Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Elkényeztetett vagyok? Hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elkényeztetett vagyok? Hogyan szokjak le róla?

Figyelt kérdés
Szóval mióta anyámék elváltak apám részéről nagyon el lettem kényeztetve és el is lustultam. Évi kétszer megyünk nyaralni, nyáron és télen is valami egzotikus helyre, mindenhová visznek kocsival, ha valamit akarok csak egy szavamba kerül, étteremben kajálunk, vagy rendelni szoktunk valamit Szórom a pénzt minden hülyeségre. Régebben pedig nem voltam ilyen, csináltam a házimunkát, ne hisztiztem...stb A baj, hogy lezdem másoktól is elvárni hogy úgy kezeljenek mint egy hercegnőt. Barátomnak is mindig mondom,hogy jöjjön elém, mert én gyalog nem megyek sehová...stb Szeretnék leszokni erről a stílusról, de nem tudom abbahagyni a pénzköltést, mindig kell vennem valamit Osztálytársaim mindig mondják, hogy gyűjtenek, maguknak vesznek ezt-azt nekem meg heti 20 ezer minimum elmegy, kezd beteges lenni.
2014. aug. 28. 16:31
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Kérdező,ételosztásra,ilyesmire gondoltam.:)
2014. aug. 28. 17:08
 22/35 anonim válasza:

ha vennél valamit, gondolj arra, hogy tényleg érdemes-e megvenni? Hamindenáron költekezni akarsz, költs valami hasznosra. Mondjuk adakozz vagy ilyesmi. Amúgy is megteheted, és így a rólad kialakult kép is változik, és lehet olyat látsz majd, amitől megváltozik a szemléleted. Mondd otthon, hogy utazzatok el valami szegény helyre. Nézz körül, nézd meg hogy élnek ott az emberke, de mégis boldogok és a többi, és akkor lehet te is magadba nézel és elgondolkodsz, hogy sétálni is jó és a többi, meg nem kellenek mindig az új ruhák.

Pszichológiailag hathat egy gazdagabb családban élő elkényeztetett emberre, ha lát valami sokkolót, ami az ő komfortzónáján kívül van. De az mindenesetre biztató, hogy te is észrevetted, hogy elkényeztetett vagy és változást szeretnél elérni.

2014. aug. 28. 17:10
 23/35 anonim ***** válasza:

NoblesseOblige!

Igen, ez pont addig van amég gyerek vagy. Tök jo buli, ha apuci a segge alá rak mindent. De egy normális ember, ahogy kezd felnőni és komolyodni, általába szeretne a saját lábára állni. Na de akinek büdös a munka... Meg igazábol én nem lennék a helyébe.. Érdek barátok, érdek pasi... Hm...

2014. aug. 28. 17:15
 24/35 anonim válasza:

előző vagyok

Szóval az adakozás/jótékonykodás tényleg jó, ha mindenáron költekezni szeretnél. Persze tudom, abból úgy érzed neked nincs hasznod, hiszen az nem egy telefon, vagy ruha, amit használhatsz. De mégis lesz belőle hasznod, mert a lelkiismereted is javít, és végül is nemes dolgot csinálsz.

Nem kell leszoknod teljesen a vásárlásról, de próbáld magad visszafogni. De mondom, ez már egy jó jel, ha észrevetted saját magadon és változtatni szeretnél.

2014. aug. 28. 17:16
 25/35 anonim ***** válasza:

Nem értem azokat az embereket akik elolvassák a kérdést és nekik az jön le h a kérdező nem akar megváltozni meg csak dicsekszik meg minden , kiforgatjátok a szavait meg stb.

ő felmerte vállalni h bizony el van kényeztetve és észrevette és tenni akar valamit!

Az is egy lépés h ő észrevette ezt és az is hogy kikérte a véleményünket illetve hogy le akar erről szokni.

Nem értem h miért jó folyton gyűlölködni, mert neki több jutott az életben .

Amúgy kérdező ha annyira akarsz menj el vásárolni vegyél akár mit tom én kínai ruhát vagy nem tom amire költeni akarod a pénzt csak pl vidd be vöröskeresztbe , máltaiakhoz vagy akár ha van a környéken árvaház akkor oda ilyen egyszerű:)

Ha annyira rá vagy szokva hogy furikáznak minden hova akkor mond barátodnak hogy mondjon ilyen alkalmakkor nemet szólj apudnak is hogy nem kell állandóan furikáznia néha mondjon nemet :D

vagy akár azt is csinálhatod hogy reggelente elmész futni vagy csak sétálni és később rászoksz hogy máshova is gyalog menj

vagy most elég népszerű a neten az ALS-nek adakozás

Remélem segítettem :)

Ui:Ez hogy jön a szerelem,szex kategóriába?:D

2014. aug. 28. 18:22
 26/35 Noblesse Oblige ***** válasza:

Kedves #23-as!

Miből gondolod, hogy a kérdező nem gyerek? Hogy nem 18 alatti? Sehol nem írta a korát. De én pont 16-19 közé tenném mert a rádöbbenés korában van. Ugyanezt mondom én is. Gyermeki ésszel az ember él a lehetőségeivel... azt valakit vagy nevelnek vagy hagyják kanászodni, vagy az élet tanítja meg, hogy működnek a dolgok. Neki ezt a dobta a gép, ezért nem kell megkövezni. Ilyen negatívan hozzá állni. Apuci pénzét költi mert ad. Akkor valóban szívás lesz neki, ha apuci nem lesz és neki nincs semmi talpraesettsége és gógyija... de ha most időben megtanulja értékelni a dolgokat az miért is baj? És inkább később mint soha. Ha ebbe nőnél fel, akkor lehet neked is természetes lenne, hogy kívánságműsor az élet.

Változtatni pedig csak tudatos odafigyeléssel lehet.

2014. aug. 28. 19:04
 27/35 anonim válasza:
menny 1 évre vidékre. ott megdolgozol majd az ételért. nincs idõd lustának és elkényeztetettnek lenni.
2014. aug. 28. 19:10
 28/35 anonim válasza:
Szerintem azt is megpróbálhatnád, hogy megszabsz egy határt, hogy hetente mennyit költhetsz és ezt egyre csökkented.
2014. aug. 28. 19:32
 29/35 anonim válasza:

Szia! :)

Nem olvastam végig az összes kommentet, de gondolom nagyrészt csak oltogatnak.

Örülök, hogy felismerted azt, hogy ez így nem okés és változtatni szeretnél! Szerintem kezdj el sportolni valamit komolyabban ( ha eddig nem tetted ) mert az meg fog tanítani tiszteletre, alázatra, kitartásra. Ez akár lehet valami drágább sport, így legalább értelmes dologra költenéd a pénzt :)

Vagy tegyél félre egyetemre, lakásra stb (bár ha heti 20k-t elszórsz akkor lehet arra sem kell félretenned)

Inkább sétálj , ne autózz. Én volt olyan mikor napi 30 km-t sétáltam , nem azért mert rászorultam, csak azért mert jólesett hidd el sokkal jobb mint kocsikázni állandóan :)

2014. aug. 28. 22:47
 30/35 anonim ***** válasza:
szokj rá a kokóra és a család összes pénze se lesz elég :D
2014. aug. 29. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!