Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják azt a nők hogy ők érettek, míg a pasik éretlenek?

Figyelt kérdés
Mindig ezzel jönnek a nők, ha valamiről nem az elképzelésed mint nekik, hogy de éretlen vagy azért nem úgy gondolod ahogy én. Régen a nőknek semmihez nem volt joga, ami persze szintén nem volt helyes, de akkor gyereknek tekintettek egy nőt aki jobb ha nem szól bele semmibe. Most meg a nők vannak így a férfiakkal. Miért van ez szerintetek?
2013. szept. 19. 11:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Éppen ezért a kislányok kiskoruk óta tudják, hogyan "illik" viselkedni,"

Ez ugye a hét vicce akart lenni? Láttál te mostanában 25 év alatti nőt? Mindent el lehet róluk mondani csak azt nem, hogy tudnak viselkedni, és tudják, hogy mit illik és mit nem.

2013. szept. 19. 13:29
 22/28 anonim ***** válasza:
Vagy, ha éppen nem úgy viselkednek, ahogy elvárják tőlük, akkor kapják a hozzád hasonlóktól a sok szart, hogy "nem úgy kéne viselkedni nő létére". Kösz, ezt elfelejtettem megemlíteni az előző hsz-emben.
2013. szept. 19. 13:30
 23/28 anonim ***** válasza:
Vagy, ha éppen nem úgy viselkednek a férfiak, ahogy elvárják tőlük a nők, akkor kapják a hozzád hasonlóktól a sok szart, hogy éretlenek.
2013. szept. 19. 13:40
 24/28 Frigg ***** válasza:

Persze, mindkét nem felhozatalában található példa az itt elhangzottakra. Meg kellene találni a határvonalat a gyerekes és az éretlen között, ami pár szituációban nekem személy szerint nem egyszerű. Példát megpróbálok írni. Vannak olyan fiúk a társaságomban, akiknek az a nagyon vicces, hogy ki mekkorát fingott és milyen büdöset. Szerintem ez gyerekes viselkedés. Másik példa: férjem. Én 23 éves vagyok, ő 25. Egyelőre szüleivel élünk, anyagilag támogatja őket, és nekünk is olcsóbb amíg nem gyűjtünk elég pénzt saját otthonra. A ház két szintes, az alsó szinten van szobánk. Na, néha rájön a dili, hogy ő szeretne gyereket, de MOST. Máskor (egy hét múlva), meggondolja magát, aztán megint előjön a gyerek téma. Szerintem ez felelőtlen és éretlen viselkedés. Miből, hova? Én nem érzem azt, hogy most lenne itt az ideje a gyerekvállalásnak, és azt sem gondolom, hogy ezt az Ő hangulatingadozásaihoz kellene igazítani.

Másik téma, valaki említette: én nem érzem magam érettebbnek, mint a huszonéves fiúk, mert én már házas vagyok ennyi idősen. Mindketten úgy éreztük, hogy megtaláltuk a jobbik felünket, és szerettük volna hivatalossá tenni. Plusz, 25 alatti nő vagyok, és tudom hogy kell viselkedni, és mi "illik" :) Én perpill ennyit tudtam most hozzátenni a kérdéshez.

23/N

2013. szept. 19. 15:11
 25/28 anonim ***** válasza:

"Alapvetően azért, mert még mindig nincs egyenjogúság. "

De. EgyenJOGúság van. Az már más kérdés, hogy az ember többnyire úgy neveli a gyerekeit, ahogy otthon látta, így az ilyen megrögzött paradigmák sokkal nehezebben kopnak ki - sajnos.

"Azt mondják, a férfiak később érőek, mint a nők. Biológiailag nem, de pszichológiailag igen, és ezért csak a társadalom felelős."

Ne haragudj, de őszintén remélem, ezt most nem gondoltad komolyan! Éppen, hogy hormonálisan, azaz biológiailag érnek korábban a lányok. Úgy 11-12 éves korban egyik pillanatról a másikra a lányok hirtelen jóval magasabbak lesznek a fiúknál, előbb kezdenek kamaszodni és előbb indul be náluk a fészekrakó ösztön is. A nők emiatt felnőttesebben viselkednek azonos korban, csakhogy ettől még a pszichológiai érettség és tartalom ugyanúgy nincs meg mögötte, mint a férfiaknál.

"Nem, a kisfiúknak is igenis meg kellene tanítani, hogy ugyanolyan felelősséggel tartoznak a tetteikért, mint bárki más. "

Ezt is fordítva tapasztalom. Pontosan a nők azok, akik szinte sohasem hajlandóak felelősséget vállalni a tetteikért, mert NEM TANULJÁK MEG ezt! Ez valóban társadalmi következmény, mert a lányokat valójában nem felelősségvállalásra és nem nevelik, hanem kötelességtudatra IDOMÍTJÁK. A különbség annyi, hogy a lányokat soha nem tanítják meg vállalni a felelősséget azért, amit tettek, hanem KÉNYSZERÍTIK arra, hogy NE TEGYENEK meg dolgokat. Persze, ettől a lányoknak még vannak vágyai, amiknek engednek is olykor, utána viszont már minden magyarázatot kitalálnak, elmenekülnek, másokat okolnak és áldozatot játszanak azért a dologért, amit ők követtek el. Teljesen egyetértek veled abban, hogy ez egy iszonyú szar helyzet a lányoknak, csakhogy ez nem felelősségvállalás és nem érettség kérdése!

"Egy kislányt kiskora óta az engedelmességre tanítanak. (...) Éppen ezért a kislányok kiskoruk óta tudják, hogyan "illik" viselkedni, míg ugyanolyan korú fiúk egészen 18-20 éves korukig zéró felelősséggel tartoznak a tetteikért és azok következményeiért. "

Pontosan! Ebben sajnos 100%-ban egyetértünk. A lányokat egy szerep eljátszására nevelik még a mai napig, nem pedig önmaguk megismerésére, kiteljesedésére. Pontosan ezért van az, hogy nagyon precízen mutatják az érett nő látszatát, amiért sok sikerélményt zsebelnek be, miközben a felszín alatt ott van a káosz. Amiben nem értünk egyet, hogy ezt kellene tenni a fiúkkal is; épp ellenkezőleg: a lányokról kellene levenni ezt a terhet és önállóságra tanítani őket a rabszolgasors helyett.

Sokszor mondtam már - akár itt gyakorin is - fiatal srácoknak, hogy csak a tipikus jókislányoktól mentsen meg az isten! Ezek a lányok többnyire valójában egy rájuk kényszerített viselkedést mutatnak, és csak idő kérdése, hogy ez hogyan és milyen formában tör majd felszínre. Az ilyen lányok többsége nem önszántából teszi, amit tesz, hanem az atyai/anyai szigor büszke termékei, és mindent kényszer hatására tesznek, mert annyira letörték az önbizalmukat, hogy gyengék ellentmondani, gyengék a saját vágyaikat megismerni, kimondani és felvállalni, mivel ezért kiskorúk óta büntetés járt. Ahogy elkopik ez a felügyelő hatalom, a köré húzott betonfalak általában elkezdenek ereszteni, és így vagy úgy, de kibújik a szög a zsákból.

Láttam már olyan 18 éves csajt, aki igazi család büszkesége volt: jó tanuló, buliba nem járt, nagyon felnőttesen viselkedett, készült az egyetemre. Aztán - ha már nyaralni ment - elmentek bulizni az unokatesókkal, és a felszínen család szeme fénye szűzkislányt rojtosra dugta egy harmincas fickó a parton, mert az idomított birka mindig arra megy, amerre az erősebb akarat kényszeríti. Azóta már férjhez ment egy fickóhoz, akit igazság szerint nem ő választott ki, csak nem mert ellentmondani, elvégzett egy egyetemet, amit igazából nem akart, csak mivel nem tudott választani, választottak neki. Okos, szép, kulturált, kötelességtudó, barátságos - igazi mintanő. Csakhogy nem boldog, és vagy hagyja, hogy ez eleméssze (és mondjuk alkoholista lesz, vagy hasonlók), vagy előbb utóbb robban a bomba és elkezd mindent lerombolni maga körül. Persze bármelyik is játszódik le, addigra férjnél lesz, és valószínűleg egy, vagy több gyerek is issza majd a levét a történteknek...

Nagyon sok nő valójában csak ilyen formában érett, azaz csak nem meri megcsinálni azt, amit a srácok, mivel neki nincs is erre lehetősége. Ezt keserű tapasztalatból mondom.

2013. szept. 19. 15:41
 26/28 A kérdező kommentje:

Érdekes a nevelésre fogni a dolgot, pedig a szülők többsége ma már nem is neveli a gyerekét.

A nők nem a szülők nevelése miatt lesznek olyanok mint amilyenek, hanem a társadalmi elvárásoknak akarnak megfelelni, pontosabban a férfiak elvárásainak.

Ezt pedig nem egyéb mint az önzőség hajtja. Azért hogy bevegyenek bennünket is a bandákba, hogy hívjanak minket is bulizni stb. Ezt persze a férfiak is megteszik, de a nőknél ez inkább a szexuális magatartásukban nyilvánul meg. Ott kell a leginkább megjátszaniuk magukat, legyen is r*banc, de ne is. Ha ezt vesszük ez a férfiak hibája. Még mindig birtokolni akarják a nőket. Hiszen minden pasi egyből szeretne a szexre térni, de ha arra tértek egyből akkor meg lehet hogy r*ibancnak néz, hiszen könnyen kapható vagy. A férfiak azt szeretnék hogy csak ők kaphassák meg az adott nőt.

Itt is olvastam olyan kérdést hogy 1 vagy 2 hónapja van együtt a csaj a pasijával és kérdezi hogy lefeküdjön-e vele, mert még nem volt köztük szex, de a csaj már 18 éves. Erre jön a válasz hogy nem kell sietni, nem kell elkapkodni, ne legyen r*banc hogy egyből szétteszi a lábát. Kíváncsi lennék hogy az a férfi aki ilyen választ ad, vajon ő maga is ezt mondaná a barátnőjének? Hogy, nem baj drágám hogy 2 hónapja együtt vagyunk, még ne d*ugjunk, várjunk még vele néhány évet. Nem hiszem.

A szex a legfontosabb az életben(legalább is sokaknak), és mivel a nőknek itt kell elfojtaniuk a vágyaikat, ez bizony valahol máshol fog jelentkezni.

Mondjuk nem tudom miért "KELL", hiszen ezek a férfiak szabályai, miért a férfiak szabályai szerint kellene játszani?

Írhatnék még bőven, de egy regényt megtöltene a mondandóm, úgyhogy nem írok többet.

2013. szept. 19. 21:09
 27/28 anonim ***** válasza:

"Érdekes a nevelésre fogni a dolgot, pedig a szülők többsége ma már nem is neveli a gyerekét. "

Pontosan. Ezért is van ennyi szabadelvű csaj. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy attól, hogy nem foglalkozik eleget a gyerekkel, a szülő passzívan továbbra is neveli a gyereket: az általa mutatott PÉLDÁVAL.

"Ezt pedig nem egyéb mint az önzőség hajtja. Azért hogy bevegyenek bennünket is a bandákba, hogy hívjanak minket is bulizni stb"

Így is lehet nézni, de ez sokkal negatívabb képet fest a valóságnál. Alapvetően az embernek vágya a közösséghez tartozás, mert ez nyújtja a biztonságérzetet. A nőknél a biztonságérzetre való törekvés pedig lényüknél fogva fontosabb és meghatározóbb tényező, mint a férfiaknál. Ezen kívül pedig a szociális önbizalom egyik alapja, hogy elfogad a közösség, és vannak barátaid. Azaz egy közösségben a siker egyik mérőszáma, hogy hány emberrel vagy jóban, így az ember ösztönösen próbál alkalmazkodni. Azok az emberek, akik otthon megkapják a megfelelő értékrendet, példamutatást és sikerélményt, általában az otthoni mércének akarnak megfelelni, azon a mércén mérik magukat.

"Még mindig birtokolni akarják a nőket. Hiszen minden pasi egyből szeretne a szexre térni, de ha arra tértek egyből akkor meg lehet hogy r*ibancnak néz, hiszen könnyen kapható vagy. A férfiak azt szeretnék hogy csak ők kaphassák meg az adott nőt. "

Igen, ez így van, mert mi férfiak is ugyanakkora birkák vagyunk. Számunkra is adott egy férfiassági mérce, azaz, hogy hány nőt dugtunk meg, de persze adott egy másik mérce is, ahol csakis egy erkölcsös, kötelességtudó ja és persze szűz nő üti meg a mércét. Ennek a kettős mércének és a csőlátásnak kombinációjából fakad, hogy akit nem lehet megdugni, az fap1na, akit igen, az meg r1banc. Az idióta nők meg az idióta férfiaknak próbálnak meg megfelelni, és játsszák a maguk kis játszmáit, hogy ne se fap1nák, se r1bancok ne legyenek. Egyik nem sem jobb a másiknál, de mindkét fél csak a saját oldalát képes felfogni, és ezért köpköd a másikra.

"Kíváncsi lennék hogy az a férfi aki ilyen választ ad, vajon ő maga is ezt mondaná a barátnőjének? Hogy, nem baj drágám hogy 2 hónapja együtt vagyunk, még ne d*ugjunk, várjunk még vele néhány évet. Nem hiszem. "

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Nagyon nagy hiba itt a fórumozás közben, hogy a különböző egyének véleményét általánosítva úgy kezelik, mintha ugyanaz az ember mondana ellent saját magának. Lehet, hogy az a pasi - ha pasi volt egyáltalán a válaszoló - valóban így gondolta, míg egy következő pasi meg azt mondja, hogy ő egy nőre sem várna két hónapot. Ebből azt leszűrni, hogy a pasik nem tudják, mit akarnak, nagy hiba, mert ez két olyan pasi volt, aki tudja, mit akar, csak mindkettő mást.

Női és férfi szempontból is ott a nagy baki ezen a téren, hogy mindkettő a másiknak akar megfelelni, nem pedig saját magának. Én úgy gondolom, elég sikeres vagyok az emberi kapcsolataim terén, mert van egy kiforrott értékrendem, és ennek megfelelően szelektálom az embereket, és nem is rejtem ezt véka alá, hogy a velem kapcsolatba kerülő emberek is tudjanak szelektálni. Sok-sok konfliktusom volt már ebből, nem egy emberrel voltam már fasírtban, ami akkor nagyon fájt, de rájöttem, hogy hosszú távon mindkettőnknek jobb lesz így.

"A szex a legfontosabb az életben(legalább is sokaknak), és mivel a nőknek itt kell elfojtaniuk a vágyaikat, ez bizony valahol máshol fog jelentkezni. "

Ezt pontosan így látom én is.

"Mondjuk nem tudom miért "KELL", hiszen ezek a férfiak szabályai, miért a férfiak szabályai szerint kellene játszani? "

Ahogy írtam: megfelelés, önmagunk elfogadtatása. Az embernek szüksége van pozitív megerősítésre, hogy tudja, megfelel. Az kisebb önbizalommal és alacsonyabb önbecsüléssel rendelkező emberek automatikusan úgy állnak a dologhoz, hogy ha nem felelnek meg egy közösségnek, az biztosan az ő hibájuk, nekik kell megváltozni. Az gyengébb akarat és alacsonyabb önbizalom ezáltal automatikusan követi az erősebbet, így működünk.

Nagyon sok könnyűvérű tini csaj is csak ezért ilyen: mivel otthon nem kap elég szeretet, megbecsülést, sikerélményt, így ki van erre éhezve, és amikor a pasik körüllengik, mivel meg akarják dugni, akkor érzi csak magát valakinek - azaz ez egy pótszer semmi több.

2013. szept. 20. 09:16
 28/28 A kérdező kommentje:

"Kíváncsi lennék hogy az a férfi aki ilyen választ ad, vajon ő maga is ezt mondaná a barátnőjének? Hogy, nem baj drágám hogy 2 hónapja együtt vagyunk, még ne d*ugjunk, várjunk még vele néhány évet. Nem hiszem. "

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Nagyon nagy hiba itt a fórumozás közben, hogy a különböző egyének véleményét általánosítva úgy kezelik, mintha ugyanaz az ember mondana ellent saját magának. Lehet, hogy az a pasi - ha pasi volt egyáltalán a válaszoló - valóban így gondolta, míg egy következő pasi meg azt mondja, hogy ő egy nőre sem várna két hónapot. Ebből azt leszűrni, hogy a pasik nem tudják, mit akarnak, nagy hiba, mert ez két olyan pasi volt, aki tudja, mit akar, csak mindkettő mást.

Mint olvashatod, nem különböző egyének véleményét általánosítottam úgy, mintha a válaszoló ellentmondana saját magának. Amit írtam inkább kérdés volt, semmint válasz. Attól a válaszolótól kérdeztem, aki ezt a választ adta, hogy ő vajon ilyenkor mit mond a csajának.

2013. szept. 20. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!