Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyire ragaszkodik az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki mennyire ragaszkodik az exével kapcsolatos emlékeihez (fotók, levelek, tárgyak)? Mi az ami még normálisnak számít?

Figyelt kérdés

Már kb 1 éve történt, csak olvastam valahol erről épp, és érdekelne, ki hogy áll a kérdéshez.

Kb. fél éve voltunk együtt a párommal, amikor egy mindennapi használatban lévő fiókban kb. 20-30 fotót találtam (közös nyaralásokrók, kirándulásról, ünnepekről, plusz vagy 10 szerelmes levelet, amit még az exe írt amikor együtt voltak. Egy borítékban volt minden. Megjegyzem, nem kutattam, csak be akartam tenni valamit a fiókba. Rákérdeztem, hogy mi ez. Annyi volt a reakció, hogy az emlékei, eddig is ott voltak, most mi bajom van, mert ő azt sosem veszi elő egyébként. De mondjunk én nem értettem,minek kellenek neki bikinis képek az exről. Kérdeztem mit szeretne a képekkel, levelekkel, mondta, hogy semmit, tegyem vissza. Ki akartam dobni őket, ezen kiakadt, mert azok emlékek.

Nekem az a véleményem, ha mindenképpen ragaszkodik az ilyesmihez, akkor gondoskodnia kellett volna arról, hogy ezek ne akadjanak a kezembe. Bedobozolhatta volna pl., és le a pincébe, vagy ilyesmi, és akkor nem bánt meg. Ezzel nem lett volna gond.

Én személy szerint nem őriztem meg soha az ilyesmit, ezért nem értettem.

A képek végül akkor tűntek el, amikor mondtam,hogy akkor beszerzek néhány közös képet én is az exemmel (ismerősöktől, mert nekem nincs), és akkor azt is ott tarthatjuk ugyanabban a fiókban. Ezt már nem találta viccesnek, végül a kukában landolt minden.

Egyébként az exével ő szakított 5 év után, mert kihűlt a kapcsolat. Az ex nagyon sokáig könyörgött, még akkor is, amikor már én is képbe kerültem. Ezért sem értettem a dolgot.

Kíváncsi vagyok ki, hogy van ezzel. Lehet, hogy tényleg csak arról van szó, hogy jobban kötődik az emlékeihez úgy általában? Vagy én vagyok túl drasztikus, amiért én ilyesmit sosem tartok meg? Főként, ha érzelmileg túl vagyok a dolgon. 27N

2013. okt. 29. 13:36
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva nekem egy olyan kapcsolatom volt, ami mély nyomot hagyott bennem, 5 évig tartott, eljegyzés is volt. Végül én dobtam ki. A képeket, tőle kapott tárgyakat évekig őríztem, pedig volt új párom, több is, de valahogy sajnáltam kidobni, érzelmileg még kötődtem a képekhez és tárgyakhoz. Aztán amikor a férjemmel találkoztam, azonnal megszabadultam az összestől, pedig volt köztük 10-12 éves "emlék" is, meg több értékes dolog, de számomra mind elértéktelenedett, hiszen olyan emberektől kaptam, akik semmit nem jelentenek az életemben többé. De ehhez meg kellett ismernem a férjemet, akit azóta is rajongásig szeretek. Elmondtam neki a dolgokat, miután kidobtam őket. Ő sosem kérte volna, hogy szabaduljak meg tőlük, de nekem lett rá igényem, hogy ne őrízgessem tovább azokat a dolgokat, hiszen mellette már nem volt szükségem semmi másra, emlékekre sem. Remélem, tudtam segíteni. :)
2013. okt. 29. 17:30
 32/33 Saavedro ***** válasza:

"A képek végül akkor tűntek el, amikor mondtam,hogy akkor beszerzek néhány közös képet én is az exemmel (ismerősöktől, mert nekem nincs), és akkor azt is ott tarthatjuk ugyanabban a fiókban. Ezt már nem találta viccesnek, végül a kukában landolt minden. "

Landolhattál volna te is utána. Pusztán szívességből.

2017. szept. 5. 10:47
 33/33 A kérdező kommentje:

Érkezett egy új válasz a napokban, ezért gondoltam kiemelem a kérdést, hátha van egyéb új észrevétel. 😊

Furcsa ennyi év távlatából visszaolvasni a kérdést. Sőt, extrém. Mi azóta házasok vagyunk (2 éve), és mint utóbb kiderült, nem dobta ki a képeket, csak nekem mondta, hogy megyugodjak. Anno nagyon féltékeny voltam az exére (csak erre az egyre). Ez elmúlt. A képek valószínűleg a picében vannak valahol,sosem kerestem őket. Az volt korábban is csak a problémám, hogy nap mint nap talakoztam ezekkel a fotókkal. Még mindig megvannak, és ez a legkevésbé sem baj. De ne legyenek a szemem előtt. És a gyerek se kérdezze, ha kinyitja a fiókot, hogy ki ez a néni apával (még nincs, csak útban van). Szerintem ebben semmi beteges nincs. 4 éve sem azzal volt problémám, hogy megőrizte a tárgyakat, hanem azzal hogy a mindennapjaim részei voltak.

De így utólag valóban csak gyerekes hisztinek tűnik az egész. Ezek a kérdések egészen átértékelődnek attól függően, hogy egy pár hónapos vagy egy pár éves kapcsolatról beszélünk.

Mindenesetre jókat mosolyogtam az akkori válaszokon. A sajátjaimon is. 😊

2017. szept. 15. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!