Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vélemény az abortuszról?
ha nem felelőtlenségből történt a nem kívánt terhesség,akkor jogos...anyám csak 2szer esett teherbe fogamzásgátló mellett..még velem is gumival, hüvelykúppal lett terhes...előfordul ilyen.
nekem is hasonló volt már.inkább abortusz,minthogy szegény gyereknek elcsesszem az életét,mert nincs lehetőségem normális körülmények közt felnevelni.
Két esetben nem ítélem el:
1. Ha a nőt megerőszakolták. Senki sem köteles kihordani egy erőszaktevő fattyát, felnevelni pláne nem az.
2. Ha a gyermeknek súlyos fejlődési rendellenessége lenne, végtaghiány, Down, cystás fibrózis stb. Egy ilyen gyermek minimum három ember életét tenné tönkre, a sajátját, és a szüleiét. Ráadásul a mai felszínes világban az ilyen embereket iszonyatos mennyiségű megaláztatás és fájdalom fogja érni. Nen éri meg.
Minden egyéb esetben az abortusz mélységesen elítélem. Van kismillió fogamzásgátló módszer, ezeket lehet kombinálni is. A tabletta és az óvszer együtt gyakorlatilag 100%-os védelmet nyújt. Továbbá én úgy gondolom, hogy aki elég felnőttnek érzi magát a nemi élethez, az már elég felnőtt ahhoz is, hogy vállalja a tettei következményeit. Gyakorlatilag minden abortusz emberölés. Annak a pici lénynek az anyuka pocakjában pont úgy 46 kromoszómája van, mint nekem, vagy neked, pont úgy dobogni fog a szíve. Az emberi szív egyébként a terhesség 21. napja körül kezd el dobogni. A terhességet a 14. naptól lehet biztonsággal kimutatni. Ebből kifolyólag az abortusz mindig egy dobogó szívű élőlény elpusztításást jelenti.
"ha nem felelőtlenségből történt a nem kívánt terhesség,akkor jogos...anyám csak 2szer esett teherbe fogamzásgátló mellett..még velem is gumival, hüvelykúppal lett terhes...előfordul ilyen."
Nem tudom, hogy anyukád idejében mennyire voltak jók ezek a módszerek és eszközök. A mai fogamzásgátlók megbízhatóak, lehet őket kombinálni stb.
Annak ha a MOSTANI fogamzásgátlók nem hatnak két oka lehet, a felhasználó még az egyébként ultra egyszerű betegtájékoztatót sem képes elolvasni és a benne leírtakat alkalmazni, vagy a legolcsóbb sz@r terméket vette meg. Azt pedig megnézem, amikor a Durex ultrasafe kiszakad. Aki nem akar és felelősségteljes, annak nem lesz gyereke.
#25, ez egyszerűen nem igaz, a fogamzásgátló tabletták 0,1-0,3% körüli hibahatára gyártói adat, ennyit tudnak. Nálunk anno pl. abból lett terhesség tök szimplán, hogy az orvosa rádumálta az akkori páromat az addig szedett magasabb hormontartalmú cuccról egy úgymond korszerűbb, alacsonyabb hormontartalmúra, a szervezete meg lereagálta a hormonszint-ingást, ennyi. Az orvos meg nem szólt, hogy lehet ilyen veszély, mert akkor nyilván nem váltott volna akkor gyógyszert, hisz panasza nem volt semmi a régi mellett se...
Na, ha feltételezzük, hogy ma Magyarországon kb 1 millió nő védekezik hormonálisan, ez szimplán megmagyarázévi kb 3000 abortuszt - és akkor még nem volt felelőtlen senki, nem hibázott senki...
"A tablettát lehet óvszerrel kombinálni..." - persze, elvben mindent lehet, csak hát egyfelől idővel felmerül, hogy minek éljen egyáltalán az ember szexuális életet, ha több vele a kényelmetlenség, mint az élvezet - másfelől az emberek nagyon nagy többsége örül, ha egyféle hatásos fogamzásgátlóhoz hozzájut anyagilag.
És hát persze, lehet mindenben a felelősséget keresni, csak hát irreális mindenkitől elvárni, hogy végezzen el egy orvosi egyetemet, hogy ha az orvos nem mond valamit, akkor is tudja, mit kérdezzen meg az orvostól...
Abban mondjuk igazad van, hogy a mai 40 000 körüli AB számot felvilágosítással, mindenki számára elérhetőbb árú fogamzást gátló eszközökkel reálisan kb a felére lehetne nyugodtan csökkenteni.
"ha pediog az orvos elfelejt valamit mondani meg kell kérdezni"
De ha tudom,hogy mit felejtette el,akkor nem kérdezem meg,mert én is orvos vagyok ezen logika alapján.
"De ha tudom,hogy mit felejtette el,akkor nem kérdezem meg,mert én is orvos vagyok ezen logika alapján."
Azért az egy elég logikus kérdés, hogy az új szer egyből hat e és ha nem, akkor mikortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!