Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most komolyan ennyire taszít titeket? Többi lent.
igen, a kezed a nyakad is kilóg a ruhából. Ez a napi D vitamin adagra elég. Sokkal többet nem tudsz előállítani mert ahhoz szükség van a D vitamin előanyagára amit táplálékkal viszel be. Így azzal hogy sütteted a segged a napon egész nap az ég világon semmit sem érsz el, mert hiába ha nincs miből szintetizálni, a D vitamin nem a semmiből keletkezik a bőrödben. Jobban megéri ha jársz kelsz nappal és megkapod azt a dózist ami szükséges szép apránként.
De nem kell nekem hinni, hisz ugye én automatikusan hülye vagyok mert nem nyomatom a 70es években belénkvert maszlagot hogy minél többet napozol annál jobb. Kérdezz meg bőrgyógyászokat.
kedves 57%, ki mondta, hogy süttessék magukat rákvörösre a napon? rühellem, ha valaki direkt eltorzítja a szavaimat.
arról szó sem esett, hogy mennyi időt töltsön a napon. de ha már szóba hoztad, így igaz, nem kell naponta órákat. VISZONT ha egy picit se megy naptej nélkül a napra, mert az arcát is bekeni, bizony hiába viszi be kajával a megfelelő előanyagot, hiába sétál 20 percig napon boltba menet, ha nincs UV B, cseszheti, mert nem lesz D vitaminja, nem lesz elég kalciumja stb.
Nyugi a barna szemem én sem szeretem :D
Amúgy szerintem mindegy mennyit van az ember napon csak legyen, mert tényleg kell a napsugár, csak van akinek érzékenyebb a bőre rá, ezért valóban hasznos a naptej, de azért én a boltig nem kenném be magam viszonylag negyed óra a bolt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!