Hogy akadályozhatom meg, hogy apámék a nevemre írassanak egy házat? (15 vagyok)
Az én nevemre akarják íratni. Azt hittem ott lövöm fejbe magam, amikor mondták. Megmondtam, hogy nem. Mert utána úgy is csak rámkiabálják, meg apámnak biztos van valami nem tiszta dolog is, mert már hitelek meg minden hülyeséget beszél. Most akarják megvenni, és az én neveme, utána meg hitelt venni rá meg minden szar. Hogy akadályozhatom meg? (amúgy is nagyszüleim rám akarják /és fogják/ hagyni a házukat, ami ettől ezerszer jobb helyen van, ezerszer jobb a ház, és ezerszer nagyobb a telek, és nekem nem kell ez)
ismerem apámékat, nem nekem akarnak ők azzal jót, hogy nevemre írassák.
Ha a nevedre veszik a hitel még az övéké marad. Vagyis nagy bajba nem kerülhetsz.
Igazából elmondhatod hogy mit akarsz aztán úgyis az lesz amit ők akarnak.
Bár jó lenne ha éreznéd hogy van egy ki "kilóg az aranykanál a számból" érzés amikor elolvasom hogy azért nem akarsz egy 10-20 millás házat mert van esély egy 20-30 millásra!
Csöppet mintha pénzéhes lennél és mohó! De mondom... csak "csöppet"!!
Ja és mivel kiskorú vagy így a gyámügy hozzájárulása kell ha hitellel terhelt ingatlant akarnának a nevedre íratni! És a gyámügy ezt szinte tuti hogy elutasítja!
Vagyis vagy vesznek neked egy ingatlant amit ők fizetnek és egy másik ingatlant terhelnek meg, így kapsz egy szép és jogilag tiszta sokmilliós/tízmilliós házat vagy olyan fedezetet(mondjuk kezest) sikerül bevonniuk amivel meggyőzik a gyámügyet hogy biztos hogy téged hátrány nem érhet és a lakás a neveden marad mindenképp!
Szóval lehet hogy útálod a szüleid de épp most adnak 15 évesen(!!) a kezedbe egy hatalmas kalap pénzt amit utána nem vehetnek vissza hisz jogilag a tied és vélhetően hitel sem lesz úgy rajta hogy félned kéne attól hogy bármi károd lesz. Azért sokan örülnének ilyen "szemét" szülőknek akik vágják hozzájuk a tízmillákat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!