Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/Nők! Sokatoknak miért jár fizikai fájdalommal, hogy férfinek hívjatok valakit, ne pasinak?
Nem lehet, hogy rengeteg nő azért szívja meg sokszor, mert itt is és máshol is folyton pasinak hívja a delikvenst, akivel ismerkedik, vagy jár? Az ember általában olyan szófordulatokat használ, amilyen a belső hitrendszere, meggyőződése, gondolkodási sémája stb. Meglehet, ha nem pasikkal jönnének össze sokan, hanem férfiakkal, fele ennyi probléma sem lenne?
Mit gondolsz, van-e összefüggés a szóhasználat, és az emberi érzelmi fejlettsége között? Tehát akik mindig "pasikkal" ismerkednek, jönnek össze, és nem férfiakkal, azok érzelmi szintje alacsonyabban lehet?
Itt szoktam néha én is pasit írni. Élőben inkább a srác vagy a férfi szavakat használom.
Szerintem nem nagyon van amúgy összefüggés, ezek csak szavak.
Ha valakivel még a kapcsolat elején jársz, nyilván nem ismerted ki, nem tapasztaltad meg hogy egyes helyzetekben hogy áll helyt, hogy felelősséget vállal-e a tetteiért, érzelmeiért stb.
Nem is ragozom tovább. Szerintem a férfi jelzőt ki kell érdemelni.
"Szerintem a férfi jelzőt ki kell érdemelni."
WTF? Akkor a nő jelzőt is ki kell érdemelni? És a többi csak csaj?
Amúgy én irtózom a "csaj" és "pasi" szavaktól. Lány/nő, fiú/férfi - ezeket használom.
Számomra nincs egyéb töltete ennek a két kifejezésnek, így én használom mindkettőt, felváltva, használom az uraim kifejezést is megszólításnál, ha nálam jóval fiatalabb "hímnemű egyedről" van szó, akkor a srác, fiú kifejezéseket is. Aztán vannak kifejezések, amiket a helyzet hozza, ha valaki a kora ellenére gyerekesen viselkedik, akkor kölyöknek nevezem például, vagy nagyra nőtt óvodásnak (óriáscsecsemőnek csak azért nem, mert az Bud Spencer mester védjegye).
Én egyszer fültanúja voltam egy beszélgetésnek, ahol az egyik fél zavaróan gyakran használta az "igazából" kifejezést, pedig számtalan más lehetősége lett volna választékosabban kifejeznie magát, ha gazdagabb lett volna a szókincse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!