Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire áldoznátok fel a jövőtöket a kapcsolatotokért?
Az a helyzet, hogy a barátom 3 évvel fiatalabb nálam. (Én 21 vagyok, ő 18). Már másfél éve együtt vagyunk, megértjük egymást nagyon jól, csak kezdenek előjönni a korkülönbség miatti nehézségek. Ő most érettségizik, én idén diplomázok. Elég szar helyzetben van a családom, bennem bíznak, hogy tudok boldogulni. Sajnos a magyar valóságban az alapszakos diplomám, és nyelvtudásom már nem olyan ritkaság, már most pályázok állásokra, de nagyrésze már előre el van döntve... vagy 3-5 év tapasztalatokat kérnek. Sok barátom külföldön él, ijesztő számban sokan, és egyre többen mennek, és nagyon jól meg is vannak. Anyukám segítene elindulnom, csak menjek már el innen. Neki két állása van, ápoló, egyik 12 órás, sokszor utána megy a másik munkahelyére. Sajnos pénzben elég szarul állunk, hiába dolgozza magát hülyére... Fáj látnom, ahogy leépül, kedvetlenedik - és a családom tényleg dolgozik, szorgalmas, kétkezi munkás.Nem tudom elképzelni, hogy itt építsem a jövőmet, mert nem mozgok olyan körökben, hogy előre meglegyen a helyem, vagy valaki toljon.
Barátom nemzeti érzésű fiatal srác, ő ellene van a "menekülésnek". Jönni nem fog velem. Mikor viszont felhozom a témát, hogy én mennék, megkapom a fejmosást, hogy máshol se jobb, itt születtél, ne hidd, hogy kint jobb lesz. Ha "itt hagyom", akkor miattam kell szakítanunk. Ő hajthatatlan.
Ők jobb helyzetben vannak, sulijában még akar maradni tanulni. Szóval neki még nem kell aggódnia azon, hogyan lesz zsebpénze, mert neki még két éve van biztonságban, anyukája is tud neki adni.
Nekem viszont ha nem dolgozok, nincs semmim, és el kell kezdenem most már építeni.
Kemény dió!
"megértjük egymást nagyon jól"
"Jönni nem fog velem. Mikor viszont felhozom a témát, hogy én mennék, megkapom a fejmosást, hogy máshol se jobb, itt születtél, ne hidd, hogy kint jobb lesz."
Ezek szerint akkor azért annyira mégsem vagytok egy hullámhosszon!
Én voltam kinn,300 ezret kerestem szálloda takarítással 8-9 órában,szakmával 70 ezret,12 órázásokkal.
Itt kezd haldoklani minden,hatalmas munkanélküliség,
kevés munkahely,már kevesebb ideig jár a munkanélküli segély.
Ő azért meri ezt kijelenteni,mert tanul,ott van anyuci,apuci,aki még eltartja,így nem tudja milyen nehéz lesz a való életben.
Ha szomszéd országba mész, akkor gyakran haza tudsz látogatni, sőt nem is kell, hogy a kiköltözés örökre szóljon. Lehet távkapcsolat, ez jó próba lenne.
Másrészt meg ilyen fiatalon, bocs, hogy ezt mondom, de nem lennék benne 100%-ig biztos, hogy 10 év múlva is együtt lesztek, én kimennék, ha lenne lehetőségem.
Nekem is volt már ilyen probléma, mármint hogy ilyen különbségek jöttek elő. Bár nekem a korral nem járt, csak felfogásbeli különbségek. Én úgy vagyok vele, ha valaki része akar lenni a jövődnek, akkor köthet kompromisszumot. Emberek százezrei oldalak meg hasonló helyzeteket. Ingázáson nem gondolkodtál, ha már külföld? Az sajnos igaz, hogy nagyon nehéz belevágni, meg hajtani fognak, magyarnak sajnos csak rosszabb munkákat adnak. Akkor a párodnak nem kell feltétlenül külföldre menni, te tudnál ott munkát vállalni. Viszont inkább ez további dolgokat hoz maga után: ha te keresel, ő meg továbbra is éli a megszokott életét, akkor elég nehéz összeegyeztetni, főleg ha makacsul ragaszkodik az elveihez.
Mindenesetre drukkolok nektek! :)
Én volt,hogy pont eldobtam egy hatalmas lehetőséget,a
párom miatt,amit utólag százszor bánok,hisz azóta szétmentünk,megcsalt.
Párod,barátod később is lehet,esélyed arra,hogy ne kelljen szenvedned,éhezned,legyen jövőd,már kevesebb.
De ezt valahol te is tudod.
És igen!
Ha része akar lenni a jövődnek,akkor megért,elfogadja a döntésedet.
Bár a meleg szobában,biztonságban nem foglalkozva a külső dolgokkal,nem a hétköznapi nehézségek miatt rágódva,nem biztos hogy vágja,miről van szó,mekkora jelentőségű dologról.
en mar egyszer eldobtam az exem miatt egy baromi nagy lehetoseget,mert azt hittem,forever,meg minden. hat nem lett forever.
a mostani paromat akarmennyire szeretem,nem adnam fel erte a jovomet.megtanultam,hogy minden mulando. persze komprumisszumot lehet kotni minden helyzetben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!