Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A főiskolás/egyetemista lányok lenézik a szakmunkás iskolát végzett fiúkat?
Van, aki igen, van, aki nem. De ez nem attól függ, felsőoktatásban tanul-e valaki. A 8 általánossal rendelkező nők körében is vannak olyanok, akik szerint a férfinek minimum diplomásnak kell lennie, megfelelő egzisztenciával, tőle persze nem várható el semmi. De ez nem jelenti azt, hogy minden nő ilyen, sőt.
Én egyetemre járok, soha senkitől nem láttam vagy hallottam még olyan megnyilvánulást, amiből az derülne ki, hogy lenézi a szakmunkásokat vagy bárkit csak azért, amilyen végzettsége van.
Engem kizárólag az zavarna ebből a szempontból, ha valaki semmilyen végzettséget nem akarna szerezni, büdös lenne neki a munka. A szüleim szakmunkások mindketten, és én nagyon tisztelem őket. Húgom is csak egy szakmát tanul, neki egyébként is tanulási nehézségei vannak, és nagyon becsülöm, amiért küzd, és nem erőlteti magára az egyetemet csak azért, mert "ma már mindenkinek kell diploma".
Az egyetemen ismertem meg a vőlegényem, viszont előtte neten, bulikban ismerkedtem, ahol nem azzal kezdtem az ismerkedést, hogy amúgy milyen papírod van? Tehát volt vegyesen, szakmunkás, szakközepes, gimis, egyetemista, stb. Viszont tény, hogy szakmunkás tanulókkal az ismerkedést követően egy-két randinál tovább nem jutottunk. Egyszerűen nem találtuk meg a közös hangot, általában ez ott jelentkezett, hogy mikor könyvekről próbáltam beszélgetni velük (imádok olvasni) kiröhögtek, hogy az milyen egy unalmas dolog, meg olyat csak a stréberek szoktak. Vagy a kedvencem már huszonévesen az volt mikor az egyik delikvens közölte, hogy a nőnek minek karrier meg tanulás, az a dolguk, hogy szüljenek és gondoskodjanak a gyerekekről és a férjükről. Mindezt egy egyetemi buliban/rendezvényen, úgy hogy még nem tudta, hogy én is egyetemista vagyok... :)
Tehát nem nézem le őket, rokonságban is van szakmunkás, aki csak azért szakmunkás, mert imádja a szakmáját, és ő már kicsi kora óta asztalos akart lenni. Viszont a családját színházba, operába viszi és általában tőle kérdezem meg milyen könyvet ajánl. De a nagy átlag sajnos nem ilyen. Nem azért szakmunkás, mert a szakmát szereti, hanem mert vagy buta vagy lusta a tanuláshoz és nem vitte többre és a legrosszabb esetben nem is akarja többre vinni.
nem. egy buta, kozepiskolaba alig bekerulo nyogdecselve olvasos volt osztalytarsam egy foiskolas diplomazott csajjal jar mar regota.
nekem forditva van, de annyi h az en baratnom erettsegizett meg szakmat tanult de itt en vagyok a foiskolas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!