Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha együtt éltek a párotokkal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha együtt éltek a párotokkal, ti hogyan oldjátok meg a "közös" kassza problémát?

Figyelt kérdés

Lehet nem túl világos a kérdésem, vagy rosszul fogalmaztam.

Leírom az én esetemet.

Tavaly együtt éltünk a párommal fél évig (most is így lesz, de még külföldön vagyok), ami nekem az első szülőktől mentes életem volt (27 vagyok). Nem igazán tudtam főzni, de belejöttem, és a párom szerint rendkívül jó ízűen főzök. Háztartást vezettem, mindent, ami egy normális párkapcsolatban a nő dolga. Ebbe beletartozott természetesen a folyamatos bevásárlás is, amit - rossz, hogy ezt le kell írnom - , de 70-80%-ban csak az én pénzemből ment. Többször mondta a párom, hogy szóljak neki, és kifizeti, mert ő nem tud erre figyelni, hogy én mikor mit vásárolok. Pedig, mielőtt elmentem vásárolni, mindig mondtam, hogy hová készülök, és a blokkot is mindig hazahoztam, amit ki is raktam az asztalra. Ennél többet nem tudtam tenni, hogy észre vegye..

Az élelmiszeren kívül sok minden mást is vettem a kis lakásba, ugyanis ő addig egyedül élt ott, és hiányzott jó pár dolog, meg persze azért csinosítani is akartam. Edényeket vettem, vasalót, ágyneműt, kosarakat, virágokat, sok mindent.

A vasalóval is úgy voltunk, hogy ő mondta, ha egyszer veszünk, akkor egy jó minőségűt vegyünk! Kérdezősködtünk is a media marktba, és kiválasztottunk egy drágább fajtát, majd, amikor a kasszához értünk, én fizettem ki. (Én olyan vagyok, hogy ugyanúgy nyúlok a pénztárcámért, mint ő, nem várom „nyilvánvalóan”, hogy ő fizessen, mert ha ő akarna, akkor úgyis szólna, vagy megfogná a kezem, hogy ne vegyek elő semmit)

Pár hónapja valamiért szóba jött a vasaló, és ő teljesen abba a tudatba volt, hogy azt ő fizette ki! Mondtam neki, hogy ez ne legyen vita tárgya, de azt én fizettem ki. Nem hitt nekem, mert hogy az mindenképpen ő akarta megvenni. A kérdésem a következő: Ha mindenképpen ő akarta megvenni, akkor miért nem ő fizette ki? Értitek ti ezt? Mert én sajnos nem :(

Olyan rossz erről beszélnem, mert nem vagyok anyagias lány, de azért én vigyázok a pénzemre, és szeretek félre tenni is, amit ő nem.

Sokszor ettünk étterembe is, ahová én több esetben úgy mentem, hogy jó menjünk, mert ő ki akar kapcsolódni. (Nekem jó lett volna a házi koszt is) De, ha egyszer többször megyünk, akkor mégse hagyhatom, hogy mindig ő fizessen, és jó sokszor fizettem én is.

A szüleim 20km-re laknak tőlünk, sokszor mentünk ki hozzájuk, meg egyéb más ok miatt is a városba, de legtöbbször az én autómmal, amiben persze az általam megvásárolt benzin is volt.

Ő csináltatott szúnyoghálókat az ablakra, vett kerti bútort, voltunk nyaralni, ahová nagyjából az ő pénze ment bele. Tehát azért ő is belead az életünkbe, de úgy érzem, hogy nekem sokkal több rámegy, és ezt a bankszámlám is jócskán jelezte. Én úgy gondolom, hogy ha nem laktam volna nála, akkor is csináltatott volna szúnyoghálót, és vett volna kerti bútort, tehát így sem mondhatom, hogy konkrétan ránk költötte a pénzét.

Lehet a soraimból az jön le, hogy igazságtalan vagyok, nem tudom, döntsétek el, és, ha lehet írjátok le, hogy nálatok hogy működik, jó tippeket szívesen fogadok.

A párom jó ember, de a pénz nem az erőssége, azaz őt nem érdekli. Ha céloztam rá, akkor az volt a válasza, hogy: „Miért én nem fizettem bele?”

Nem tudom mi lenne jó megoldás, de így nem maradhat, azaz nem szeretném, ha így maradna.

2016. ápr. 13. 10:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

rezsi+kaja kiad X összeget, azt elosztjuk 2 fele és mindenki ennyit ad bele. Ha váratlan kiadás van, akkor szintén osztjuk 2vel és annyit ad bele.

Fent maradó résszel meg mindenki azt kezd amit akar.

Nem tudnám elviselni azt, hogy ő dolgozik egész hónapban, majd a fizetését leadja nekem. De ő se... ezt már közölte az elején.

2016. ápr. 13. 12:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Jól írták előttem. Hozzatok létre egy közös kasszát a fizetések arányában. Ebből a pénzből legyen fedezve a lakbér, rezsi, kaja. Legyen egy közös megtakarítási számla is, amelyre szintén a fizetések arányában tettek félre egy közös célra. A többi pedig privát pénz, amihez a másiknak semmi köze.
2016. ápr. 13. 13:11
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk elég egyszerű, egy számla van, arra megy mindkettőnk fizetése. Miután kifizettünk minden közöset, lakhatóság, kaja, benzin, és félretettük a szokásos havi összeget, a fennmaradót elosztjuk, és mindenki azt csinál vele amit akar. Vagy ha valamelyikünknek kell valami sürgősen akkor arra költjük. Nálunk működik, nem vagyunk még házasok. 25/N
2016. ápr. 13. 13:19
 14/23 anonim ***** válasza:

pénzügyi kultúrátok tök más.

legyetek külön kasszán, az ésszerűbb lenne!

2016. ápr. 13. 14:14
 15/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy mindkettőnk fizetését összetesszük. Összeírjuk a havi kötelező fizetnivalókat, egy borítékban teszünk félre az esküvőnkre, plusz ha valami nagyobb dolgot akarunk venni akkor arra külön, apránként. A maradékot betesszük egy dobozba, és ha valamelyikünknek kell, akkor onnan tud kivenni magának.Miután összeköltöztünk kezdtük csak ezt így csinálni, de nekem ez természetes volt és Neki is, hiszen egy család vagyunk/leszünk. Elég hülyén jönne ki, ha mindenki a saját pénzét méricskélné, számolgatná mire elég vagy mire nem, esetleg ujjal mutogatna a másikra, hogy én ezt meg azt vettem a másik meg a felét se annak.

2016. ápr. 13. 15:30
 16/23 anonim ***** válasza:

Nálunk házasság előtt is úgy működött ahogy írtam. 5-ös vagyok.

Ha annyira nem megy a közös kassza, hogy ide-oda pakolni a pénzt nektek jobb akkor csináljátok úgy. Számoljátok össze mennyi kell a megélhetéshez havi szinten, és arra te is adj a fizetésedből meg a pasid is, a fennmaradó összeggel meg rendelkezzetek magatok. Ha pedig valami extra van kéregessetek kölcsön egymástól...

2016. ápr. 13. 20:32
 17/23 anonim ***** válasza:

Nálunk tök egyszerű: egy számla, két kártya. Mindkettőnk fizetése oda megy, mindketten arról költünk. Közös a megtakarítás is.

Szerintem ez minősül közös kasszának.

Ha számolgattok, a fizetés arányában adtok bele a közösbe és hasonlók, akkor külön kasszán vagytok. Ez esetben viszont nyisd ki a szád és számoljatok el.

Emellett ahogy előttem is írták, ne ess bele abba a tipikus női hibába, hogy gondolatolvasónak tekinted a másikat. Tök nyugodtan elfelezhetitek a bevásárlást, de szólj neki. Ne legyél mamlaszmártír se, ha azt mondja, hogy ő akarja megvenni a vasalót, akkor mégis mi a búbánatnak veszed elő a pénztárcád?

Döntsétek el, hogy akarok-e közöset, vagy külön maradnátok. A leírtak alapján talán jobb a külön. Akkor viszont mindketten előre tegyetek le egy megbeszélt összeget, amiből a havi kiadások, számlák, vásárlás mennek majd. Így garantált lesz a felezés.

2016. ápr. 13. 21:12
 18/23 A kérdező kommentje:

Igen, az lesz a megoldás, vagyis meg szeretném beszélni vele, hogy havi szinten tegyünk be közös összeget. A rezsivel úgy vagyok, hogy szerintem én azt lemosom, kiteregetem, kivasalom, lefőzöm, lemosogatom, és a füvet is én nyírom.

De ebben is szívesen fogadom a tanácsotokat, hogy jól látom e vagy rosszul. Mert fogalmam sincs. Sajnos ő nem mondott nekem semmi olyat, ami miatt biztos lehetnék a dolgomban.

Higyjétek el, nem jó érzés erről beszélnem, mégha valakinek ez teljesen természetes is.

De itt van még a benzin kérdés is. Hogy lehetne ezt is frappánsan megoldani?

2016. ápr. 14. 14:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Mi lenne, hogyha keresnél egy alkalmas időpontot, amikor leülsz Vele és megkéred, hogy beszéljétek át ezeket a dolgokat, hiszen együtt laktok/fogtok lakni még reméljük nagyon sokáig.
2016. ápr. 14. 15:14
 20/23 A kérdező kommentje:
Így akarom, de félek, hogy ő majd máshogyan fogja látni a dolgokat, pl: a vasalós eset..
2016. ápr. 14. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!