Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem értik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek miért nem értik meg, hogy a (pár) kapcsolatok területén is a kereslet/kínálat törvénye érvényesül?

Figyelt kérdés

Vizsgaidőszakban elég sok kérdést olvastam itt a GyK-en lazításképpen.

A témakör kérdéseinek a 50%-a javarészt arról szólt, hogy önbizalom hiányos fiúk/férfiak, lányok/nők tették fel azt a kérdést, hogy ők miért nem kellenek senkinek.

Úgy gondolom, hogy a kérdés megközelítésénél nagyon fontos azt megvizsgálni, hogy mi mit tudunk nyújtani egy kapcsolatban (ez lehet párkapcsolat vagy baráti kapcsolat egyaránt). Nem pedig azt kell megnéznünk, hogy mit akarunk kapni.

Ha megfigyeljük, akkor két embertípust lehet megkülönböztetni a kapcsolatfüggőt és a nem kapcsolatfüggőt. A kapcsolatfüggő típus, aki vagy egyoldalú kapcsolatban van, vagy görcsösen vágyik egy kapcsolatra. Ez a típus az, aki mégis, - az itteni kérdések olvasása során ez látszik – sikertelenebb a párkapcsolatok területén, hiába áldozna fel sokkal többet egy kapcsolatért.

Ők azok, akik betegen a dolgozó párjukat akarják számon kérni. Nem tudják feldolgozni azt, hogy esetlegesen nincsen tartós kapcsolatuk, és megkérdezik, hogy miért szemét minden nő/miért a külsőségek számítanak minden férfinak.

A nem kapcsolatfüggő típus pedig az, akinek van egy harmonikus kapcsolata, ahol egyenrangú félként élnek egymás mellett, illetve olyan ember, aki nem ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy valakivel legyen, képes alkalmi kapcsolatokat kialakítani, ha szüksége van rá.

Ahogyan látom, a két típust leginkább az határozza meg, hogy miért keresnek kapcsolatot. A függők azért, hogy az életükben lévő hiányosságokat akarják pótolni valamivel, valakivel.

Nem élnek teljes életet, nem sportolnak, elhanyagolják magukat, úgy érzik, hogy kevesebbek, mint mások. Alárendelt szerepet játszanak egy kapcsolatban. Többnyire az élet minden területén sikertelenek, nem küzdenek, hanem az első akadálynál megtorpannak. (esetleg egy-egy területen kiemelkedők, de összességében sikertelenségek uralják az életüket)

A nem függők pedig rendelkeznek kialakított napi rutinnal, baráti körrel, egészséges élettel. Tisztában vannak azzal, hogy az ő életük így is boldog és teljes, nem ugranak fejest görcsösen egy kapcsolatba. Ha találkoznak valakivel, akivel úgy érzik, hogy mellette még több lehetőségük van, mellette nem kompromisszumot kötnek, hanem fejlődnek, akkor belemennek egy kapcsolatba is akár. Többnyire az élet minden területén sikeresek, a céljukért képesek küzdeni, nem önigazolást keresnek, hanem megoldásokat. ( Jó munkahelyük/Jó tanulmányi eredményeik vannak, sportolnak, rendelkeznek kiterjedt baráti/kapcsolati hálóval, stb.)

És itt következik a kereslet és a kínálat elve.

Ha én sok mindent, magas „hozzáadott értéket”, egy vonzó életvitelt, életszemléletet tudok nyújtani, akkor erre a kereslet is nagyobb lesz.

Ha viszont csak egy nyomorúságos életet, kudarcok sorozatát, feladást, pesszimizmust sugárzok, akkor viszont senki nem lesz erre vevő, mert erre senkinek nincsen szüksége. Esetleg azok számára lesz vonzó ez az életszemlélet, akik ugyanezt tudják nyújtani.

A kapcsolatfüggők miért nem próbálják meg kialakítani a saját életüket, a saját boldogságukat?

Miért választják inkább a feladást és az önigazolások folyamatos keresését?

Elnézést, hogy hosszú lett…

2013. jan. 3. 15:41
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
46%

Akkor én vagyok a kivétel. Biciklizem (DH), kirándulok, orchideát termesztek, saját weboldalt adminisztrálok, 4 nyelven beszélek társalgási szinten. Gyakorlatilag alig van téma, amihez nem tudnék hozzákonyítani. Ha bárkinek segítség kell a környezetemből, hozzám fordul. Jó tanulmányi eredményeim voltak, a gimiben a fővárosi tanulmányi versenyeken veretlen voltam, 3 tárgyból, az országoson a 10-15 körüli helyeken végeztem. 130+ IQ-m van, a középső csoportban én olvastam a mesét az ovistársaimnak, mire iskolába mentem, kb. 300 szavas angol szókincsem volt.

Most ezek alapján azt gondolod, hogy 10 nőt dugok egyszerre. Sajnos el kell, hogy keserítselek, ugyanis a nőknél a fent felsorolt tulajdonságaim nem érnek semmit, nullát!!! Nekik csak az számít, a matéria, az, hogy hogyan nézel ki. Ami belül van, az nekik semmit nem számít, higgyétek el végre.

2013. jan. 3. 16:17
 12/35 anonim ***** válasza:

8: Itt nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy ki mennyire szereti a partnerét, hanem inkább arra, hogy milyen módon alakítja ki a párkapcsolatait. Biztos láttál már olyat, hogy valaki annyira vágyott egy kapcsolatra, hogy amikor összejött neki egy, akkor magában sokkal magasabbra helyezte a párját, mint ami indokolt lenne, mert "végre valaki őt szereti". Ha egy idő után leül a dolog, akkor derül ki, hogy tényleg összeillenek-e, vagy csak jó volt vele a szex, vagy akármi. Aztán ha vége, összedől minden, mint a kártyavár.

A kapcsolatfüggetlennek nevezett csoportnál ez ritkább, mert ők tudják, mit szeretnének kezdeni az életükkel, és eszerint mennek bele párkapcsolatba.

2013. jan. 3. 16:20
 13/35 anonim ***** válasza:
Abban egyetertek, hogy aki igazan boldog az egyedul is boldog. De a tobbi kicsit mese.
2013. jan. 3. 17:12
 14/35 anonim ***** válasza:

"Akkor én vagyok a kivétel. Biciklizem (DH), kirándulok, orchideát termesztek, saját weboldalt adminisztrálok, 4 nyelven beszélek társalgási szinten. Gyakorlatilag alig van téma, amihez nem tudnék hozzákonyítani. Ha bárkinek segítség kell a környezetemből, hozzám fordul. Jó tanulmányi eredményeim voltak, a gimiben a fővárosi tanulmányi versenyeken veretlen voltam, 3 tárgyból, az országoson a 10-15 körüli helyeken végeztem. 130+ IQ-m van, a középső csoportban én olvastam a mesét az ovistársaimnak, mire iskolába mentem, kb. 300 szavas angol szókincsem volt."

Arra még nem gondoltál, hogy a kutya ott van elásva, hogy a kapcsolatteremtési készségeddel/érzelmi intelligenciáddal van baj? Ugyanis most attól senki nem fog önmagában s*eggre huppanni (én sem) hogy 4 nyelven beszélsz, 1. helyen végeztél OKTV-n meg hogy admin vagy. Sry...

2013. jan. 3. 17:18
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
Sok lánybarátom van. Több, mint fiú, úgyhogy a teóriád kilőve.
2013. jan. 3. 17:25
 16/35 anonim ***** válasza:
0%
"Ugyanis most attól senki nem fog önmagában s*eggre huppanni (én sem) hogy 4 nyelven beszélsz, 1. helyen végeztél OKTV-n meg hogy admin vagy." - igen, ebben igazat adok neked, a szuperhelyes izomjózsiktól huppansz seggre.....
2013. jan. 3. 17:31
 17/35 anonim ***** válasza:
20%
Sajnállak, ha így gondolod. Nem a "csupaizomtól" huppanok s*eggre, de nem is a hozzád hasonló önfényező b*romarcúaktól, csakhogy pontosítsunk. Nálam intelligenciával (nem, az hogy kocka vagy meg nyertél 6000 tanulmányi versenyt, nem intelligencia), humorral, természetességgel, egyéni bájjal, kedvességgel lehet célt érni. Mivel te sajnos egyik kritériumnak sem felelsz meg ezek közül, így a teóriám helytálló.
2013. jan. 3. 18:17
 18/35 anonim ***** válasza:
0%
Viszont te az álszentség kritériumának igencsak megfelelsz......
2013. jan. 3. 18:19
 19/35 anonim ***** válasza:
Ja, mert annyira ismersz:D
2013. jan. 3. 18:21
 20/35 anonim ***** válasza:

Ja, mert te minősítgethetsz ismeretlenül, mi?

Örülj, hogy nőként szavazhatsz :DDD

2013. jan. 3. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!