Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire reális elvárás egy férfi felé, hogy 30 év körül már ne a szüleinél lakjon (hanem mondjuk egy albérletben, többedmagával)?
Nézd, a szüleivel egy fedél alatt élve is lehet valaki felnőtt gondolkodású, hozzáállású, önálló ember.
Azért is élhet valaki a szüleivel, mert a szülőkről gondoskodni kell, mert mondjuk betegek, mint ahogy az egyik exemnél volt (az apja már nem élt, de anyja le volt százalékolva, nem dolgozhatott), vagy azért is alakulhat így, mert mondjuk a szülei ráíratták a lakást, de haszonélvezetük van rajta (egy másik ismerősömnél ez a felállás, hivatalosan ő a tulajdonos, a szülei még gyerekkorában döntöttek így, plusz náluk is mindkét szülő le van százalékolva, anyja egyáltalán nem dolgozhat, az apja pedig csak 4 órában). Meg azért is alakulhat így, mert saját lakásra gyűjt, és ha jól gazdálkodik a pénzzel, még egy kedvező hitellel is jobban kijöhet, mint egy albérlettel (amennyire most felszöktek a bérleti díjak, főleg), vagy vegyünk még egy esetet, amikor a férfinek van olyan fogyatékossága, betegsége, amivel ő szorul másokra, így pl. a szüleire... több reális indok is lehetséges.
No, de ha valaki úgy él otthon, mint ez a csecsemő, az már zavaró, azt nem tekintem felnőttnek, hiába az jogilag:
http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parkap..
aszadatkurom:
Vannak fiatalok az orszag minden reszen akiknek sikerul, anelkul hogy a szulok anyagilag segitenenek.
Az iskolaban tanulni kellene, pialas meg drogozas helyett, iskola utan meg magadat tovabb kepezni, es nem kellene a szuleidnek eltartanaia amig nyugdijba nem mesz.
Magyarorszagon is rengeteg a munkahelehtoseg, a kepzett, jo szakembereknek. Nyilvan hulyebol van eleg igy is, nem bir el tobbet a piac.
Látom kérdést hozott egy másik kérdésre adott válaszom.
30 évesen már családot, gyereket szeretne sok nő.
Biztos nagy feminista, fasiszta elvárás a saját albérlet...Tényleg a korábbi generációk is ilyen életképtelen férfiakból álltak?
Aki képtelen 30 évesen a saját lábára állni, hogy akar komoly kapcsolatot, gyereket?
De megint jön a szöveg, hogy beképzelt, pénzéhes nők...
Ha olyan nő várja el, aki 30 évesen külön lakásban él akkor jogos. Ha otthon él a szüleivel, akkor meg kuss legyen a neve és ne várjon el ilyet.
Több szakmával rendelkezem, dicsérettel végeztem al a tanulmányaimat, mégse vesznek fel szakmában sehova, mert nincs meg hozzá a kellő tapasztalatom. Kitörölhetem a dicséretekkel meg a kemény fedeles papírommal.
Amúgy meg nem érdekel ki mit vár el. Nem fogok elköltözni és a fizetésem 70%át rááldozni, csak azért mert az adott csajnak nem tetszik, hogy otthon lakom. Akkor keressen magának mást. Van válogatási lehetősége!
Ebbe a retkes országban a 200e nettót alig lehet szakmával elérni, ha el is éred, akkor napi 24 órából 22-t bent töltesz, a maradék 2-t meg otthonról melózod, főnököd kénye kedve szerint ugráltatva, avagy folyamatos műszakban. Aki másképp látja, az nem ebben az országban él, vagy nem akarja kinyitni a pici szemét.
Mutasson már valaki nekem olyan szakmát, ahol suli után felveszik az embert, szakmában dolgozik és nem az udvart fogják vele söpörtetni és meg is fizetik? Ismétlem szakmát, amihez nem kell diplomás végzettség!
Raktáros-árubeszerző vagyok, 200 milliós készletet kezelek immáron 1 éve hiba és hiány mentesen havi szintű leltárral, tudod mennyit kapok érte? Nettó kibeb***ott 110e ft-ot. Mellette még besegítek a gyártásba is, szóval 2 ember helyett dolgozom ennyiért! amikor azt mondtam, hogy ez így kevés, az volt a válaszuk, hogy lehet keresni másik helyet ha nem tetszik! Ez Magyarország! Idén kaptunk nevetséges 0,5%os fizetésemelést. Amire a válaszuk: "örüljünk, hogy kaptunk egyáltalán valamit."
Én ilyen életre nem vagyok hajlandó sem gyereket, sem hitelt, sem bnőt, de még egy macskát se vállalni! Mert ha kirúgnak, akkor szakmámban nem fognak felvenni, ahogy eddig se, munkából meg kb ugyanilyen sz@t találok. És ez Pest mellett van, alig 20km-re Bp-től! De még Pesten se jobb a helyzet.
Budapest közepén, Westendnél a szakmámban ki akarták szúrni a szemem nettó 60eFt-al, úgy, hogy nem fizetik se a bérletet, se a bejárást.
Szóval amíg ez a helyzet, addig részemről feldughatja mindenki magának az elvárásait irányomban!
De várom az építő jellegű kritikákat pm-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!