Ugye egyetem alatt nem kötelező abortuszban közvetlen módon részt venni?
Utolsó: "Másrészt részben azért is mennék oda, mert ha már ott vagyok, akkor Dr. Gipsz Jakabként több lehetőségem van botrányt csinálni(Nyilván már egyetem alatt is keresni fogom a hasonló gondolkodású orvosok, és hallgatók társaságát.),ha korlátozni akarnak a lelkiismereti szabadságomban, állampolgári kezdeményezéseket kezdeményezni az abortusz ellen, stb. Az új élet létrejötte csoda, elvenni meg bűn, a a 20.-21. század legnagyobb tragédiája, hogy elfogadottá, és általánossá vált! "
Szerinted ezzel mégis mire utalt??
Kedves Kérdező! Nagyon örülök, h vannak/lesznek még ilyen orvosok, akik így gondolkodnak. Le a kalappal előtted, és sok sikert a tanulmányaidhoz!!
Én igaz, h laikus vagyok, nem tudom, h mit hogyan szokás az orvosi egyetemeken, de úgy gondolnám, hogy nem kényszeríthetnek sem gyakorlaton, sem másutt egy élő embrió vagy magzat életének kioltására, ha ez ellenkezik az elveiddel.
Aki pedig úgy gondolkodik, h ha betiltanák az abortuszt, a csecsemők a kukában landolnának, attól megkérdezném, h az abortusz után hová kerül a magzatok holteste?? Szerintem a kukába.
Technikai értelemben az még nem ember csak egy magzat, még nincsenek se érzelmei, se gondolatai. Tehát ennél fogva nem róható fel gyilkosságnak.
Nem akarlak megsérteni de már ahogy olvastam a kérdést felmerült bennem hogy keresztény vagy. Én csak azt nem értem hogy téged mért zavar ha más abortuszt akar csinálni? Afrikában (vagy bármely elmaradottabb országban) fillérekért gyilkolnak, és az tényleg gyilkosságnak számit.
" Annyira, de annyira bírom, amikor abortuszpártiak kikérik maguknak, hogy ők abortuszpártiak lennének. "
Kikérem magamnak, mert nem is vagyok az.
Én is gyilkosságnak tartom az abortuszt, de attól még a betiltása jelen helyzetben, itt Magyaroországon nem lehetséges, ugyanis sokkal rosszabb lenne a helyzet.
Így legalább van vmiféle szabályzás. Ha betiltanák, akkor szted nem lenne olyan orvos (vagy inkább hentes), aki megcsinálná? Akár nem csak 12. hétig, hanem mondjuk későbbi terhességnél is? Szted hány nő vesztené életét ilyen beavatkozás miatt?
Szerinted hány lenne meddő?
"Aki pedig úgy gondolkodik, h ha betiltanák az abortuszt, a csecsemők a kukában landolnának, attól megkérdezném, h az abortusz után hová kerül a magzatok holteste?? Szerintem a kukába."
Csak tudod egy 12. hetes embrió (a tanulmányok szerint) nem érez fájdalmat.
Egy megszületett csecsemő viszont igen is érez.
Én is harcolok az abortusz ellen, csak véleményem szerint baromira nem így kell.
Mégis mit csinálnál azokkal a gyerekekkel, akiket az anyjuk nem akar, de nem vetethet el?
"De hiszen azok az emberek nyomorognak, akiket ott megölnek, jót teszünk nekik..."
És szerinted egy olyan gyerekkel jót teszel, aki csak azért születik meg, mert az anyja nem vetetheti el?
És ha kenyérre sincs pénz? És ha nyomorognia kell?
Majd talán az összes nem kívánt gyereket el fogod tartani?
"De hiszen azok az emberek nyomorognak, akiket ott megölnek, jót teszünk nekik..."
De ettől még joguk van élni. Ha annyira meg akarnának halni akkor öngyilkosok lennének. És szerinted az hol jótevés hogy a gyerek anyját a szeme láttára lövik le/erőszakolják meg, majd a gyereket is arra nevelik hogy kinozzon és gyilkoljon. Általában semmi bajom az emberekkel, se a vallásos emberekkel, de az ilyen mondatok miatt gondolja a legtöbb ember hogy az összes keresztény egy idióta... pedig csak néhány az
"Ha szegény családba születne, ha elvitte a házat az árvíz, ha szülők munkanélküliek, ha kitör a Yellowstone, valamint ha Budapest közepén csapódik be egy öt kilométer átmérőjű kisbolygó, AKKOR SEM lesz elfogadható."
És igen, még akkor sem, ha árvaházba kerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!