-ban csináljátok, akkor a te munkádat csináljátok ketten a férfiét senki? Vagy ilyenkor mi a helyzet? Menstruál is?

2016. okt. 16. 11:17
 22/31 A kérdező kommentje:

na akkor hozzászólnék én is.

az alatt, hogy nem tudok főzni főképp azt értem, hogy nincs rutinom és tapasztalatom a konyhában. természetesen nem vagyok értelmi fogyatékos, és ha netről/szakácskönyvből kinézek egy-egy receptet, követem az utasításokat stb, akkor azért általában sikerül egész tűrhető módon reprodukálni azt, de mivel egyedül élek és keveset vagyok itthon, nincs sok időm/energiám főzőcskézni egy személyre, ezért ilyet nagyon ritkán szoktam csinálni. egyszerűen hiányzik az, hogy otthonosan mozogjak a konyhában, ha valami nincs leírva, magamtól elég nehezen érzek rá, illetve leginkább az apró trükkökkel van gondom, amik rutinos háziasszonynak simán mennek, pl. mit rakjak bele előbb, mikor rakjam bele, milyenre célszerű felvágni x dolgot stb.

nincsenek kész, bevált receptek a fejemben, amiket 10-20 perc alatt össze tudnék dobni, nincs sok ötletem, mikor szóbakerül, hogy na főzzünk valamit - illetve olyan ötletem, amit én gyorsan, egyszerűen kivitelezhetnék. őszintén szólva esetlenül mozgok a konyhában, ez van. nem arról van szó, hogy nem szeretnék ügyesen főzni vagy nem érdekelne a dolog, de a jelenlegi élethelyzetemben a főzőcskézés elég sokadrangú dolog.

eddig egyetlen fiút/férfit se zavar ez a kis hiányosságom, mivel többségük ügyes volt a konyhában, én meg beálltam melléjük 'kiskuktának', talán még aranyosnak is találták, hogy béna vagyok. csak kíváncsi voltam, mi az általános vélekedés. egyébként aki olyan korlátolt, hogy emiatt nem akarna tőlem semmit vagy azon a 18. századi állásponton van, hogy nő=főzés és házimunka, az engem sem érdekel különösebben, mint potenciális partner, mert ostobának és korlátoltnak gondolom. csak néha jó lenne, ha mondjuk valami ütős vacsorával tudnám várni a randipartnereimet vagy a spontán főzőcskézésben én tudnám őket elkápráztatni és nem csak segédkeznék.

de mondom, rajta vagyok a dolgon (még ha nem is túl aktívan), csak érdekelt, ki mit gondol a témáról.

2016. okt. 16. 15:56
 23/31 anonim ***** válasza:

Kérdező, ezzel nincs semmi gond, majd ha oda jutsz, hogy muszáj főzni esetleg, akkor tök hamar belerázódsz.

Elég korlátolt vagy. Olajcsere? Aztán honnan a bánatból húzol elő csápos emelőt vagy aknát otthon? Vagy alá tolsz 3 téglát oszt jóvan? :D De oké, tegyük fel, hogy van otthon speckó felszerelésed. Onnantól kezdve miért ne tudná megcsinálni nő? :D Azért nem agysebészet. Félretéve, hogy a párom szerelő, és evidens, hogy ő csinálja, nekem se okoznak gondot az ilyen apróságok. Láttam már hajmeresztő ötleteket (nívópálcánál kell betölteni az olajat, stb), de azért aki nem tökéletesen agyhalott, és képes kemény 2 percet eltölteni az interneten, hogy utánanézzen a dolognak, az meg tudja csinálnhi azért. Mindazonáltal szerintem érdemesebb bedobni a kocsit szervizbe, nem otthon tökörészni, és ezt is teszi az emberek 95%-a.

Ha nálunk cementeszsákot kell cipelni, akkor egyrészt a párom SOHA nem engedné, hogy én próbálkozzak vele, másrészt ha rám bízná, abból az lenne, hogy egész egyszerűen nem tudnám megmozdítani. Vannak dolgok, amiket fizikailag képtelen vagyok megcsinálni. A férfit mi tartja vissza fizikailag a főzéstől? :D

Az meg egy igen érdekes kérdés, hogy ha a barátnőd/feleséged mondjuk beteg lesz, akkor te otthon szépen éhenhalsz, vagy vajas kenyéren élsz hetekig? Bárkivel előfordulhat.

Szerintem mindenkitől elvárható, hogy legyen életképes. Igen, ebbe beletartozik a főzés is, illetve az illető fizikai korlátain belül minden.

Én soha nem értettem azokat a pasikat, akik egy rántottát is képtelenek összedobni szükség esetén, meg azokat a nőket, akik nem tudnak beverni egy szöget a falba, meg meghúzni egy csavart. Mi lesz velük, ha egyedül maradnak valami miatt hosszabb-rövidebb időre?

2016. okt. 17. 12:57
 24/31 Beviz Elek ***** válasza:
45%

Te egy tökéletes kapcsolatban élsz, ahol mindenki ért mindenhez, ez nagyon szép, de eddig arról volt szó ami alap dolog és nem értenek hozzá.

Te tudsz olajat cserélni (én is csápos emelő és akna nélkül is!), de vannak olyan hímek akik az olajszintet sem tudják ellenőrizni. Láttam olyat aki lapos kerékkel elgurult a szerelőhőz mert nem tudott kereket cserélni. Minden adott volt, minden a kocsi mellé volt készítve, de nem jött össze neki.

A főzést alap szinten megoldom, most is egyedül élek és hétvégén pl egy nagyon feltuningolt sajtos, szalonnás, hagymás rántottát csináltam. Nem kell vállat veregetni, a bablevesnek pl sosem fogok nekiállni, de vajaskenyéren sem kell élnem.

Nem azt mondom hogy lúzer a férfi aki tud főzni, hanem azt hogy nem a férfi feladata. Az a férfi lúzer aki nem tud olajat vagy kereket cserélni, kiégett izzóval a szerelőhöz megy, nem tud kifesteni otthon stb.

Mint írtad a nő megtanulhat főzni ha szükség lesz rá. Ha anyatípus és szeretne gondoskodni a családjáról akkor jön magától a dolog, ha nem akkor pedig nem feleségnek való.

Talán begyepesedett szűk látókörű lúzer vagyok, de nálunk ment a dolog. Amíg kuplungot cseréltem a párom kocsiján, addig ő megcsinálta az ebédet, ha nem végeztem időben akkor kihozott pár szendvicset.

Persze lehet jobb ha szervíz legombol 60ezer munkaköltséggel, ha a "férfi" sem tud főzni akkor rendelnek ebédet és maradt egy csomó szabadidő telefont nyomkodni.

2016. okt. 17. 15:02
 25/31 anonim ***** válasza:

Mutass már egy helyet, ahol 60k egy olajcsere :D (most a munkadíjra gondolok, magát az olajat ki kell fizetned mindenképp, az tökéletesen mindegy, hogy otthon csinálod vagy szervizben)

Amúgy az autószerelés szerintem pl pont nem olyan dolog, ami miatt lúzer az, aki nem ért hozzá, sőt, ha a párom nem ezt tanulta volna, akkor komolyabb dolgoknál ragaszkodnék a szervizhez, ez nem játék, ráadásul látom, mennyien visznek hozzájuk autót kb szatyorban, hogy próbálták megcsinálni, nem sikerült. Persze lehet otthon bűvészkedni, de kérdéses, hogy mennyire éri meg.

Azt meg ne te akard már megmondani, hogy MÁSOK kapcsolatában kinek mi legyen a dolga :D Képzeld, nálunk volt, hogy a párom főzött ebédet, amíg én kint barkácsoltam a kertben. Hűha. Mi így érezzük jól magunkat, ennyi.

Ha nálatok az működik, hogy bizsergeted a kocsit amíg az asszony főzőcskézik, tök szuper, tényleg. De ha valakinél a pasi szeret főzni, a nő meg nem, akkor ne te mondd már meg nekik, hogy hogy osszák be a saját házimunkájukat :D

2016. okt. 17. 15:09
 26/31 anonim ***** válasza:
Nem nagy ügy :D Ha ő nem főz akkor majd én , de a sikereimből kiindulva lehet átértékelné azt , hogy tud e főzni :D
2016. okt. 19. 01:03
 27/31 Beviz Elek ***** válasza:

"Amíg kuplungot cseréltem a párom kocsiján, addig ő megcsinálta az ebédet, ha nem végeztem időben akkor kihozott pár szendvicset.

Persze lehet jobb ha szervíz legombol 60ezer munkaköltséggel..."

Senki nem írta hogy 60ezer egy olajcsere, kuplungcsere (és azt nem írtam hogy ezt mindenkinek meg kell tudnia csinálni!)

Azt viszont írtam hogy nem a te tökéletes kapcsolatodról beszélünk ahol minden fordítva van (de ez így jó nektek, tehát nekem is), hanem arról a lúzerekről akik semmihez nem értenek, főznek az asszony helyett, az asszony meg mit csinál addig? Fél ember munkáját elvégzik ketten, a többire pedig kikeresik a megfelelő telefonszámot.

De mindegy is, a szövegértelmezés annyira nem erősséged, fölöslegesen fröcsögsz, nem a ti kapcsolatotokról van szó.

2016. okt. 19. 01:43
 28/31 anonim válasza:
Mindig én főzök, mióta megvan a szakma. Itthon mondjuk szívesen is, mert nem kell 12 órákat eltölteni a konyhában. Persze a mosatlant azt mindig hárítom :D
2016. okt. 19. 02:10
 29/31 anonim ***** válasza:

3 év nem sok, tudom, de én ennyit éltem a gyerekemmel férfi nélkül, és házkörüli tevékenységek tekintetében k*rwára nem voltam rászorulva...

Mióta együtt vagyok a párommal, meg szépen kiveszi a részét a takarításból, mosogatásból, mert sehol nincs előírva, hogy a nőnek kell csinálni. Így időt spórolunk meg + az energiámat, mert nem pusztulok bele egymagam, miközben esetleg ő veri a fa$zát a számítógép előtt.

Főzés... Na ez az 1, amit csak én szoktam, de kb 24 éves koromig nem tudtam főzni.

Anyám tipikusan az a "majd én tudom, majd én jobban tudom, majd én megcsinálom" fajta, így nemigen volt lehetőségem megtanulni. Miután az első élettársammal külön költöztem, akkor kezdtem főzögetni. És míg vele voltam, igen $zarul ment. Volt, hogy inkább pizzát rendelt, amit főztem, kiba$ztuk a szemétbe. El is ment a kedvem a főzéstől, amíg együtt voltunk.

Ma már 28 évesen majdnem bármit megfőzök, igaz a bonyolultabbakhoz lusta vagyok, türelmem nem sok, így maradok a max 30-40 perces kajáknál.

2016. okt. 19. 03:39
 30/31 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valaki akar akkor annak megy a főzés. Bár én lány vagyok, de ha fiú lennék akkor engem kicsit kiábrándítana. Ez nem tehetség hanem akarat (és szerintem igényesség) kérdése. Ha valaki veszi a fáradságot, egy kis időt, és odafigyelést akkor tud főzni. Az egy dolog hogy valaki szereti, valaki nem, de én nem tudnám magam nőnek érezni ha esetlen lennék a konyhában.
2016. okt. 19. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!