Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy nőnek nem ciki kezdemén...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy nőnek nem ciki kezdeményezni, akkor miért gáz, ha meg akarja kérni a férfi kezét?

Figyelt kérdés
Mi a különbség?
2016. szept. 9. 23:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Nem a figyelem a lényeg, hanem, hogy ez egy szertartás, egy ünnep. És nem minden házassag a romantikus értelemben vett szerelmi házassag. 30 évesen már nincs idő keresgélni, főleg nem illúziókat.
2016. szept. 10. 06:49
 12/33 anonim ***** válasza:

Miért ne járna egy nőnek semmi? Szalagavató, ballagások bérmálás stb... Egy férfinek mivel jár több?

Amúgy pedig igaza van a hölgynek. Az esküvő nem más mint feltűnési viszketegség az egyik rész felől. Nem lesz attól semmi jobb se több, csak egy napra fehér ruha stb és ha kell a jövő héten válás:)

Felesleges felhajtás...

Amúgy meg a nők azért harcolnak hogy egyenlőség legyen. Akkor tessék szépen egyenlően is viselkedni:) Nincsen rózsa tövis nélkül:)

2016. szept. 10. 07:35
 13/33 anonim ***** válasza:
62%
Nem mondtam, hogy felesleges. Szetintem nem az. Ráadásul a férfinak is érdeke, lévén az ő átlagéletkoruk alacsonyabb. Jó eséllyel én fogom ápolni és eltemetni. Már ha erre esküt tettem...
2016. szept. 10. 09:50
 14/33 anonim ***** válasza:
30%

OFF 5ös, akkor itt valaszolok.

Bizonyara megfigyelted h az egesz vilagon dualitas uralkodik.

Van egy aktiv, agressziv, termekenyito, uralkodo, maszkulin es van egy passziv,gyenged, befogado feminim resz.

Ott van pl az eg es a fold, az eg esovel ontozi a foldet, a fold cserebe buja vegetaciot biztosit az elet szamara. Egyik sem mukodik a masik nelkul.

A folyekony dolgokat uvegbe toltjuk h egyutt maradjanak, a mag csak a hejaban kepes kifejlodni, a gyerek csak az anyja meheben. Ettol tokeletesebb rendszert meg nem sikerult kitalalni.A viragnak is van porzoje es van bibeje, mindegyiknek meg van a funkcioja es egyik sem tudja atvenni a masiket.

Vannak perze onbeporzo novenyek es vannak homoszexualis emberek,lombikprogram, de ha a nagy atlagot nezzuk, akkor a ferfi es a no CSAK egyutt kepes eletet letrehozni, ez az eletunk celja, fejlodni, tudast gyarapitani es ezt atorokiteni utodainkba.

Ha lenezel a labad koze, megfigyelheted h a szerszamod formaja tokeletesen illeszkedik a nok vaginajanak formajaba, igy te vagy az ado (behatolo) fel, te vagy a dominans, a hodito, az udvarlo, neked kell kivalasztani hogy az orokitoanyagodat kinek adod tovabb. A no a passziv, a befogado, az udvarlast elfogado, aki majd kihordja es felneveli a gyermekeidet. A no erre talaltatott ki. Hatterben marad hogy te a naaaagy es eros a harcaidat megvivva otthon az olebe hajthasd a fejed, jajjj de koltoi vagyok.(a nok empatikusabbak, a ferfiak racionalisabbak uezen dolgok miatt)

Aztan jott egy valtozo kor, fene se tudja h a feministak kezdtek vagy amiatt lettek a feministak mert a ferfiak korcsosultak es at kellett venni par szerepet, mindegy is.

Ha szetnezel magad korul, egyre tobb az eros, eroszakos, dominans no, aki tudja hogy mit akar es el is eri.Es ezzel egyidejuleg egyre tobb a kacsaszaju sminkelos, karborotvalos, nyavogos fiuka, akik kulso jegyeikben (testalkatukban) is egyre inkabb lanyosak mint ferfiasak. Akinek nem inge ne vegye magara.

Manapsag egy no mar karriert epit, emellett probal gyereket nevelni, megfelelni a parjanak mint no es ebbe egyre tobben belebuknak, lasd a novekvo egyszulos csaladok szamat es lasd mai gyerekek ertekrendje es lelki vilaga.Nincs rajuk ido es energia, jo esetben idegenek nevelik fel oket, rosszabb esetben az internet,mert az anyak dolgoznak.Raadasul sokat.

20onevesen parkeresore regisztralva rajottem h gyakorlatilag mindent meg tudok oldani az eletemben ferfiak nelkul is, tudok motort javitani, eltartom magam, befurni a falba egy lyukat, haztartast vezetni es fenntartani, van vibratorom, de nincs kivel megosztani az eletemet, nincs kirol gondoskodnom, nincs kire raboritanom a merhetetlen sok szeretetemet,amit ki kell ADNOM magambol h nekem jo legyen es ezeket nem lehet targyakkal potolni, ehhez kell egy ferfi is.De annak ferfiasabbnak kell lennie mint amennyire en ferfi tudok lenni...

Elvagyunk nelkuletek, egyre jobban, de nem az igazi. Kellenek a hagyomanyos szerepek, kell a behodolas, kell h nonek erezzem magam valakinek a tekinteteben es ehhez nem jo a tudat h en lattam meg, en szereztem meg, en kertem meg a kezet.En, en, en, o meg lehet h csak megadta magat de (lehet) nem is akarta igazan.

Elhiszem h nektek nehez a mai valogatos csajok kozul akar egyet is megfogni, plane megtartani, de ha ti vagytok az erosebbik nem, akkor tegyetek oda magatokat es fejlodjetek. Vannak akiknek osszejon es csomo kerdes van itt is h miert van bena fickoknak jo nojuk. Valamit tudnak. Lehet h udvarolni, lehet h sikeresek a munkajukban amitol van penzuk, amire buknak a nok.De azok a nok a befogadoak, a passzivak, akik elfogadjak amit a ferfi adni tud. Es egy normalis ertekrendu nonek boven eleg ha szeretve van, ha nokent viselkedhet, ha figyelmet es gyengedseget kap.Jah h nektek olyan kell akinek a legfontosabb a jo alak, szep smink es a szep ruhak es az ehhez szukseges eroforrasok, lehetoleg ne sajat meloval...ez mar egyeni dontes, h ki milyen nore bukik.

Kerdezo, nem veletlen h a kezkeres es a leterdeples ciki a haverok elott- ha a no teszi meg- mert akkor adott ferfi ferfiatlannak tunik a tobbi "him" kozott.

Es az sem veletlen h evezredek ota bevalt dolog h a ferfi az aki hodit. Lasd madarak tollazata, allatok udvarlasi ritualeja.

Nem kell megkimelni a ferfiakat.Aki tokos, az megoldja,h megszerezze a not, akire vagyik.Akit meg el kell venni, ott kb prognosztizalja is az egesz kapcsolatot. Ott apu fogja viselni a szoknyat a hazassagban is. Bar amilyen iranyba tartunk, lehet h 20ev mulva mar az is meno lesz....

2016. szept. 10. 12:05
 15/33 anonim ***** válasza:

Előző: de a kérdésemre a konkrét választ továbbra se látom az értekezésedben:

Ha a kezdeményezés kimondottan a férfi dolga, akkor mi az cserébe, ami kimondottan a nő dolga?

Tehát ha azt mondjuk, hogy bizonyos dolgokban (pl. a minden jellegű kezdeményezésben) a férfinek kell egyoldalúan magára vállalnia a dolgokat, akkor cserébe mi az konkrétan, amit meg a nőnek kell egyoldalúan magára vállalnia?

Engedelmeskedni "urának és parancsolójának"?

Egyedül vinni a háztartást?

Szexuálisan kiszolgálni a férfit, az ő igényeit egyoldalúan a sajátjai elé helyezve?

Most ezek felteszem elég provokatívnak tűnhetnek, de komolyan kérdezem: mik azok a konkrét dolgok, ahol cserébe meg én, a férfi dőlhetek hátra, és élvezhetem, hogy a nő egyoldalúan kiszolgál, mert az adott dologban ez meg a nő feladata?

2016. szept. 10. 12:42
 16/33 anonim ***** válasza:

"ezt nem lehet kizsarolni, ki kell érdemelni"

Én tuti nem tudnék arra alapozni, hogy az adott pasi szemében vajon kiérdemlem-e a leánykérést... Ők bezzeg elvárják, hogy a kérdés feltevése után azonnali választ adjon a nő: igen vagy nem. Abban az esetben is érvényes, a "ezt nem lehet kizsarolni, ki kell érdemelni"? :)

Ha egyszer odakerül a sor, én egy közös döntésként szeretném kezelni a házasságot. Nem pedig úgy, hogy az egyik fél elhatározza, aztán a másik ahhoz igazodjon.

28n

2016. szept. 10. 13:13
 17/33 anonim ***** válasza:
Én vagyok az egyetlen aki nem érti 15-ös eszme futtatását? Nem attól leszel férfi, ha parancsolgatsz, vagy kiszolgáltatod magadat a nővel. Kérdezz csak meg egy Férfit, nem szégyen tanulni.
2016. szept. 10. 14:18
 18/33 anonim ***** válasza:

tenyleg csak a megfogalmazas jon ki hulyen.

miert ne vetned fel, hogy hazasodni szeretnel?

nekem az az elvem, az nyissa ki a szajat, akinek baja van. mert lehet, hogy ebbol a vagyadbol a kedvesed semmit nem vett eszre.

2016. szept. 10. 14:45
 19/33 anonim ***** válasza:
15# Az ágyban bizonyíthatod a férfiasságodat, a hétköznapokban pedig abban merülne ki, hogy például a barátnődre rásegíted a kabátját vagy a borozás ill. pezsgőzésnél te nyitod ki a palackot, ami eddig is férfiakra hárult jellemzően. Továbbá vagy mobilvásárlásnál nyugodtan hagyatkozhat a tájékozottságodra, tudásodra a nő, elektronikai cuccokban vagy megfelelő vírusirtó és tsait elmagyarázod neki, továbbá bizonyíthatod lovagiasságodat abban is te ütöd agyon a lakásban a csótányt is.
2016. szept. 10. 15:27
 20/33 anonim ***** válasza:

"Én vagyok az egyetlen aki nem érti 15-ös eszme futtatását? Nem attól leszel férfi, ha parancsolgatsz, vagy kiszolgáltatod magadat a nővel. Kérdezz csak meg egy Férfit, nem szégyen tanulni."

Akkor megpróbálom elmagyarázni. Röviden megfogalmazva a kölcsönösségről és egyenrangúságról van szó. És itt az egyenrangúság alatt nem feltétlen a nemi szerepek eltörlését értem, hanem azt, hogy a felek közötti elvárások és előjogok kb. egyensúlyban legyenek. Lentebb bővebben is kifejtem.

Azt gondolom elfogadhatjuk közös kiindulási pontként, hogy egy jó kapcsolathoz szükséges, hogy egyik fél se érezze magát összességében alárendeltnek a másikkal szemben. Ehhez pedig az kell, hogy mindkét fél így is álljon hozzá a dologhoz.

Ezt 2féleképpen lehet elérni:

1.) vagy azt mondjuk, hogy mindkét fél nem csak egyenrangú, de egyenlő is. Tehát pontosan ugyanazok az elvárások vonatkoznak mindkettőre. Ebben az esetben nincsenek nemi szerepek, nincs olyan, hogy ez a férfi dolga, ez meg a nő dolga.

2.) A másik lehetőség, hogy vannak nemi szerepek, és ennek megfelelően van, ami a férfi dolga, és van, ami a nő dolga. De azt szeretnénk, hogy ezek kiegészítsék egymást, és összességében kb. egyensúlyban legyenek.

Mind a két változat teljesen működőképes tud lenni, szóval semmi bajom a másodikkal sem (bár jobb szeretem az elsőt) - évszázadokon keresztül az egy teljesen jól működő modell volt.

Ami nem működik, az az, ha elkezdjük féloldalasan keverni a dolgokat, hogy amikor az egyik félnek úgy kényelmes, akkor az 1.) es esethez ragaszkodik, amikor meg úgy kényelmesebb, akkor a 2.)eshez.

Ez egyszerűen egy lekezelő hozzáállás (még ha nem is tudatos), ami nem tekint egyenrangúként a másikra.

Szóval azzal önmagában semmi bajom, ha egy nő úgy áll hozzá a párkapcsolatokhoz, hogy a kezdeményezés a férfi dolga - csak akkor mellé legyen nagyon világosan meghatározva, hogy jó, de akkor cserébe mi a nő dolga. Hogy cserébe mi az, ahol a nő az alátendelt. És nekem mindegy, hogy mi ez, csak lássam azt, hogy ő is úgy áll hozzá a dologhoz, hogy persze, természetes, hogy cserébe van, ami meg a nő dolga.

Mert ha ez nincs, akkor nem nemi szerepkről beszélünk, hanem egyszerű egyoldalú profitálásról és lekezelésről a nő részéről.

Szóval egyáltalán nem azt várom el, hogy a rabszolgám legyen és kiszolgáljon, hanem azt, hogy azt lássam rajta, hogy tényleg egyenrangú partnernek tekint, és ez a "kezdeményezni a férfi dolga" nem csak egy kifogás, mert neki így kényelmesebb.

2016. szept. 10. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!