Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ugye egyetem alatt nem kötelez...

Ugye egyetem alatt nem kötelező abortuszban közvetlen módon részt venni?

Figyelt kérdés
Orvosira mennék, és leginkább szülész-nőgyógyász szeretnék lenni, viszont meggyőződéses életpárti vagyok, úgyhogy abortuszt nem fogok végezni!(Egyébként a törvény szerint erre nem is kötelezhető egy orvos sem.)A kérdésem az lenne, hogy az egyetem alatt már van-e gyakorlaton ilyesmi, vagy abortuszban aktívan részt venni legkorábban rezidensként kéne?(A rezidens viszont ugyebár már egészségügyi dolgozó, és védi a magzatvédelmi törvény vonatkozó paragrafusa.)A " közvetlen módon részt venni" alatt olyasmit is értek, hogy mondjuk én adogatom az eszközöket az abortuszt végző orvosnak. A kérdést információszerzés céljából írtam ki, nem vitanyitás céljából, úgyhogy "liberális" feministák inkább kíméljenek az "Ilyen minek akar nőgyógyász lenni?" című válaszaikkal!
2012. szept. 4. 12:51
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Van itt valaki?
2012. szept. 4. 13:41
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy hasonlón részt kell venni, mert egészségügyi okokból és spontán vetélés esetén is van küret, azokat meg kell tudni.
2012. szept. 4. 14:32
 3/26 A kérdező kommentje:

"Biztos hogy hasonlón részt kell venni, mert egészségügyi okokból és spontán vetélés esetén is van küret, azokat meg kell tudni."

Nyilván nem erre gondoltam, az világos, hogy azt meg kell tanulni. De az ugye megoldható, hogy ÉLŐ babát EGÉSZSÉGES nőből ne kelljen kikaparni gyakorlaton sem, vagy ehhez közvetlenül, aktívan asszisztálni?

2012. szept. 4. 14:44
 4/26 anonim ***** válasza:
59%
Hát szerintem van rá esély, elvégre ez is beletartozik a szakterületed közé. De ez téged mért zavar ha a kismama ezt akarja?
2012. szept. 4. 18:17
 5/26 anonim ***** válasza:
51%

18.17

Valószínűleg azért, mert neki kell megtennie... Orvostan-hallgatóként megértem, ha valaki mondjuk az aktív eutanáziát választja, mégsem szeretném én beadni a halálos anyagot vagy asszisztálni ehhez.

A kérdésre még egyszer válaszolva, benne van a pakliban, sőt tekintve hogy a terhességeknek jelentős hányada végződik abortusszal, nem is nagyon tudod megkerülni, azt viszont nem tudom, mennyire tolerálják jól az orvosok (még ha te ezt meg is teheted jogilag), hogy te kivonod magad ez alól. Ez majd a gyakorlatvezetődtől/mentorodtól vagy akármidtől fog függeni.

2012. szept. 4. 18:53
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem alatt nem kell végezni, de előfordulhat, hogy végig kell nézni. Viszont a szakképzés alatt meg kell tanulni akkor is, ha később nem fogsz végezni.

Egyébként meg később jó eséllyel sehová nem vesznek fel, ha kijelented, hogy te nem csinálsz.

2012. szept. 4. 19:53
 7/26 A kérdező kommentje:
Most is sokan nem csinálnak, és vannak nők, akik direkt az életpárti orvosokat keresik. És én közéjük akarok tartozni. Másrészt részben azért is mennék oda, mert ha már ott vagyok, akkor Dr. Gipsz Jakabként több lehetőségem van botrányt csinálni(Nyilván már egyetem alatt is keresni fogom a hasonló gondolkodású orvosok, és hallgatók társaságát.),ha korlátozni akarnak a lelkiismereti szabadságomban, állampolgári kezdeményezéseket kezdeményezni az abortusz ellen, stb. Az új élet létrejötte csoda, elvenni meg bűn, a a 20.-21. század legnagyobb tragédiája, hogy elfogadottá, és általánossá vált! Az orvosoknak meg nagy a felelősségük. Tenni viszont akkor tudok, ha már ott vagyok...
2012. szept. 5. 08:29
 8/26 anonim ***** válasza:
83%

És úgy belegondoltál már abba, hogy mégis mi lenne, ha betiltanák az abortuszt?

Én sem vagyok abortuszpárti, de harcolni az abortusz ellen k.vára nem így kell. Felvilágosító kampányok, elérhetőbbé tenni a fogamzásgátló módszereket stb.

2012. szept. 5. 08:44
 9/26 anonim ***** válasza:
62%

Megkérdezhetem hány éves vagy? Az a baj, hogy fekete-fehérben gondolkozol.

Mi van, ha megerőszakolnak vkit, és úgy lesz terhes?

Mi van, ha beteg a baba, és egész életében ellátásra szorulna?

Mi van, ha annyira beteg a baba, hogy születés után csak pár napot élne?

Mi van, ha vki normálisan védekezik, mégis teherbe esik?

Mi van, ha egyszerűen nincsen pénze, és a gyerek konkrétan a nyomorba születne?

Azt hiszed, hogy olyan baromi jól működik az örökbeadás? Hát nagyon nem. Nagyon szarul működik.

Miért nem azon akarsz javítani? Miért nem amellett harcolsz, hogy megkönnyítsd ezt? Hogy ne éveket kelljen várni egy babára, miközben tömve van az árvaház?

Mit gondolsz, mégis mi lenne ha betiltanák a abortuszt?

Elárulom: kukába dobott gyerekek, illegális abortuszok, amikbe gyakran halnának bele a nők, abortuszturizmus...

Kicsit gondold át ezt az egészet még egyszer...

2012. szept. 5. 08:52
 10/26 anonim válasza:

Nem betiltani akarja az abortuszt, hanem ő maga nem végezné.

és igen, meg kell tanulnia a metódust a spontán vetélés és a méhen kívüli terhességek miatt. Hátha kérheti, hogy ő spontán vetélésnél asszisztálhasson, abból is van egy csomó sajnos.

Megpróbálom neked megkérdezni. Olyan ismerősöm van, aki Magyarországon végzett, de Németországban rezidens.

2012. szept. 5. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!