Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg akadályozhatom a barátnőme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg akadályozhatom a barátnőmet az abortuszban?

Figyelt kérdés

27F vagyok,és párommal nem tervezetten, de áldott állapotba kerültünk. Úgy döntöttünk, megtartjuk. Elmondtuk szüleimnek, akik gratuláltak, örültek, és biztosítottak, számíthatunk rájuk bármiben. Aztán párom (25L) hazautazott, én nem tudtam vele menni, és elmondta ő is otthon. Első este kitagadták a családból. Reggel zokogva vádolt engem, hogy felelőtlenek voltunk, mert csak én dolgozom, havi 110.000FT-ért, nem élünk együtt, és miből fogjuk eltartani, megadni neki, azt ami kell? Estére ott tartottunk, hogy a leghelyesebb az abortusz, mert akkor ő is tovább tud tanulni, tud szerezni munkát, és amikor anyagilag jobban állunk, akkor majd összehozunk egy gyereket.

Hozzá tartozik, hogy szüleim tudnának segíteni anyagilag, és fel is ajánlották.

Én nagyon szeretném megtartani a gyereket, de párom nem.

Kérlek írjátok le a véleményetek!

Előre is köszönöm!

Egy aggódó "talán" apa

2014. márc. 31. 23:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
34%
Én megértem a kérdezőt amúgy is korba vannak, még meg nem egy leány álom az abortusz. Utána a nő lelki sérülést is szenvedhet. Mennyünk vissza akkor pár évet és nézük már meg ott ki kereset 110 000 ft-tot senki és volt akinek 7 gyereke volt és fel nevelték őket. Meg nem azért az ő gyereke is hagy szóljon már bele. AM a lány szüleit elítélem, ők a nem jó szülői példák.
2014. ápr. 2. 11:22
 12/19 anonim válasza:
73%
Régebben mások voltak a fizetések, mások voltak az árak, mások voltak az igények, más volt az életszínvonal, más volt a társadalmi norma. Dédmamáink korában, amikor 7-8 gyerek volt átlagosan a családban, akkor a gyerekeknek nem volt távirányítós kisautójuk, póthajú Barbie babájuk, külön szobájuk, sok farmernadrágjuk és divatos felsőik, sőt, sokaknak még cipőjük sem volt, nem volt számítógépük, nem volt tévéjük és mégis tisztességesen felnőttek, ez tény. Csak egy bökkenő van. Az akkor volt, ez meg most van. Azért mert régebben kevesebbel is elvoltak a gyerekek és boldogan felnőttek, az nem jelenti azt, hogy ma, 2014-ben is boldog lesz az a gyerek, akit az 1880-as évek végén, 1900-as évek elején és közepén normálisnak tartott színvonalon tartanak. Én akkor szültem meg a gyerekemet, amikor már mindent megtudtam neki adni, a drága, de ortopédiailag tökéletesen képzett cipőket,a bóvli kínai helyett,(hogy ne legyen lúdtalpa és hanyag tartása), ezenkívül jár úszni, tanul zongorázni, egy évet tanult Svájcban és az egészséges életmódra is hatalmas hangsúlyt fektetünk, ami baromira nem olcsó. Persze tudom, hogy jobban élünk az átlagnál és nem mehet minden gyerek Svájcba, mert ez már luxus (legalábbis itt Magyarországon, teszem hozzá), de egy szülőnek kutya kötelessége a legtöbbet és legjobbat nyújtani, ha a gyermek egészségéről ,fejlődéséről és tanulmányairól van szó. És most szólok. A MAI világban ez iszonyú drága!!! Meg lehet szülni egy gyereket a semmire, de szerintem nem az a dolgunk, hogy ész nélkül szaporodjunk, hanem az, hogy erős, egészséges és BOLDOG utódokat hozzunk a világra. És akármilyen borzalmas is, de a mai világban ehhez pénz kell.
2014. ápr. 2. 17:07
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Ja, a Svájc meg a zongora fontosabb, mint az élete!

Egy gyerek kijön kb havi 50 ezer forintból, amíg még kicsi. Nyilván anyuka nem fog majd a gyerek iskolás koráig munkanélküli lenni.

A havi 110ezerhez jön majd a havi 12200 Ft CSP és a 28500 Ft GYES. Ezek alanyi jogon járnak. Ha a srác szülei lelkesen bevállalják, hogy segítenek, mondjuk adnak havi 15-20ezer Ft-ot, máris kijön a baba ellátása.

Két gyereket nevelek, tehát nem légből kapom az összegeket. Nyilván nem a Brendonban vásárolunk, de van játék, étel, ruhájuk bőven, állatkertet, játszóházat is láttak már nem is egyszer.

2014. ápr. 2. 21:09
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a hozzászólását, a véleményét. Hasznos volt mind egytől egyig.

Szerencsére magától eldöntötte, hogy megtartjuk a babánkat, amint meglátta az uh-n hogy ver a kicsi szíve.

A szülei ki vannak akadva, így is a lányuk előremenetelét szajkózzák, de már ők sem mondják, hogy "NEM KELL", csak nagyon kimérten állnak hozzá, és parancsolgatnak.

Mindegy! A lényeg, hogy a kisbabánk meg fog születni!

Köszönöm még egyszer mindenkinek!

És jöhetnek tovább a hozzászólások, lehet van akinek még hasznára válhat!

Köszi!

2014. ápr. 3. 20:49
 15/19 anonim ***** válasza:
Örülök,hogy nem a lány szüleire hallgattatok és megtartjátok a babát! :))
2014. ápr. 3. 21:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy így döntöttetek. Mindenesetre elég nagy csaták előtt álltok. Simán el tudom képzelni, hogy mindenbe bele akarnak majd szólni a szülők (a lányé), a kiságy színétől kezdve addig, hogy mikortól dolgozzon...

Én azt tenném ezt kivédendő, hogy nem fogadnék el tőlük sokmindent, ha adni akarnak. OK, vegyenek egy babaruhát (mert ugye muszáj, ha a hülye lányom megszüli a nyomorba, úgysem tudja majd ruházni...), de őrizzétek meg tőlük a függetlenségeteket!

Nem tudom, mit tanulna a barátnőd, de baba mellett is lehet. Levelezőn pl. Elég készségesek tudnak lenni egy kismamával, én pl. két gyerek mellett csináltam meg a mestert, illetve a kisebbik a hasamban volt a végén, 8 hónaposan államvizsgáztam. szóval még a tanulási előmenetele sem lehetetlen. Dolgozni is el tud menni, akár a baba 1 éves korától is, ha talál helyet, meg ugye bölcsit.

2014. ápr. 4. 12:49
 17/19 A kérdező kommentje:

Hát igen! Valahogy meg kell oldani, hogy ne szoruljunk senkire.

Mondjuk azóta adódtak más gondok. De legalább a kicsit megtartjuk!

Valaki esetleg privátban tudna segíteni? Ha csak végighallgat, az is sokat segítene. Csak egy másik véleményt is szeretnék hallani/olvasni, nem csak a párom szüleinek a véleményét.

Nem szeretném nagyon kiteregetni a dolgokat!

Előre is köszi a segítőknek!

2014. ápr. 4. 16:45
 18/19 anonim ***** válasza:
44%

Ha szeretnél, nekem írhatsz. 16-os vagyok :-)

2 gyerek, 1 pocaklakó, 29 éves

2014. ápr. 5. 07:03
 19/19 anonim válasza:
Nekem is irhatsz, ha gondolod. Szivesen vegig hallgatlak es ha tudok, valaszolok :)
2014. ápr. 8. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!