Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyire ragaszkodik az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki mennyire ragaszkodik az exével kapcsolatos emlékeihez (fotók, levelek, tárgyak)? Mi az ami még normálisnak számít?

Figyelt kérdés

Már kb 1 éve történt, csak olvastam valahol erről épp, és érdekelne, ki hogy áll a kérdéshez.

Kb. fél éve voltunk együtt a párommal, amikor egy mindennapi használatban lévő fiókban kb. 20-30 fotót találtam (közös nyaralásokrók, kirándulásról, ünnepekről, plusz vagy 10 szerelmes levelet, amit még az exe írt amikor együtt voltak. Egy borítékban volt minden. Megjegyzem, nem kutattam, csak be akartam tenni valamit a fiókba. Rákérdeztem, hogy mi ez. Annyi volt a reakció, hogy az emlékei, eddig is ott voltak, most mi bajom van, mert ő azt sosem veszi elő egyébként. De mondjunk én nem értettem,minek kellenek neki bikinis képek az exről. Kérdeztem mit szeretne a képekkel, levelekkel, mondta, hogy semmit, tegyem vissza. Ki akartam dobni őket, ezen kiakadt, mert azok emlékek.

Nekem az a véleményem, ha mindenképpen ragaszkodik az ilyesmihez, akkor gondoskodnia kellett volna arról, hogy ezek ne akadjanak a kezembe. Bedobozolhatta volna pl., és le a pincébe, vagy ilyesmi, és akkor nem bánt meg. Ezzel nem lett volna gond.

Én személy szerint nem őriztem meg soha az ilyesmit, ezért nem értettem.

A képek végül akkor tűntek el, amikor mondtam,hogy akkor beszerzek néhány közös képet én is az exemmel (ismerősöktől, mert nekem nincs), és akkor azt is ott tarthatjuk ugyanabban a fiókban. Ezt már nem találta viccesnek, végül a kukában landolt minden.

Egyébként az exével ő szakított 5 év után, mert kihűlt a kapcsolat. Az ex nagyon sokáig könyörgött, még akkor is, amikor már én is képbe kerültem. Ezért sem értettem a dolgot.

Kíváncsi vagyok ki, hogy van ezzel. Lehet, hogy tényleg csak arról van szó, hogy jobban kötődik az emlékeihez úgy általában? Vagy én vagyok túl drasztikus, amiért én ilyesmit sosem tartok meg? Főként, ha érzelmileg túl vagyok a dolgon. 27N

2013. okt. 29. 13:36
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Én az első hónapban csak eldugtam hogy ne ütközzek bele úton útfélen, aztán később (2-3 hónapra rá) szívtelenül kidobtam mindent. Kivéve az ékszereket, azokat nem akartam. Vissza akartam adni neki de kb. lehülyézett, hogy azt ajándékba adta és akkor még szívből adta. Nem hordom őket, nem adhattam vissza, nem fogom kidobni, viszont eladni se nagyon tudom mert leginkább ezüst... bár az órát lehet elfogom, csak azt az exanyósjelölt adta ajándékba. Nem tudom mit kezdjek velük.

De a plüssök, hasznos dolgok mentek gyerekeknek, az eltett virág meg hasonlók kukában landoltak.

2013. okt. 29. 13:39
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Az emlékeket én sem dobtam ki. Páromtól is csak annyit kértem, hogy tegye el őket. Szerintem kidobni, kidobatni annyi, mint eldobni a múltatokat. Minek? Akkor is ott maradnak az emlékek, azokat nem lehet letagadni.

Persze mindennapos használatú fiókban való tárolásnak én sem örülnék. De be lehet dobozolni, és el lehet tenni.

2013. okt. 29. 13:42
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Nezd, nekem is megvannak az exemtol a fenykepek, a levelek, pedig mar tobb, mint 10 eve vege es raadasul nem is szepen. En a gyerekem miatt tartottam meg oket. Mivel apuka nem tartotta a kapcsolatot vele, nem ismeri, csak keprol. Neha elkeri, megnezi a kepeket. Ha nagy lesz, elolvashatja a leveleket is.

Mas kapcsolatombol is vannak kepek - en kidobni nem fogom, a multam resze, sem szegyellnem, se titkolnom nem kell. Egy dobozban van minden, a paromat se zavarja.

2013. okt. 29. 13:43
 4/33 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem végtelenül gyerekes vagy.

Veled van, nem? Akkor mi a kérdés?

Nyilván neki kellenek a tárgyi emlékek, neked meg nem, mindenki más.

"A képek végül akkor tűntek el, amikor mondtam,hogy akkor beszerzek néhány közös képet én is az exemmel (ismerősöktől, mert nekem nincs), és akkor azt is ott tarthatjuk ugyanabban a fiókban."

Ez pedig eszméletlen szánalmas, nekem égne a fejem, ha ilyet tennék.

2013. okt. 29. 13:44
 5/33 anonim ***** válasza:

Sosem szóltam bele senkinek az emlékeibe, és én sem tűrtemk soha, hogy bárki is megengedje magának azt, hogy az én emlékeimmel kapcsolatos dolgaimba beleszóljon. Nekem nem kell és sosem fogom dugdosni, és minden egy szálig meg van. Még az is ami rám lett bízva és nincs okom azon aggódni, hogy egy neveletlen unintelligens ember kidobja a kukába, mert nem fogja. Még a gyermekeim is tiszteletben tartják, és hozzá sem nyúlnak, mert jól vannak nevelve, és helyén tudják kezelni a dolgokat.

A társad helyében akkora balhét csináltam volna, hogy ha már nem lettél megnevelve, tudd, hogy egy ember mit engedhet meg magának.

2013. okt. 29. 13:45
 6/33 anonim ***** válasza:
Nekem is el vannak téve a szekrénybe az exemtől kapott tárgyak, emlékek, a közös fotók. Nem láttam értelmét a szakítás után kidobálni mindent, attól még nem csökkent a fájdalmam.
2013. okt. 29. 13:51
 7/33 anonim ***** válasza:
Nekem is megvan pár dolog. Levelek főleg, de még olyanok is amiket általános iskolában kaptam. Vannak képek is DVDre kiírva, de nem szoktam nézegetni. Egy zárható dobozban tartom az egyik szekrény alján, hogy még véletlenül se kerüljön illetéktelen kezekbe. Azért tartottam meg, mert öregkoromban majd jó lesz visszaemlékezni, hogy mik voltak régen. Az emaileket mind kitöröltem. Szerintem nem baj, ha megtartod a dolgokat, de ne legyen szem előtt, mert senki másra nem tartozik.
2013. okt. 29. 13:51
 8/33 anonim ***** válasza:
Mindenkinek van múltja meg exei na és? Én nem akadnék ki a képeken, a múltjához tartoznak. El volt rakva nem nézegette csak ott volt neki ennyi. Ne gondold túl a dolgot :) Nekem is vannak képeim a volt barátomról, na meg az ajándékok, ugyan bedobozolva de megvannak és nem dobom ki őket.Pl szívesen hordom azt a nyakláncot amit annó tőle kaptam :) szép emlékek jutnak eszembe róla. Ettől függetlenül szeretem az új párom.
2013. okt. 29. 13:52
 9/33 anonim ***** válasza:
39%

Én akkor is a kérdezővel értek egyet.

Persze, a múltja része, oké. Senki sem kérte, hogy felejtse el, vagy tagadja le, de a tárgyi emlékeket minek őrizgetni, sosem értettem.

Szerintem az ilyen emberek nincsenek túl az exeken, akárki akármit mond.

LEGYEN ANNYI EMLÉK ELÉG, AMENNYI A FEJEDBEN VAN, HA TÖBB KELL, OTT MÉG VAN VALAMI.

Az meg külön szánalmas, hogy mikor a kérdező hozta fel, hogy akkor ő is beszerez pár képet és odarakja a fiókba, akkor már nem tetszett az ipsének. Én itt küldtem volna el a fenébe.

Az én volt barátnőm is a kezembe nyomta az exével közös fotóalbumot, mondtam neki, hogy szerinte ez normális? Ment is a levesbe, nekem csak akkor kell valaki, ha már túl van a múlton.

2013. okt. 29. 14:04
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem az ilyen emberek nincsenek túl az exeken, akárki akármit mond.

LEGYEN ANNYI EMLÉK ELÉG, AMENNYI A FEJEDBEN VAN, HA TÖBB KELL, OTT MÉG VAN VALAMI."

De látod, pont ez a lényeg. TE ilyen ember vagy. Ha TE megtartod a képeket, TE nem vagy túl a dolgokon.

MÁS ember meg MÁSmilyen. Hihetsz, amit csak akarsz, attól még nem lesznek úgy a dolgok.

2013. okt. 29. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!