Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Homokos kényszergondolatokat hogyan lehet legyőzni?
Vagy magát a kényszergondolatokat!Szorongást,rossz kedvet,depressziót okoznak...megkeserítik az életemet!Úgy jelentkeztek mint derült égből a villámcsapás!
Aki nem tudja h ez mi,az inkább ne szóljon hozzá...meg a leb*zizás,meg hasonló társaik nem hiányoznak,mert nem vagyok az!!
Muszáj szakamberhez fordulnom,vagy magam is túljuthatok rajtuk?Kb.egy hónapja jelentkeztek!
23F
Nem olvastam el most az összes hozzászólást, de nem gondolod, hogy ki kellene próbálnod? És akkor vagy rájössz, hogy nem is rossz ez neked, vagy megundorodsz tőle és le van tudva. Más tapasztalata nem lehet mérvadó, csak a saját.
35f
100%ig értem miről beszélsz. Valószínűleg kényszerbeteg vagy. Menj el egy olyan pszichiáterhez aki kognitív viselkedés terapeuta is! Ez nagyon fontos, ugyanis ezzel a módszerrel lehet a pszichés zavarok ezen fajtáját hatékonyan kezelni! Valamint valószínűleg SSRI-t is fogsz kapni. Ha ezt elkezded szedni az 1. hét nem lesz túl kellemes de utána elmúlnak a mellékhatások.
Én ugyan ebben a cipőben jártam, az OCD kényszergondolatainak az összes fajtája jelentkezett nálam gyakorlatilag. Persze más más időszakokban, voltak amik állandóan megvoltak/vannak. 3 hónapja kezelnek, a depresszióm gyakorlatilag megszűnt, a kényszereim is nagyon jelentős mértékben csökkentek. Fontos hogy a pszichiáterrel részletesen és őszintén beszélj meg mindent. Meg fogja neked tanítani miként kezeld a kényszereidet, persze olyan módon hogy részben te jőj rá. Ezáltal nem fognak akkora szorongást okozni vagy egyáltalán nem fognak szorongást okozni, így majd egyre kevésbé jönnek elő.
És egy jótanács még így záróakkordként, nekem sokat segített az hogy a jövőmet építem, persze ezt csak a depresszió után tudtam elkezdeni, és arra koncentrálok hogy szakmailag fejlődjek. Emellett jelenleg a barátnőmmel tervezzük az összeköltözést és nagyon boldogok vagyunk együtt! :D
Remélem segítettem!
További minden jót és eredményes gyógyulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!