Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó lenne, ha volna olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó lenne, ha volna olyan törvény, hogy ha egyszer megházasodik az ember, akkor soha ne váljon el és ha válni akar, akkor le kell vágni a karját?

Figyelt kérdés
Tehát jobban meg kellene gondolni a házasságot, úgy mint régen, hogy majd mindegyik egy életre szólt. Most meg úgy házasodnak és válnak az ÚR színe előtt, hogy Isten már azt sem tudja mi van az emberekkel, hogy kiket teremtett. Ezért mondom, hogy csak az házasodjon, akiknek már felszállt a rózsaszín köd és ne hirtelen cselednek, hanem tényleg szeretetből.
2014. júl. 4. 14:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%

Te nagyon el vagy tévedve, barátom.

Ledöbbenek, hogy milyen ostoba emberek léteznek.

És akkor te vagy istenhívő, (az írásodból így vettem ki).

Számomra undorító gondolkodással rendelkezel.

Az ÚR? Ki a franc az? Aki hagyta, hogy annyi zsidót öljenek meg? Aki annyi milliónyi embert hagy éhezni, szomjan halni? Aki hagyta, hogy természeti katasztrófákban több milliárdan meghaljanak? Belegondoltál már ebbe? Én úgy gondolom, hogy ha Isten igazán létezne, és szeretné az emberiséget, a Földet, akkor ezek nem lennének. Honnan a fenéből kéne nekem tudni, hogy Ő tényleg létezik? Ez az egész dolog, az emberek buta kitalációja.

És nincs bajom azzal, aki hisz benne, és mellette jó szándékú ember, becsületes ember, mert tőlem hihet az ördögben (bár szerintem az sem létezik) is. De te elrontanád egy ember életét, amiatt mert valamiért nem akar már egy emberrel együtt lenni. Örök hűség? Mi az?

Egy ember 20-30 évesen még nem tudja, hogy 40-50-60 évesen milyen irányba fog változni Ő, valamint akivel összeházasodott.

Szóval az egész, amit mondtál egy óriási baromság.

Elnézést, hogy agresszív voltam, de ez a kérdés egyszerűen feldühített. Nem a váló emberek miatt rossz a világ, hanem az ilyen ostoba, kegyelten, empátiával nem igen rendelkező emberek miatt, mint te.

2014. júl. 4. 15:19
 12/28 A kérdező kommentje:
Ésszel kell csinálni. Mindig vanna kisebb-nagyobb előjelek, hogy valaki nem fogja bírni a 40-50 évig tartó együttélést. Ezért kellene jól meggondolni. Mert így csúfot űzünk magunkból, meg Istenből is, hogy a színe előtt kimondtuk azt a bűvös szót, hogy Örök hűség. Ha nem vagyunk biztos 1000%-ig hogy menni fog az egy életig tartó együttélés, akkor ne vágjunk bele.
2014. júl. 4. 15:20
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

Egy kicsit azért a kérdező pártjára állnék, mégpedig úgy, hogy a következővel érvelek:

"Érdekes, hogy mindenki mennyire csahol azért hogy függetlenül qrjon fűvel-fával és mindezt ahogy csak bírja még reklámozza is..." --> "Egy bolond százat csinál?" --> Minden csak nézőpont kérdése!!!

Szerintem minden csak neveltetés kérdése, akiknek volt gyerekszobájuk és látták édesanyjukat édesapjukkal együtt tűzön-vizen keresztűl küzdeni, azoknak maradt jelleme a jellemtelenségben... :-)

Tehát csak azt akarom mondani, hogy egy atombomba rendet teremtene a sok magát normálisnak gondoló, de rohadtul bomlott agyú kétlábű élőlények között... :-)

Tőlem aztán olyan ateisták lehettek amilyenek akartok, azzal qrhattok akivel akartok, de ne sértődjetek meg, ha én meg erre mondom azt hogy: "boldogok a lelki szegények" :-)

2014. júl. 4. 15:20
 14/28 A kérdező kommentje:
Isten létezik, aki nem hisz benne, bizony elkárhozik. Így bizony lészen. Csak olyan házasodjon, aki biztos a dolgában, a tetteiben.
2014. júl. 4. 15:22
 15/28 A kérdező kommentje:
Szegény megboldogul Apám mindig azt mondta. Inkább higgy Istenben, mint ne higgy. Ha egyszer halál után kiderül, hogy van Isten és hittél benne teljes szívedből és lelkedből, akkor elnyerheted az örök megdicsőülést. De ha nem hittél és kiderül, hogy mégis van Isten (ilyen világegyetemet más nem teremthetett), akkor bizony elkárhozol.
2014. júl. 4. 15:26
 16/28 A kérdező kommentje:
Amit pedig nem bírok, hogy Isten színe előtt örök hűséget fogad és utána fűvel-fával megcsalja a másikat. Paráználkodik, vagyis vét Isten ezen törvénye ellen. A másik meg, az emberek nagy része a templomba csak azért jár, hogy megmutathassa az új ruháját, az új autóját ami a templom előtt parkol, meg úgy szaftos témákat mondjon el vagy hallgasson meg. Szintén nem tekintem jó embernek egyiket sem. Ha lesz büntetés, szerintem ezek mindegyike nagyon rosszul fog járni.
2014. júl. 4. 15:29
 17/28 anonim ***** válasza:
78%
Nyuszika, én az evolúcióban hiszek, annak még bizonyítékai is vannak. És már nemtom... utolsó válaszoló talán, ne haragudj, azért mert ateista vagyok, nem "qrok fűvel-fával"... Mikor meghalsz, meghalsz. Nincs utána semmi.
2014. júl. 4. 15:31
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
De mindegy, ,én itt nem akarok téríteni, legyen hívő, nem érdekel, csak ne akarja rámtukmálni. Az emberek akkor is megcsalták a másikat, mikor volt igazi kemény vallás... Csak tudod a nőknek nem volt akkor még szavuk. ;) Nő egyenlő volta az állattal.
2014. júl. 4. 15:32
 19/28 anonim ***** válasza:
82%

Jaj minden vallás ezt mondja hogy csak az ő istene(i) teremthetett ilyen világot. Ugyan már. És ha más vallás az igaz, akkor mehetsz a pokolba :) De ebbe nem akarok nagyon belemenni, a lényeg, hogy mondjuk együtt vagy valakivel 10 évig akár. Akkor már azért csak "jogos" összeházasodni mert ismerik egymást. Ekkor mondjuk 30-40 között vannak. Az életük felénél se, a jóég tudja, hogy fognak változni! Szüleim 20 éve házasok, előtte is sok évig együtt voltak már, de édesapám az utóbbi 1-2 évben kezd nagyon megváltozni, mindenért kiabál velem és anyuval is. Reménykedek hogy nem rosszabbodik tovább a helyzet, mert akkor szerintem el fognak válni :/ Mégis honnan kellett volna 20 éve tudniuk, hogy így megváltoznak?

(Egyébként azokat én se értem akik pár hónap után összeházasodnak, nem vallási okokból, szimplán marhaságnak tartom, tehát most nem az iylenekről beszélek)

2014. júl. 4. 15:34
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy vannak olyan vallási felekezetek, barátnőm is tag volt, hogy a pap rámutat 2 emberre Jancsira és Juliskára, hogy nekik össze kell házasodniuk, mert Isten így akarja... Na? Szerinted? És az mekkora hülyeség, hogy házasságig nincs szex? És ha nem illenek össze? Komoly problémákat szülhet, pl. megcsaláshoz vezethet.
2014. júl. 4. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!