Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jönnek azzal ILYEN GYAKRAN a férfiak, hogy a nő esetleg hamisan erőszakkal vádolja?
Sorry kérdező, de itt van még egy off: ha egy pasi kést tart a nyakamhoz, és konkrétan egy apró mozdulat választ el a haláltól akkor rohadt élet, hogy nem kezdek el ficánkolni, mert ugye nem a cobra 11ben vagyok, hogy kiverekedjem magam a helyzetből.
Mondjuk az is szép jelenség, amikor férfit erőszakolnak meg, a pasik szinte egy emberként röhögik ki/nézik le szerencsétlen áldozatot. Mennyivel élhetőbb lenne ez a világ, ha csak simán befognák a szájukat olyankor, amikor nem kérdezik őket, és hozzáértőkre bíznák a történtek értékelését...
"De te tényleg azt gondolod, hogy az ilyemsi gyakori?"
Nem tudom, hogy mennyire gyakori, ahogy más se.
De igaziból ez lényegtelen is, hiszen az ártatlanság vélelme nem úgy mûkôdik, hogy ha 10 megvádoltból pl. min 7,5 valóban bûnös, akkor már nem érvényes.
Látom az áldozathibáztatás az még mindig megy.
Ez ugyanaz, hogy "ha ilyen rövid ruhát vett fel, ne csodálkozzon" "ha éjjel egyedül ment végig az utcán ne csodálkozzon" "ha rá mert nézni a neki beszólogató ittas férfiakra ne csodálkozzon" és a társai...
És mi van a kapcsolaton belüli nemi erőszakkal? Amikor a nő nem akarja a szexet, a férfi meg mégis megerőszakolja?
Érdekes, a mai magyar társadalom még mindig ott tart, hogy a nőket kell megtanítani harcművészetekre meg nekik kell mindenhová gázsprayt hordozgatniuk, ahelyett, hogy a mélyen tisztelt férfiakat tanítanánk meg viselkedni. És így is rengeteg nemi erőszak történik úgy, hogy a nő csak fut a Margit-szigeten, vagy csak megy haza buliból. De ilyenkor is szeretik a férfiak a nőket hibáztatni, meg hogy "megérdemelte".
Ilyenkor érzem azt, hogy nem is csodálkozok, vajon az itt lakó nőgyűlölőknek miért nincs barátnője. Biztos akkor is a barátnőtök lenne a hibás, ha őt erőszakolnák meg. Vagy az anyukátokat. Vagy a leendő lányotokat.
Jó éjszakát.
"De igaziból ez lényegtelen is, hiszen az ártatlanság vélelme nem úgy mûkôdik, hogy ha 10 megvádoltból pl. min 7,5 valóban bûnös, akkor már nem érvényes."
De én nem az ártatlanság vélelmének jogosságáról tettem fel a kérdést. Hanem arról, hogy van egy adott kérdés, ami egyértelműen erőszak, és akkor alákommentelik, hogy "igen, de léteznek olyan esetek is, hogy...". Léteznek, csak adott esetben irrelevánsak.
"Hanem arról, hogy van egy adott kérdés, ami egyértelműen erőszak, és akkor alákommentelik, hogy "igen, de léteznek olyan esetek is, hogy...". Léteznek, csak adott esetben irrelevánsak."
Ha az erôszak valóban egyértelmû, és ennek megfelelôen nem is annak alátámasztására hozzák fel, hogy nem lehet tudni, hogy tényleg az volt-e, akkor valóban irreleváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!