Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hiba volt megütni a barátnőmet?
Én nő létemre azt gondolom, hogy nem hibás döntés volt, hanem természetes reakció a pillant hevében, és nem mellesleg jogos is, mivel bőven megérdemelte a barátnőd.
Kevés olyan helyzetet tudok elképzelni, amikor azt mondom, hogy elfogadható, hogy egy férfi megüt egy nőt, de ez a szememben tipikusan olyan helyzet.
Az, hogy egy nő jellemzően gyengébb fizikumú egy férfinál, nem jogosítja fel arra, hogy fizikai erőszakhoz folyamodjon, és visszaéljen azzal, hogy egy férfi úgy szocializálódott, hogy nem szívesen üt meg egy nőt, még önvédelemből sem.
A barátnőd lehetett akár jogosan dühös rád valamiért, de bármi történt köztetek előtte, amit tett, szeritnem abszolút elfogadhatatlan egy párkapcsolati konflikusban.
(Részemről kizárólag akkor tartanám elfogadhatónak, ha egy nő szexuális erőszak kísérlete ellen védekezne, vagy az életét, testi épségét veszélyeztető támadás ellen. Ebben az esetben én is megtenném zokszó nélkül, de egyéb esetben soha.)
Ha benne nem volt annyi önkontroll és belátás, hogy ne tegyen olyat az indulat hevében, ami nem csak komoly fizikai fájdalmat okoz, hanem sajnos súlyos, akár maradandó egészségügyi következménye is lehet akár (a here lágy szövetét ért ütés ugyanis össze sem hasonlítható a combizmot ért ütéssel), akkor egy szava nem lehet amiatt, hogy ott figyel az a kék-zöld folt a combján.
Nem neked kéne lelkiismeret furdalásodnak lenni, hanem neki, és neki kéne bocsánatot kérnie.
Én nő vagyok, de ha a párom ezzel kb. egyenértékű dolgot tenne, akkor az nálam egyértelműen szakító ok lenne.
És ha én vetemednék ilyenre (amit nem tudok elképzelni, pedig nekünk is voltak igen komoly konfliktusaink időnként), akkor 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy akkor látnám őt utoljára. És tudnám, hogy megérdemlem, mert nem lenne normális, ha egy hisztis, indulatain uralkodni képtelen libával akarna tovább élni.
7-es tanuld meg az egyenjogúság mit jelent mert az általad leírtaknak köze nincs hozzá. A többi amit leírsz baromság.
Kérdező, hiba volt. Nem hiszem, hogy bármit megoldott volna az ütés. Érvként használni a fizikai erőszakot egy vitába egyrészről ostoba másrészt káros dolog. Most csak a csaj szintjére süllyedtél. Gratulálok hozzá.
Ahelyett, hogy közlöd vele, hogy neked egy ilyen erőszakos buta liba nem kell, átmentél dedóba. És a köztetek lévő fizikai különbségekről is megfelejtkeztél...
Azt kell mondjam megérdemlitek egymást. Azért mondjuk nem mindegy min vesztetek össze, és hogyan viselkedtetek...
# 23
"És a köztetek lévő fizikai különbségekről is megfelejtkeztél..."
Szerintem ez akkor lenne jogos kritika, ha a kérdező - fizikai erőfölényénél fogva - a barátnője által neki okozott sérülésnél komolyabbat okozott volna a lánynak.
Jelen esetben történetesen fordítva áll a dolog.
Szerinted a tettük megítélése szempontjából minek vagy nagyobb jelentősége: a köztük levő erőkülönbségnek, vagy annak, hogy ki folyamodott először fizikai erőszakhoz, és annak, hogy milyen következményekkel járhat egy herét ért ütés, és milyennel egy combot ért ütés?
Nő létemre azt gondolom, hogy ha valaki azt szeretné, hogy úgy bánjanak vele, ahogy a nőkkel szokás, akkor ehhez nem ártana úgy is viselkednie.
Szerintem sem férfitől, sem nőtől nem elfogadható és tolerálható, hogy egy vita vagy veszekedés hevében ahelyett, hogy értelmes ember módjára megbeszélné a dolgot a másikkal akkor és ott, vagy később, ha már lehiggadt, fogja magát, és tökön rúgja a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!