Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg akadályozhatom a barátnőmet az abortuszban?
27F vagyok,és párommal nem tervezetten, de áldott állapotba kerültünk. Úgy döntöttünk, megtartjuk. Elmondtuk szüleimnek, akik gratuláltak, örültek, és biztosítottak, számíthatunk rájuk bármiben. Aztán párom (25L) hazautazott, én nem tudtam vele menni, és elmondta ő is otthon. Első este kitagadták a családból. Reggel zokogva vádolt engem, hogy felelőtlenek voltunk, mert csak én dolgozom, havi 110.000FT-ért, nem élünk együtt, és miből fogjuk eltartani, megadni neki, azt ami kell? Estére ott tartottunk, hogy a leghelyesebb az abortusz, mert akkor ő is tovább tud tanulni, tud szerezni munkát, és amikor anyagilag jobban állunk, akkor majd összehozunk egy gyereket.
Hozzá tartozik, hogy szüleim tudnának segíteni anyagilag, és fel is ajánlották.
Én nagyon szeretném megtartani a gyereket, de párom nem.
Kérlek írjátok le a véleményetek!
Előre is köszönöm!
Egy aggódó "talán" apa
Ja, a Svájc meg a zongora fontosabb, mint az élete!
Egy gyerek kijön kb havi 50 ezer forintból, amíg még kicsi. Nyilván anyuka nem fog majd a gyerek iskolás koráig munkanélküli lenni.
A havi 110ezerhez jön majd a havi 12200 Ft CSP és a 28500 Ft GYES. Ezek alanyi jogon járnak. Ha a srác szülei lelkesen bevállalják, hogy segítenek, mondjuk adnak havi 15-20ezer Ft-ot, máris kijön a baba ellátása.
Két gyereket nevelek, tehát nem légből kapom az összegeket. Nyilván nem a Brendonban vásárolunk, de van játék, étel, ruhájuk bőven, állatkertet, játszóházat is láttak már nem is egyszer.
Köszi mindenkinek a hozzászólását, a véleményét. Hasznos volt mind egytől egyig.
Szerencsére magától eldöntötte, hogy megtartjuk a babánkat, amint meglátta az uh-n hogy ver a kicsi szíve.
A szülei ki vannak akadva, így is a lányuk előremenetelét szajkózzák, de már ők sem mondják, hogy "NEM KELL", csak nagyon kimérten állnak hozzá, és parancsolgatnak.
Mindegy! A lényeg, hogy a kisbabánk meg fog születni!
Köszönöm még egyszer mindenkinek!
És jöhetnek tovább a hozzászólások, lehet van akinek még hasznára válhat!
Köszi!
Örülök, hogy így döntöttetek. Mindenesetre elég nagy csaták előtt álltok. Simán el tudom képzelni, hogy mindenbe bele akarnak majd szólni a szülők (a lányé), a kiságy színétől kezdve addig, hogy mikortól dolgozzon...
Én azt tenném ezt kivédendő, hogy nem fogadnék el tőlük sokmindent, ha adni akarnak. OK, vegyenek egy babaruhát (mert ugye muszáj, ha a hülye lányom megszüli a nyomorba, úgysem tudja majd ruházni...), de őrizzétek meg tőlük a függetlenségeteket!
Nem tudom, mit tanulna a barátnőd, de baba mellett is lehet. Levelezőn pl. Elég készségesek tudnak lenni egy kismamával, én pl. két gyerek mellett csináltam meg a mestert, illetve a kisebbik a hasamban volt a végén, 8 hónaposan államvizsgáztam. szóval még a tanulási előmenetele sem lehetetlen. Dolgozni is el tud menni, akár a baba 1 éves korától is, ha talál helyet, meg ugye bölcsit.
Hát igen! Valahogy meg kell oldani, hogy ne szoruljunk senkire.
Mondjuk azóta adódtak más gondok. De legalább a kicsit megtartjuk!
Valaki esetleg privátban tudna segíteni? Ha csak végighallgat, az is sokat segítene. Csak egy másik véleményt is szeretnék hallani/olvasni, nem csak a párom szüleinek a véleményét.
Nem szeretném nagyon kiteregetni a dolgokat!
Előre is köszi a segítőknek!
Ha szeretnél, nekem írhatsz. 16-os vagyok :-)
2 gyerek, 1 pocaklakó, 29 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!