Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vélemény az abortuszról?
Hopsz véletlenül elküldtem!
Nil nocere az orvosi hivatás alaptézise, mind a mai napig.
Az eskü nem elavult, csak sokaknak kellemetlen meglátni benne az igazságot. Egy IGAZI orvos számára az élet tisztelete mindenek felett áll.
A házba lépős résszel pedig nem értem mi a bajod.
"Én úgy gondolom, hogy akkor amikor valaki szeretkezik, vállalja annak a kockázatait és a kockázattal járó felelősséget is. Az abortusz semmi más csak a felelősség elhárítása. " - én meg abszolút nem így gondolom, szerintem az ember már jó ideje első sorban örömszerzési, és nem gyermeknemzési célból szeretkezik. A te alapvetésedből az következne, hogy senki se szeretkezzen nagykorúság előtt, senki se szeretkezzen, ha nincs lehetősége egy terhességet kihordani / gyereket felnevelni, senki se szeretkezzen, ha ... én nagyon nem szeretnék egy ilyen világban élni.
Azzal meg, hogy bedobtál egy közhelyet, nem váltak semmivel sem relevánsabbá a több ezer éves történelmi szövegek... ugye, mint említettem, házasságtörőket sem kövezünk...
"én nagyon nem szeretnék egy ilyen világban élni."
Egy világban ahol vállalni kell a tetteinkért a felelősséget?
"Azzal meg, hogy bedobtál egy közhelyet, nem váltak semmivel sem relevánsabbá a több ezer éves történelmi szövegek... ugye, mint említettem, házasságtörőket sem kövezünk..."
A házasságtörésnek semmi köze az orvostudományhoz, továbbá a kövezés tudtommal elsősorban zsidó hagyomány, az orvostudománynak pedig a sok zsidó kutatón kívül semmi köze sincsen a zsidó valláshoz.
Viszont az egész modern orvostudomány Hipokkratész szellemi és erkölcsi örökségét viszi tovább, az élet és a tudás tiszteletét.
Egyébként a Nil nocere bármt is mondasz egy alaptézis, erre esküszünk, arra, hogy a beteget gyógyítani akarjuk és nem használjuk ki, nem öljük meg, nem élünk vissza a kiszolgáltatott helyzetébel. Csúnyán néznél a kórházban, ha nem próbálnánk ezt betartani.
"Egy világban ahol vállalni kell a tetteinkért a felelősséget? " - ahol a tetteinkért a MÁS MEGGYŐZŐDÉSE szerinti felelősséget kellene vállalni...
Egyébként meg, lehet az Ótestamentumot a zsidókhoz kötni, de az újabbikban van ugye egy sor: "nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni azt"... na, ugye innentől kezdve bizony köveznünk kellene azt a házasságtörőt, ha szó szerint vennénk a dolgot...
"#41 "Az eskü nem elavult," - szerinted. Valójában Magyarországon pl. II. József uralkodása óta nem használják ezt az eskü-szöveget... az meg nem tegnap volt:) De valóban, ha találkozol olyan 220 éves nőgyógyásszal, aki abortuszt végez, teljes joggal hivatkozhatsz az esküjére:)))"
"Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegsékük gyógyítására fordítom."
PTE ÁOK orvosi esküje.
A terhesség pedig nem betegség. A modern eskökün vannak kiskapuk hagyva. De ezek csak kiskapuk, melyek csak kijátszák az orvoslás valódi, tényleges eszméjét.
"Egyébként meg, lehet az Ótestamentumot a zsidókhoz kötni, de az újabbikban van ugye egy sor: "nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni azt"... na, ugye innentől kezdve bizony köveznünk kellene azt a házasságtörőt, ha szó szerint vennénk a dolgot..."
Tök mindegy, hogy hol van benne. Nem a Bibliára épül az orvoslás. Nem az ó és nem az újtestamentumra. Én pedig nem vagyok keresztény tehát nekem iyennel hiába érvelsz.
"Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegsékük gyógyítására fordítom."
Pontosan... az egészség meg - WHO definició - a "fiziológiai-pszichológiai-szociális" jóllét állapota. A honi magzatvédelmi törvény pont akkor teszi lehetővé a terhesség megszakítását, ha az illető a terhessége kapcsán válsághelyzetbe jut, vagyis fizikailag, pszichikailag, vagy szociálisan elveszti az egyensúlyát, tehát a WHO definició szerint megbetegszik általa. Az orvos dolga pedig a gyógyítás - mint mondád.
Az, hogy a t. magzatvédők csak az anya fiziológiai megbetegítését tudják elfogadni oknak, a lelkit és a szociálist nem, ez már ugye legyen az ő problémájuk, ez egy különvélemény a mértékadó WHO definicióhoz, és az ahhoz tökéletesen igazodó magyar magzatvédelmi törvényhez képest.
Te továbbra is egy még ki nem fejlődött organizmus érdekeit nézed és az nőjét véletlenül sem akarod megérteni.
És a lényeg (lassan már nem lesz hajlandó elküldeni a kommentjeim végét), hogy Te eldöntheted, hogy Te mit akarsz csinálni. ÉN hadd döntsem el, hogy ÉN mit akarok csinálni.
A törvények keretein belül a döntés az enyém. A jó törvények pedig olyanok, hogy addig szabadon dönthetsz és cselekedhetsz, amíg mások jogait stb nem csorbítod! Tehát TE nem szabhatod meg senkinek, hogy mit csináljon vagy mit ne! És akármeddig misztifikálhatod, az élet alaptétele, hogy a megfelelően biztosított környezetben (van kaja, oxigén stb) képes létfenntartani. Márpedig erre egy embrió nem képes, tehát biológiai szempontból abban az állapotban nem több mint a nő veséje.
Lehet, hogy én másképpen fogom gondolni, amikor életem szerelme a szíve alatt hordozza az én húsom és vérem, de akkor is én fogom eldönteni, hogy miként élem meg a gyermekem kialakulását és Te ebbe nem szólhatsz bele! Nincs jogod beleszólni.
Ezzel az arroganciával kijelentheted, hogy az evolúció istenkáromlás és az elektromos áram pedig egyenesen az ördögtől való! Sőt vess meg mindent és ne használj semmit sem ami az emberi elme szüleménye és nem közvetlenül Istentől származik. Igen az emberi elmének vannak sötét zugai erről nem feledkezhetünk meg.
Ez a vita inkább már arról kellene, hogy szóljon (egyébként törvényi szinten is arról szól), hogy mikortól tekinthető a magzat ténylegesen emberi lénynek. Mikortól vannak jogai.
Mellékesen hozzáteszem, hogy a videóban szereplő hölgy esete számomra kirívó.
Nekem meg sem fordulna a fejemben, hogy elvetessem a gyerekem (ezt csak a nő joga eldönteni, mert én ugye ki nem hordhatom helyette).
"Ezzel az arroganciával kijelentheted, hogy az evolúció istenkáromlás és az elektromos áram pedig egyenesen az ördögtől való! Sőt vess meg mindent és ne használj semmit sem ami az emberi elme szüleménye és nem közvetlenül Istentől származik."
Én nem vagyok keresztény. :-D Nem értem, hogy ez most neked honnan jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!