Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párotok hozzátok költözött egyből osztoztatok a kettőtök keresetén?
Mi rögtön közös kasszán voltunk, ahogy összeköltöztünk. Pedig csak néhány hónap ismeretség után költöztünk össze. :) Nálunk ez annyira természetesnek tűnt.
De nem muszáj osztoznotok már az elejétől, ha úgy érzed.
azt javaslom hogy idoben (meg az osszekoltozes elott) tisztazzatok a pontos reszleteket, hogy ki hogyan gondolja.
Nem egy kapcsolat ment mar szet a penz miatt, ugyhogy ezt mindenkeppen meg kell tennetek.
A lakást közösen fizetitek, így abban érdemes osztozni. Már csak azért is, hogy ne legyen az, hogy csak az egyik vagy másik fél keresete megy el a megélhetésre...
Ha nem szeretnél teljesen közös kasszát, akkor úgy is működhet a dolog, hogy pl. élelmiszerre, egyéb bevásárlásra egy közös "csuporba" bedobtok annyit, amennyit szántok rá, persze szigorúan közös megbeszélés alapján, a maradék pénzzel pedig mindenki gazdálkodhat maga. :)
Nálunk ez nagyjából működik párommal, bár nálunk nincs kimondva, hogy ez közös, az nem, bevásárlást és minden egyebet is egyszer ő fizet, egyszer én, ahogy épp kijön. :)
"Ő meg majd gyűjtögeti a számláján a millióit, én meg nem tudok majd egy ruhát se megvenni,"
Teljesen mindegy hol hol gyujtogeti, a hazassag utan jogilag minden jovedelem kozos, tehat teljesen felesleges amit csinatok.
mint jelent nála az osztozás? Mert ha azt, hogy szabadon rendelkezik a pénzeddel és azt csinál vele amit akar, akkor egyértelmű rá a válasz szerintem :)
Én úgy gondolkodok, hogy közösen állni a felmerülő költségeket. Aztán ha a tények azt mutatják, hogy neki nem marad pénze, akkor ki lehet segíteni.
A nem marad pénze alatt azt kell érteni, hogy normális keretek között költekezik.
Addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Ha normálisan kezeli a pénzét és nem marad, akkor ha őszinte szeretettel adod, viszonzás nélkül, akkor adj neki.
Ha csak kihasználná a helyzetet, akkor meg rakd helyre.
Akinek mondjuk 100 nettója van, az hordja úgy a haját hogy ne keljen egyfolytában fodrászhoz járni. De ha 200 van neki, és hetente szeretne akkor járjon hetente.
#9 vagyok.
Még annyit. Én amúgy abszolút úgy gondolkodok, hogy a férfi adja a több pénzt, a nő meg egyéb dolgokkal ad értéket a kapcsolathoz.
De ez csak akkor áll fenn nálam, ha a pénzhez való viszonya összefér az én hozzáállásommal. Ha van lé szarsáig, azt csinál magával amit akar. De ha nincs, akkor műköröm, meg heti 3-4 szoli felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!