Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság már miért számít cikinek, ha valaki verset ír a kiszemelt lánynak, vagy lerajzolja, megfesti?
Személyes és mások tapasztalatai alapján jutottam erre a kijelentésre. A lányoknak az efféle dolgok "cikinek", "gáznak" számítanak, sokszor nem is tudják hogyan reagáljanak rá, de legtöbbször - ha nem is mutatják ki- szégyellik az ilyesmit. De miért?
És tételezzük fel, hogy nem 12 évesekről van szó, és ezek a hódolatot és szerelmet szimbolizáló művek ténylegesen profi munkák, művészi értéket képviselő alkotások.
Lehet, hogy ez csúnya lesz, de annyiban viszont igaza van a 15-ös kommentelőnek, hogy egyes lányokat csak a pénz érdekli, meg a nagyzolás, csillogás és ha ez nincs meg, akkor már szóba se jöhetsz náluk. Az ilyen lányoknak meg adhatsz bármit, ami a szívedből jött (vers, zene, festmény), érdektelen lesz számukra, hacsak nem gyémántot meg valami luxus cikket veszel nekik.
Viszont itt már az is látszik, hogy kinek mi az érték. Lehet, hogy magasabb körökben az udvarlás, vagy a szerelem kimutatása másképpen működik, ezt nem tudom, mert egy hétköznapi életet élek, ahol én speciel, ahogy leírtam az 5-ös kommentben, nagyra értékelem, ha a pasim ír verseket nekem, sőt én is szoktam neki írni.
24 N
azért, mert ezek ugyan kedves és jószándékú, de általában gagyin kivitelezett ajándékok. a legtöbb önjelölt művészbe kevés önkritika szorult és az ilyen alkotások az esetek 99%-ában azért kínosak, mert egyszerűen rosszak. jó verset nagyon nehéz írni, pláne ha szerelmes versről van szó, a legtöbb általában átmegy olcsó giccsbe és ettől én zavarba jövök, mert mégis hogy mondjam meg, hogy ez bűnrossz, amikor szívvel-lélekkel adja? nem akarnék senkit megbántani.
rajzzal, festménnyel ugyananez. nagyon nehéz jó portrét készíteni, tehetség és többéves gyakorlás kell hozzá. csak ott még az is bonyolítja a helyzetet, hogy ha engem rajzol le, akkor az vajon hogy sikerül? mennyire hasonlít? túlságosan szépnek mutat és idealizál - az kínos szerintem. aránytalanra sikerül, elcsúszik, torz stb - ez még kínosabb. ezek a dolgok olyan ügyességet és tehetséget kívánnak, amivel kevés ember rendelkezik. plusz eléggé személyes és bizalmas ajándékok, egy pár hetes ismertség után egyszerűen nem szabad ilyet adni, mert olyan, mintha én rögtön a második randira egy közös képes bögrével állítanék be: túl sok és nem odaillő.
ha - ahogy te is írtad ezek a művek 'ténylegesen profi munkák, művészi értéket képviselő alkotások', akkor rendben vannak bizonyos idő után, ha olyan a kapcsolat, bár nálam a művészi értéket képviselő alkotások Pilinszkynél és Schielénél kezdődnek, szóval..
Fent írtam, hogy " tételezzük fel, hogy nem 12 évesekről van szó, és ezek a hódolatot és szerelmet szimbolizáló művek ténylegesen profi munkák, művészi értéket képviselő alkotások."
Óvodás korom óta rajzolok, szakkörökbe jártam többször is az általános suli és a gimi alatt is, sőt versenyeket is nyertem. Most formatervezőnek tanulok, az egyetemen is van több éves kurzus rajzból. Eddig minden tanárom áradozott rólam, konkrétan itt az egyetemen az egyik legjobbnak tartanak, a tanárok is és a többiek is, pedig ők is igen tehetségesek, és a rajztanárom sem akárki (nem egy mezei rajztanár). Sőt már első órán megjegyezte, hogy fotorealisztikus módon készítem el a munkáim, talán már-már túl részletesen és aprólékosan dolgozom, de meg is van ennek a gyümölcse. Tehát a fentiek egyáltalán nem igazak rám, és a rajzaimra, mégis akinek imponálni szerettem volna velük, azon éreztem a legkevésbé azt, hogy értékelné.
És volt szó a leírásomban korosztályról? Nem, hisz ha belegondolsz én se a 12 évesekre gondoltam. Úgy gondolod, hogy csak abban a korosztályban lehetnek pénzéhesek a lányok, és a fentebb korosztályban pedig nem? Akkor tévedsz, hisz a huszon x vagy az idősebb nők közt is találhatsz ilyeneket, akiket teljesen hidegen fog hagyni a profi művészi rajzolásod és csak a pénzed fogja őt érdekelni. Erre jobb ha felkészíted magad!
Gratulálok, hogy ilyen tehetséges vagy, remélem az életben sokra fogod vinni! :) Sok sikert! :)
22-es kommentelő voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!