Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komolyan ezért kicsaphatnak valakit a suliból?
Most hallottam egy esetről és ledöbbentem, ezekért kicsapták a lányt az egyik gimiből :
- R....kodás
- Teherbe esett (18 éven aluli)
- Meg még volt neki valami sz.pásos ügye, de arról nem tudok pontosat.
Mondjuk ha az iskolában sz*pott, akkor simán.
Iskolán kívül a nemi életéhez viszont semmi köze az oktatási intézménynek.
Persze, bizonyos esetekben nem kell ahhoz valódi ok, hogy eltávolítsanak egy embert, főleg egyházi iskolákban nem.
igen, ezért kicsaphatnak valakit, hiszen ha terhes lett, akkor nem nevelheti a gyerekét az iskola mellett, mert a gyerek zavarja az órát, folyton sír, rikácsol, és a z osztálytársak szeme láttára kellene szoptatni az nagyon gáz lenne.
egy kis kufircolásrt nem érte meg
ha legközelebb viszket a két lába között akkor inkább önkielégüljön
Zavarónak számomra is zavarónak tűnik, hiszen, ha olyan volt az eset, akkor akár hiteltelenítheti is az ilyen kirúgatás az etikai értékek átadását. (Nehéz úgy az erkölcsöt hitelesen átadni a gyerekeknek, ha kényszerhelyzetben -- amikor bizonyítani lehetne -- , épp maga az iskola nem jár el erkölcsösen). Az nem tudom, hogy jogszerű volt-e, az is lehet, hogy nem volt jogszerű, és a lány valami szégyen vagy félénkség miatt nem mert utánajárni az igazának. Azt nem tudom, hogy tankötelezettség szempontjából hogy állt a lány, ,,védett'' volt-e vagy sem.
Nem tudom, hogy az örökbeadás, megtartás, abortusz hármasából a lány melyiket döntötte végül. Mivel pl. épp az örökbeadás elvileg nem sért egyházi értékeket (tudtommal), és az iskolalátogatást sem zavarja túlságosan, ezért számomra kicsit furcsa, ha kapásból kirúgták, még a döntés meghozatala előtt, vagy hogy egyáltalán a lány végső döntése szóbajött volna. Zavarónak persze hogy zavaró a hír, nekem is, így egy csomó bibliai történetet sokkal kevésbé lehet hitelesen átadni a gyerekeknek, hogy az iskola saját magára ugyanezeket az elveket nem alkalmazza. De nem tudom a részleteket, enélkül nehéz felelni. Mivel itt eléggé tabu témák is felmerülnek, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a suli egyszerűen kockáztatott, és kirúgták a lányt, arra számítva, hogy a lány úgyse fog elmenni az összes lehetséges fórumra az igazáért, és mondjuk tényleg bejött nekik, mert tényleg nem volt ereje hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!