Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság már miért számít cikinek, ha valaki verset ír a kiszemelt lánynak, vagy lerajzolja, megfesti?
Személyes és mások tapasztalatai alapján jutottam erre a kijelentésre. A lányoknak az efféle dolgok "cikinek", "gáznak" számítanak, sokszor nem is tudják hogyan reagáljanak rá, de legtöbbször - ha nem is mutatják ki- szégyellik az ilyesmit. De miért?
És tételezzük fel, hogy nem 12 évesekről van szó, és ezek a hódolatot és szerelmet szimbolizáló művek ténylegesen profi munkák, művészi értéket képviselő alkotások.
Szerintem elég jókat írtál, azt, hogy "nem 12 évesekről van szó", azért írtam, hogy ne gyerekrajzokra/firkákra vagy versikékre gondoljatok most.
én értékelem az amatőr verseket, rajzokat is, csak valahol mégis kínosak kicsit. ez olyan, mint amikor kapsz egy rémesen ronda pulcsit a nagymamádtól karácsonyra - tudod, hogy sose fogod hordani, de nem szeretnéd megbántani, mert szereted és értékeled az igyekezetét, de azért mégis kellemetlen az egész dolog. nyilván, ha valaki írna hozzám egy bénácska verset, nem röhögném szembe, hogy milyen szánalmas, de attól még ami szar, az szar, hiába készült szívvel-lélekkel. ettől még nem vagyok eltelve magammal, csak van ízlésem. (meg mondjuk annyi önkritikám is, hogy én nem próbálkoznék hasonlóval..)
egyébként lehet, hogy a lány, akinek imponálni szeretnél a rajzaiddal, nem a rajzaidat nem értékeli, csak téged. vagy lehet, hogy titkon értékeli a rajzaidat, csak nem olyan típus, aki nyálcsorgatva olvadozik. de az is lehet, hogy hidegen hagyja ez a téma és hozzá más út vezet. ne erőltesd ezt a dolgot, ha nem mész vele nála semmire. ettől még nem igaz, hogy cikinek számít egy - tényleg jól!!! - elkészített rajzzal vagy verssel meglepni egy lányt.
Abban igazad van, hogy az amatőr versek/rajzok kínosak tudnak lenni, és a nagymamás hasonlatod is jó, de ezért is írtam a kérdés alá, hogy most nem ilyenekre gondolok.
Sajnos ahhoz a bizonyos lányhoz már semmilyen út nem vezet, de ezt elfogadtam, és igazad van, valószínűleg nem feltétlen a rajzokkal volt a baja. Például több rajzot az ő kérésére készítettem el, de amikor őt rajzoltam le, akkor valahogy érezni lehetett, hogy neki ez kellemetlen, talán "ciki", vagy legalábbis feszélyezve érzi magát. Pedig nem szerelmet vártam tőle, hisz azt nem várhatja el az ember (persze mást sem, mert olyan jogom nincs), csupán egyfajta csodálatot akartam velük kifejezni.
A másik ok, hogy feltettem ezt a kérdést az volt, hogy sok ilyenről hallottam, pláne itt GYK-n mindenki óva int az efféle dolgoktól, mármint, hogy verssel vagy rajzzal imponáljanak az adott lánynak, mert nagyon kínosan tud elsülni a dolog.
Nekem maga a gesztus nagyon imponálna, főleg ha még az alkotás is tetszik. :) Az én szememben nem számítana cikinek, inkább romantikusnak.
23/n
13 éves lány vagyok :3
Én egy fiúról rajzoltam portrét,verset írtam neki stb. de nem mutattam meg a fiúnak soha...
Mert egy p_cs volt.
Szerintem egyáltalán nem ciki...szerintem pár év múlva is így fogom gondolni.
Too much. Hidd el, igazuk van. Én sem értettem, addig amíg nem írtam egy dalt. Igen, nőnek. Hiába a tizenéves zenei múlt és a maximalista kivitelezés. Képzeld el, hogy elküldött. Vajon miért? Gondold csak át: egy olyan leányzó ír neked szerelmesverset, akit nagyon aranyosnak és jófejnek tartasz, de a látványa és a személye nem hozza ki belőled a vadállat hímbikát. Csak olyan langyosan, egyfajta hugicaként tekintesz rá. Ő meg szegényke heteken át éjszakázva, szívét-lelkét belefacsarva dolgozott a művön - csak teérted, csak miattad. Persze, hogy ijesztő az a felelősség, ami ilyenkor rádhárul. Mit tudsz neki felajánlani cserébe? Akkor is, ha azt mondja nem vár semmit, olyan érzés ez, mintha ezzel akarná megvásárolni a szerelmet tőled.
Más a helyzet, ha már megfogta a lányt a külsőd, a humorod, lenyűgözted a személyiségeddel... Ha valaki olyat lát már benned, akinek helye van mellette férfiként. Akkor igen! Olyankor már a puszta lényeddel bizonyítottál, nem pénzzel, vagy egyéb készséggel. Mindegy, hogy mi a szakmád és mihez értesz nagyon, a két ember közti kölcsönös kémia és bizalom a döntő, amit sem verssel, sem pedig pénzzel nem lehet megvenni.
Egyetértek az előző válaszadóval, ha én vagyok a vers témája.
Ha viszont olyan dologról írna, amit szeretek, mit tudom én lerajzolná nekem a League of Legends-ből Jinxet, aki a mainem, vagy írna valami vicces verset róla, vagy a számvitelről ugye, amit tanulok, és a csodás zh-időszakokról.... XD de persze olyat, amin jót lehetne nevetni, azt tudnám ám értékelni :P
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!