Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan elvárt dolog manapság, hogy "kiélje" magát az ember?
és miért hiszik azt, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti az hogy "kiéli magát"?
Egyre több kérdésnél olvasom, hogy mindenkinek ki kell élnie magát, minél több dolgot próbáljon ki a szexben és ne csak egy emberrel. "Élvezze ki a fiatalságát"
Az egy dolog, hogy valakiknek erre tényleg szüksége van, késztetést éreznek rá, de miért kell ráerőltetni másra?
Én elég monogám típus vagyok, ismerem magam és soha nem lennék képes pl kalandokba,se ún. "laza"kapcsolatba belemenni. Ezzel szemben nem ítélek el mást, ha erre vágyik vagy teszi, de miért kell azokat lenézni vagy hazugnak nevezni, akik legszívesebben egy emberrel lennének? Miért nem lehet elhinni, hogy vannak ilyenek, akik erre vágynak?
Számomra a kiélés teljesen mást jelent, olyan dolgokat megtudok tenni egy komoly kapcsolat mellett is vagy éppen együtt :). Biztos, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel, csak már kicsit zavar, hogy megvádolnak azzal, hogy nem ismerem magam és nem tudom hogy mire vágyok. Sőt, ma még hazugnak is lettem titulálva :/
20L
6 éve egy lánnyal élem ki magam.
Nekem ez fontos.
oké de mi van akkor ha vkinek "fiatalon" [össze vissza 1 évvel vagyok idősebb szóval nem árt az idézőjel.]
van annyi sütnivalója mint másnak 30 évesen és ezáltal képes megítélni h mire is van szüksége? direkt nem írom hogy kire mert az nem egészen döntés kérdése mármint el tudod képzelni a szituációt? :
kérdező épp jár vkivle dúl a láv elé rittyentenek 1 gyűrűt és ő közli h "igen DE.." mert ő ki akar próbálni valamit mielőtt megállapodna. öcsém a pasi nem 1 joy stick hiába hasonlít a formája :D nem próbálhatod ki a szomszédét mielőtt meghoznád a végleges döntést..
a "valami" mellett elköteleződés: én ez alatt ilyesmire gondolok mint mikor 6 évesen eldöntöd h "mi leszel ha nagy leszel" és ezt nem váltogatod 2 hetente hanem tényleg gürizel érte. ez lehet döntés kérdése és kipróbálhatsz mást is ugyanakkor nem egyetemes érvényű hogy az eredeti elhatározás hibás és korrigálásra szorul és persze ott a lehetősége annak is hogy valaki vagy valami előtt másnak a kipróbálása egyértelműen kizárja az eredeti valaki / valami megszerzésének lehetőségét ebben az esetben pedig nem tök m1 hogy melyik kockázatot vállalja?
9-es vagyok, konkrétan arra gondoltam az elkötelezettség alatt, hogy pl.: gyereket vállalnod 20 évesen nem ajánlatos, más úgymond " visszacsinálhatatlan " elkötelezettség hirtelen nem jut eszembe, de ez nagyon jó példa
mert vannak ismerőseim akik korán vállaltak gyereket és az már nem olyan mint egy házasság akár vagy egy komoly kapcsolat, visszacsinálhatatlan felelősség, az elkötelezettség alatt erre gondoltam
ha férjhez mész, meg gondolod maga és rájössz, hogy hoppá valóban " nem éltem ki magam " akkor simán elválsz, nincs gond de egy gyerek az már más tészta
oké itt álljunk meg: nem m1 hogy elkötelezettség vagy kötelezettség tudom 2 betű a különbség de hatalmas fogalombeli differencia van a kettő között. [és a gyerekVÁLLALÁS egyikre sem jó példa]
elkötelezettség: te magad döntöttél valami mellett de a te ítélőképességedre ill. lojalitásodra van bízva h ez meddig lesz így.
kötelezettség: valaminek a "birtoklása" vonja maga után és nem tudsz kibújni alóla.
szerintem a gyerekvállalást egyik sem fedi tökéletesen.
a senki nem erőltet semmit pedig azért nem stimmel mert ott van a kérdés utolsó másfél sora ami ezt az eshetőséget nyilván kizárja -> nem azzal van a probléma aki csak tanácsot ad hanem aki hittérítősdit játszik.
Azt tudom hogy nem kötelező :))
Csak ezt sokan nem értik meg, hogy én másként gondolkodok és nem hiszik el, hogy így jól érzem magam. Hiába próbálom megértetni, hogy nekem mást jelent a szórakozás, a kiélés, nem sokan fogják fel.
És igen. Nem igaz, hogy nem erőltetik, mert erőltetik(szerencsére nem mindenki). Ha feljön ez a téma, azonnal jön, hogy "bezzeg én a te helyedben..." :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!