Ugye egyetem alatt nem kötelező abortuszban közvetlen módon részt venni?
"Biztos hogy hasonlón részt kell venni, mert egészségügyi okokból és spontán vetélés esetén is van küret, azokat meg kell tudni."
Nyilván nem erre gondoltam, az világos, hogy azt meg kell tanulni. De az ugye megoldható, hogy ÉLŐ babát EGÉSZSÉGES nőből ne kelljen kikaparni gyakorlaton sem, vagy ehhez közvetlenül, aktívan asszisztálni?
18.17
Valószínűleg azért, mert neki kell megtennie... Orvostan-hallgatóként megértem, ha valaki mondjuk az aktív eutanáziát választja, mégsem szeretném én beadni a halálos anyagot vagy asszisztálni ehhez.
A kérdésre még egyszer válaszolva, benne van a pakliban, sőt tekintve hogy a terhességeknek jelentős hányada végződik abortusszal, nem is nagyon tudod megkerülni, azt viszont nem tudom, mennyire tolerálják jól az orvosok (még ha te ezt meg is teheted jogilag), hogy te kivonod magad ez alól. Ez majd a gyakorlatvezetődtől/mentorodtól vagy akármidtől fog függeni.
Egyetem alatt nem kell végezni, de előfordulhat, hogy végig kell nézni. Viszont a szakképzés alatt meg kell tanulni akkor is, ha később nem fogsz végezni.
Egyébként meg később jó eséllyel sehová nem vesznek fel, ha kijelented, hogy te nem csinálsz.
És úgy belegondoltál már abba, hogy mégis mi lenne, ha betiltanák az abortuszt?
Én sem vagyok abortuszpárti, de harcolni az abortusz ellen k.vára nem így kell. Felvilágosító kampányok, elérhetőbbé tenni a fogamzásgátló módszereket stb.
Megkérdezhetem hány éves vagy? Az a baj, hogy fekete-fehérben gondolkozol.
Mi van, ha megerőszakolnak vkit, és úgy lesz terhes?
Mi van, ha beteg a baba, és egész életében ellátásra szorulna?
Mi van, ha annyira beteg a baba, hogy születés után csak pár napot élne?
Mi van, ha vki normálisan védekezik, mégis teherbe esik?
Mi van, ha egyszerűen nincsen pénze, és a gyerek konkrétan a nyomorba születne?
Azt hiszed, hogy olyan baromi jól működik az örökbeadás? Hát nagyon nem. Nagyon szarul működik.
Miért nem azon akarsz javítani? Miért nem amellett harcolsz, hogy megkönnyítsd ezt? Hogy ne éveket kelljen várni egy babára, miközben tömve van az árvaház?
Mit gondolsz, mégis mi lenne ha betiltanák a abortuszt?
Elárulom: kukába dobott gyerekek, illegális abortuszok, amikbe gyakran halnának bele a nők, abortuszturizmus...
Kicsit gondold át ezt az egészet még egyszer...
Nem betiltani akarja az abortuszt, hanem ő maga nem végezné.
és igen, meg kell tanulnia a metódust a spontán vetélés és a méhen kívüli terhességek miatt. Hátha kérheti, hogy ő spontán vetélésnél asszisztálhasson, abból is van egy csomó sajnos.
Megpróbálom neked megkérdezni. Olyan ismerősöm van, aki Magyarországon végzett, de Németországban rezidens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!