Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál hozzá, ha ezt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnál hozzá, ha ezt mondaná a barátod/férjed, kiábrándulnál belőle?

Figyelt kérdés
Egy másik topikban írta egy férfi,hogy ha háború,vagy bármi kitörne az országban,ő biztos nem harcolna,mert neki családja és munkája van,és inkább lelépne valahova külföldre.Most így belegondoltam,ha nekem ilyet mondana a barátom,gyengének tartanám,és megváltozna bennem valami vele kapcsolatban,nem tudnék rá férfiként tekinteni.Álljon ki értem,álljon ki a családja mellett,és álljon ki nagyobb volumenű dolgok mellett is.Még ha másképp gondolja is,ne hangoztassa hogy inkább megfutamodna.
2015. szept. 3. 19:37
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
70%
inkább meneküljünk, ez egyèrtelmű. Az az egy èletünk amink van, inkább a családunknak adjuk, mint a hazának. Az otthon ott van ahol a család ès az èletünk együtt egèsz. A menekülèsre szavazok. 33N
2015. szept. 3. 22:00
 22/39 anonim ***** válasza:
Azzal, hogy beállnál harcolni semmi nem változna. Ha elesel a harcban a családod fájdalmat èrezne, a büszkesèg ilyenkor elenyèsző. Már nem abban a korban èlünk, amikor az a fèrfi a fèrfi aki harcban hal meg. A család összetartása is nehèz, az egèsz èlet nehèz, a háborù utáni èletben maradás is nehèz...mièrt tetőznèd ezt azzal a fájdalommal, hogy a családod elveszít. Vannak katonák akik ezt bevállalják, sajnálom a szeretteiket. Te kèrdező nőkènt főleg mièrt is ugranál fejest egy kùtba...most lehet hazafinak èrzed magad, de hidd el ha oda jutnánk, te is inkább menekülnèl...szerintem.
2015. szept. 3. 22:07
 23/39 anonim ***** válasza:
42%
Én úgy érzem, ez az ország nem érdemelné meg, hogy bárki is meghaljon érte. Az, hogy itt születtem... születhettem volna más helyen is. Ha születésem előtt választhattam volna, hogy melyik országba szeretnék születni, harcolnék érte, de így, hogy véletlenszerű, nem.
2015. szept. 3. 22:16
 24/39 anonim ***** válasza:
66%
Szóval büszkeségből akarnál harcolni? Értem. Biztos mindenkit érdekelne, hogy aznap te volt a 132., aki meghalt, és puszta hálából temetnének egy suttyomban kiásott sírba.
2015. szept. 3. 22:21
 25/39 anonim ***** válasza:
42%
Nem ábrándulnék ki belőle, ez lenne a normális döntés. A munkám miatt lehetséges, hogy nekem is mennem kellene, de abban a pillanatban, hogy megkaptam a behívót csomagolnék. Elég szarul esne egyébként ha helyettem a hősködést választaná, főleg egy olyan országért, mint ez. Na, akkor biztos kiábrándulnék.
2015. szept. 3. 23:08
 26/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez pusztán szájkarate a részedről. Addig játszanád a hőst amíg el nem kapnak és nem próbálnak meg megerőszakolni a -többségében férfi- katonák.

Szép dolog elképzelni amint nemesen kiállsz a honért, a nap felé fordítod az arcod és a szél a hajadba túr.

A valóságot egyetlen kérdéssel érzékeltetném: Biztos, hogy az az ok amiért kiállsz, érdemes arra hogy meghalj?

Mert ki is az ellenség? Polgárháború, amikor a nemzet fiai támadnak egymás ellen? Na, az egy mocskos dolog, abban ugye nem vennék részt. Meg annak nincs is értelme. Miért öljük egymást? Na, akkor nincs összetartás!

Idegen ellenség támadja meg az országot? Remek. Mi a cél? Hogy minél többen túléljék és a túlélők emberi bánásmódban részesüljenek? Vagy hogy hősiesen hulljunk mindannyian a nemzeti sírgödörbe?

Ez a túlzott hazafiasság nem volt mindig jellemző az emberiségre, a romantika korában lett divat. Addig a költők a szerelemről énekeltek. A háború a gazdagok sportja volt, a jobbágy vonakodva ment ha besorozták, mivel édesmindegy volt neki, hogy teszem azt, magyarul vagy németül zsákmányolta ki az uraság. Ő ugyanúgy élt a kunyhóban, dolgozott, élt és meghalt. A nemzeti hovatartozását az anyanyelve fejezte ki, meg talán a darab föld ahova temették.

Mi is így vagyunk vele. A hazánkban sokszor élhetetlen a helyzet, más ország meg befogad, támogat, lehetőséget ad. Én itthon maradtam, épp eleget éltem már külföldön, fáradt vagyok, maradok. És megértem azt is aki marad, azt is aki megy.

De nem azzal szeretem a hazámat, hogy teátrálisan kiállok a képzelt ellenség ellen vagdalkozni és valamiféle szuperman hősiességet várok el a pasimtól. Hanem mondjuk azzal szeretem a hazámat hogy az összes külföldi ismerősömben pozitív hatást keltettem és miattam a magyarokról jókat gondolnak. Azzal hogy megpróbálok jó ember lenni, nem csalni, nem simliskedni,nem kimagyarázni az apró aljasságokat, hanem gerinces formában élni, létezni. Azzal szeretem a hazámat, hogy nem szennyezem hanem ápolom a környezetemet.

De nem fogom a vérem ontani a politikáért. Főleg a családomét nem.

2015. szept. 3. 23:59
 27/39 anonim ***** válasza:
0%

Az én szememben ez természetes. Ha itt háború törne ki, én is azonnal lelépnék. És persze ha lenne férjem és gyerekem, akkor őket is vinném. Nem szeretem a túlzott hungarizmust, én nem tudok azonosulni ezekkel a nagy eszmékkel, így egy férfitól sem várom ezt.

Amúgy voltál már szerelmes? Tényleg képes lennél úgymond büszkeségből arra buzdítani a párodat, hogy a halálba rohanjon, csak mert neked ciki, hogy ilyen "gyáva"? És te harcolnál? Mert a nőknek is lehet már. Te itt maradnál egy háborús országban?

2015. szept. 4. 00:21
 28/39 anonim ***** válasza:

Hagyd már a sok anti magyart...ha tehetnék itt a legtöbben egymást rugdosnák,szembe köpve a másikat.

Bennünk nincs semmi összetartás, se hazaszeretet( uhh de fogja egyesek szemét csípni ez a szó)

2015. szept. 4. 01:43
 29/39 anonim válasza:
Kitörölheted a seggedet a hazaszereteteddel amikor szarrá lesz bombázva körülötted minden, nem lesz élelmiszer az üzletekben és arra vársz majd, hogy mikor éri el a városod határát az ellenséges haderő, erőszakolja meg a nőket, dobja tűzbe a gyerekeket, rúgdossa a terhes nőket. Ti valamiféle álomvilágban éltek, azt hiszitek, hogy ha van egy fegyveretek, akkor rettenthetetlen harcosok lesztek. Aztán amikor az első neked fontos embert agyonlövik mint egy rühes kutyát, vagy a barátodat melletted szétszaggatja egy gránát (cserébe mondjuk elfoglaltatok egy lakást ahol ellenséges katonák voltak, megérte!), akkor átértékelődik az óriási hazaszeretet és valami egészen más lesz belőle.
2015. szept. 4. 06:35
 30/39 anonim ***** válasza:

Nagyon sok zsidó származású magyar/német/lengyel stb ember szerette a hazát a második világháború idején. Kár, hogy ez a szeretet viszonzatlan maradt.

Aztán mi a helyzet egy polgárháborúval, forradalommal, amikor mindkét fél úgy érzi hogy a hazáját szolgálja?

Van ami felülírja a hazaszeretetet, ez pedig az amikor a hazádat olyan politikai erők irányítják amik szembe mennek a saját értékrendeddel.

Nem fogok ölni senki kedvéért, és nem fogom feláldozni a családomat senki kedvéért. Nem gyávaság elmenekülni és biztonságot keresni, hanem ésszerű lépés. A családom, a gyermekem az első.

Tudod, mi a gyávaság? Ölbe tett kézzel ülni amikor segíteni tudnál olyanoknak akik rászorulnak. A fotelből végignézni az arcpirító igazságtalanságokat. Ítélkezni mások felett anélkül, hogy ismernéd a történetüket. Otthonról elmélkedni azon, milyen bátor lennék én ha vészhelyzet lenne....

2015. szept. 4. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!