Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnál hozzá, ha ezt mondaná a barátod/férjed, kiábrándulnál belőle?
Miután nem Magyarországra hanem Magyar országról menekülsz, nem fognak szarba venni.
Nem az a gyávaság hogy gondolkodsz. Hanem azt hogy fotelból filozofálsz arról mi lenne ha...miközben vannak problémák. Kint vagy az utcán az egészségügyi dolgozók jogai miatt? Ételt osztasz a hajléktalanoknak? Segítesz a bevándorlóknak? Foglalkozol rászorulókkal, elesettekkel, vagy csak képzeletbeli csatákban ontod a véred?
Én világpolgárnak tartom magam. A Föld mindannyiunké, közös felelősségünk. Máshol is élhetek, meg itt is. Miért kéne egy olyan országért a véremet ontani, amelyik elnyomja a tehetséget, a lehetőséget, ahol egy korrupt kormányt szégyen szemre visszaszavaznak ahol sötétség van a fejekben és magyar zászlóval tüntető neonáci még a Himnuszt sem tudja? Ahol a szélsőjobb bemocskolta a hazaszeret szót, ahol a kokárdát a politikusok az állampolgárok megosztására használják, ahol a hazafiasság üres szólam és kirekesztést jelent, nem egységet?
Szeretem a nyelet, a kultúrát, a földet, de egyetlen esetben harcolnék: ha a gyengék a védelmemre szorulnának. És ez országhatároktól független. Máshol is harcolnék az elesettek jogaiért. Én az embert nézem, nem a geográfiai elhelyezkedést. A kereszténység épp ezért multikulturális és nem nacionalista. A nacionalista kereszténység egy tévképzet.
Nem futamodok meg, csak számomra ez az üres fellengzősség nem érték.
Szerintem nem kell megideologizálni a gyávaságot és kész.
1000-ből 1000 esetben aki önként a háborúba megy, az PONT a családjáért/otthonáért teszi, nem vacak politikusokért, vagy eszmékért.
Ja, és azért sem, hogy meghaljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!