Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ugye egyetem alatt nem kötelez...

Ugye egyetem alatt nem kötelező abortuszban közvetlen módon részt venni?

Figyelt kérdés
Orvosira mennék, és leginkább szülész-nőgyógyász szeretnék lenni, viszont meggyőződéses életpárti vagyok, úgyhogy abortuszt nem fogok végezni!(Egyébként a törvény szerint erre nem is kötelezhető egy orvos sem.)A kérdésem az lenne, hogy az egyetem alatt már van-e gyakorlaton ilyesmi, vagy abortuszban aktívan részt venni legkorábban rezidensként kéne?(A rezidens viszont ugyebár már egészségügyi dolgozó, és védi a magzatvédelmi törvény vonatkozó paragrafusa.)A " közvetlen módon részt venni" alatt olyasmit is értek, hogy mondjuk én adogatom az eszközöket az abortuszt végző orvosnak. A kérdést információszerzés céljából írtam ki, nem vitanyitás céljából, úgyhogy "liberális" feministák inkább kíméljenek az "Ilyen minek akar nőgyógyász lenni?" című válaszaikkal!
2012. szept. 4. 12:51
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

"De ettől még joguk van élni. Ha annyira meg akarnának halni akkor öngyilkosok lennének. És szerinted az hol jótevés hogy a gyerek anyját a szeme láttára lövik le/erőszakolják meg, majd a gyereket is arra nevelik hogy kinozzon és gyilkoljon. Általában semmi bajom az emberekkel, se a vallásos emberekkel, de az ilyen mondatok miatt gondolja a legtöbb ember hogy az összes keresztény egy idióta... pedig csak néhány az"

Ha nem tűnt fel, ez irónia volt... Nem én tehetek róla, ha nem érted, mire akartam rávilágítani..

2012. szept. 6. 17:29
 22/26 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, lenne lengyel, vagy ír szabályozás esetén is, de kevesebb, jóval kevesebb. Azon kívül,és most tényleg nagyon fontos, hogy ne értsetek félre, ha ott van egy nő perforálódott méhvel az intenzíven, és az életéért küzd, maximális szeretettel kell hozzáállni, és az orvos feladata, hogy a legjobb tudása szerint megmentse, de a jogtalan támadás kockázatát egy másik ember(Jelen esetben a baba.)ellen a jogtalan támadónak (Jelen esetben a nőnek.) kell viselnie. Nem lehet előre indok a legális abortuszra, hogy akkor a nőnek biztonságosabb. Bár ez most inkább jogász gondolatmenet volt, mint orvos gondolatmenet. Hiába, apám jogász...
2012. szept. 6. 17:38
 23/26 anonim ***** válasza:
57%
Ja, csakhogy az nem baba hanem magzat.
2012. szept. 6. 17:55
 24/26 A kérdező kommentje:
A "baba" kifejezés az újszülött esetén sem szakmai kifejezés. Ettől még köznyelvben mindkettőt babának szokás hívni.
2012. szept. 6. 17:57
 25/26 anonim ***** válasza:
27%

Tehát ha valakit leérzéstelenítek, akkor utána nyugodtan megölhetem? Végül is nem érez fájdalmat... Egy 8-9 hetes BABA képes reagálni az érintésre.

Ne érts félre, nem vagyok abortuszellenes, de elképesztő, hogy milyen érveket hozol az abortusz mellett. De úgy beszélsz (sőt ki is jelented) hogy egy magzat nem ember... Hát ha férfi vagy, nem sok épeszű nő szülne neked.

2012. szept. 7. 06:55
 26/26 anonim ***** válasza:
75%
Akkor majd légy szíves neveld és pénzeld az összes gyereket, akit hagytál megszületni, és emiatt a nyomorba kerül érzelmileg és testileg is, szülj egy gyereket az összes nőnek, aki a titokban végzett abortuszok miatt lesznek később meddők, tessék! Nem vagyok abortuszpárti, de még mindig jobb megoldás, mint egy érző, élő hús-vér gyereket kitenni szörnyűségeknek egy pár hetes magzat helyett. És ha te nem akarsz abortuszt végezni, szíved joga, de ugyanúgy, ahogy ők sem kényszerítik rád, hogy csináld, úgy te sem kényszerítheted másra, hogy ne csinálja. Ez ilyen egyszerű.
2012. okt. 2. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!