Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai fiatalok nem tisztelik magukat se, meg másokat se?
22 és fiatalabb korosztály. Azt veszem észre, hogy nem tisztelik magukat se, mert bármit megcsinálnak magukkal, bárkit lesmárolnak, idegennel lefekszenek, akárkivel, testüket se tisztelik.
Másokat se, szüleikről is rosszul beszélnek, barátságok is felszinesek, korosztály többi tagjaira is mint eldobható borotvaként tekintenek.
Valahogy nagy divat lett a pénz, a menőség, és kapcsolatok (barátságok) (nem az összes, de sok ) érdekből jönnek össze.
Mellesleg ennyi gyökeret se lehetett még látni.
Vélemény?
Én úgy gondolom ezt, hogy mindenki meg érdemel valamennyi tiszteletet, ha ő is érez feléd. Pl. Mikor mész az utcán, ha egy öregebnek köszönsz, de ő nem kőszőn vissza. Na az ilyen embereket nem tisztelem. Ha tiszteletet kap valaki akkor visszont tiszteletet is illik adni. Egyébként a mai korosztály (sajnos én is ebbe a korosztályba tartozom),más embereket lenéz,megitélik az embert a külseje alapján. Azért ilyenek mert nem tették őket a helyűkre! Nem volt előttük akadály mert hát anyuci a seggük alá tette a pénzt. Engem terorrizáltak kiskoromban, ki taszitottak, megvettetek,le néztek. Én meg kaptam a leckét ezért alapvetően én minden embert tisztelek,amig okot nem ad arra hogy hanyagoljam. Egyszer az ilyen kölyköknek meg kéne azt mutatni hogy milyen az ha mindenki el fordul töled , és terorrizálnak úgy, hogy nincs aki segitsen. Meg tanulnák hol a helyük.
16L
Bocs, ne haragudj, hogy megint válaszolok neked, de egy kissé frusztrált vagyok ma személyes okokból, most pedig rájöttem, hogy a kérdésed szinte kimeríthetetlen szórakozási lehetőséget kínál. Utólagos engedelmeddel tehát részlegesen reagálnék nem csak az utolsó kérdésre, hanem az azt megelőző négy bekezdésre is. Előre is bocsánat, ha kissé értelmetlen lesz ez a válasz, de hát maga a kérdés sem több lényegi tartalom nélküli szöveghalmaznál, így inkább te tartozol bocsánatkéréssel. De haladjunk.
1. "22 és fiatalabb korosztály." > Tehát nullától huszonkét éves korig? Hát ezt jól leszűkítetted.
2. "Azt veszem észre, hogy nem tisztelik magukat se," > Ez érdekes, ha már ilyen jól megaszontad, akkor azt is elárulhatnád, hogyan kéne valakinek önmagát tisztelnie. Magázzam magam, emeljem meg a fejfedőm, hajoljak meg? Mondjuk a buszon gond nélkül előre engedem magam, kérni sem kell.
3. "mert bármit megcsinálnak magukkal," > Például? Többet is mondhatsz, ne fog vissza magad, felkorbácsoltad a kíváncsiságom :)
4. "bárkit lesmárolnak, idegennel lefekszenek, akárkivel," > Francba, én hülye, máris sikerült összezavarnod ezzel a bravúros eszmefuttatással, de áruld már el, ennek a ténynek mi köze a tisztelethez? Max. az ízléshez, ha így van egyáltalán.
5. "testüket se tisztelik." > Kalap, meghajlás, lábcsók...? O.O
6. "Másokat se," > Francba, hogy mindig kétségek közt kell hagyni az embert ezekkel a homályos kijelentésekkel. Olyan ez a kérdés, mint egy dél-amerikai szappanopera.
7. "szüleikről is rosszul beszélnek," > Mimimi, mégis, hogy kell valakiről rosszul beszélni? Nyelvtanilag hibásan, vagy - neadjisten! - talán a szájuk helyett más szervükkel próbálnak szavakat formálni?
8. "barátságok is felszinesek," > Az összes? Basszus, hogy számoltad meg ilyen gyorsan? Én még csak Zemplén-megyénél tartok.
9. "korosztály többi tagjaira is mint eldobható borotvaként tekintenek." > Hát ez az abszolút személyes kedvencem. "Hé Józsi, figyeljé má, tiszta szőr a lábam! Gyeremá, had borotválom meg!" De most komolyan, mit akartál mondani ezzel a zseniális szóvirággal? Gondolom semmit, csak ha az ilyeneket kihagyod, akkor az egész szöveg az indukciós főzőlapon felejtett fagyi sorsára jut.
10. "Valahogy nagy divat lett a pénz," > Bezzeg a Régi Szép Idők, amikor a szép mosolyért cipókat osztogattak...!
11. "a menőség," > Vávávávávárjunk, jól értem, azt állítod, hogy ÚJABBAN nagy divat LETT a menőség? Az emberiség nevében kérlek, mielőtt újabb kérdés írására adnád a fejed, legalább a következő három fogalomnak nézz utána: divat, menőség és tautológia.
12. "és kapcsolatok (barátságok) (nem az összes, de sok ) érdekből jönnek össze." > Ezzel még egyet is értenék, de ugye most nem azt akarod bemesélni magadnak is meg másoknak is, hogy csak a nulla és huszonkét év közöttiekre igaz ez? Ha így van, akkor leginkább te vagy az, aki nem tiszteli magát se meg másokat se, én legalábbis a hülyének nézést nem sorolom a tiszteletteljes viselkedések közé.
13. "Mellesleg ennyi gyökeret se lehetett még látni." > Na EZ viszont szemenszedett hazugság! Bármelyik guglikeresés megmondhatja, hogy a földi flóra hosszú évek óta visszaszorulóban van az iparosodás és városiasodás miatt, ergo évmilliók óta nem volt még olyan kevés gyökér a földön, mint ma. A prűd, tekintélyelvű, sznob nyígás az interneten egy dolog, ahogy te csinálod még vicces is, de ha nekiállsz rémhíreket terjeszteni, akkor fénysebességgel beperelve fogod magad találni, ezt gondold végig.
Á, ez most komolyan jól esett, köszi szépen. :) Bár hogy mi lett volna a kérdés értelme, ha nem találok rá, az még mindig nem világos.
Nem, őszintén gondoltam minden szót. Alapesetben nem fektetnék több energiát egy ilyen szánalmas nyígásba, mint amit az első válaszom megírása igényelt, de tegnap este rám fért egy kis lazítás, hát mondom miért ne vizsgáljam meg egyszer alaposabban ezt a sok marhaságot, amit a kedves kérdező összehordott. Tény, hogy a válaszom teljességgel redundáns, ahogy maga a kérdés is egy üres és értelmetlen közhelyhalmaz. Mondhatni tényleg "ideokádtam", de az "ide" szerencsére a vécécsészét jelöli, ami, ha már hányni kell, a lehető legalkalmasabb hely erre.
Egyébként felhívnám a figyelmed, hogy a kérdező a válaszolók véleményére volt kíváncsi, ami szerintem leszűrhető a válaszomból: az "eszmefuttatás" jórészt szanaszét koptatott, erkölcscsőszködő klisékből áll, amik az értelmes érvelést hivatottak kiváltani; a kevés, konkrétan megfogalmazott probléma pedig helytálló lenne, csak épp azok nem korlátozódnak a megnevezett korosztályra. Szerintem ha a kérdező eszmecserét akar folytatni valamiről, akkor előbb írja le konkrétan, logikusan, a saját szavaival, hogy miben látja a problémát. Nézd meg a saját szemeddel: ha elvonatkoztatsz a konzervatív idearendszertől, ami az alapján rendel értékítéletet az emberhez, hogy az hogy öltözik vagy hol, kivel, milyen pózban kefél, akkor képes lennél értelmezni a fenti izét? Persze lehet, hogy a kérdező egyszerűen abban leli örömét, ha porhanyósra rágott frázisokat hajigálhat egymásra összefüggéstelenül - ezzel sincs semmi gond, de akkor vagy fogadja el, hogy a vitapartnerei nem fogják komolyan venni, vagy menjen el tévés prédikátornak, ahol egyetértő hümmögés kíséri majd minden szavát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!