Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jön mindenki nekem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jön mindenki nekem a családos élettel?

Figyelt kérdés

Úton-útfélen azzal találkozok, hogy na majd, ha családom lesz és gyerekeim, akkor minden máshogy lesz. Majd ha megnősülök, akkor változnak a dolgok és a prioritások az életemben. Majd megtudom, ha lesz feleségem stb.

Mintha ez olyan természetes volna és az összes ember élete úgy alakulna, hogy lesz felesége/férje. Senkivel sem állok le vitatkozni ezen, csak elmosolyodom, de én jóformán biztos vagyok benne, hogy nem lesz családom. Akik ezeket mondják pedig tudják, hogy nem lógok a nőkön állandóan és nincsenek már mély ambícióim sem, hogy feleségem legyen, nemhogy gyerekeim.

Mást is ezzel traktálnak? Mit válaszoltok rá? Ti is inkább semmit, aztán mondják csak a magukét?

jan. 10. 20:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Bizonyos korosztálynak a család volt/az a legfontosabb, hogy ez embernek családja legyen mindenáron. Ezen nem tudsz változtatni. Most is sok ember vágyik családra, de régen nem volt divatban a szingliség meg az önállóság stb. Engedd el a füled mellett. Ha neked így, jó akkor cselekedj így. Nem kell senkire sem hallgatnod.
jan. 10. 20:11
 2/16 anonim ***** válasza:
58%
Ha családod lesz egy bizonyos szint alatt csak a munkáltatók rabszolgája lestel.
jan. 10. 20:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy gyerekem és ilyeneket hallgatok néha, hogy "mikor jön a kistesó", "egy gyerek nem gyerek", stb...

Én csak röhögök magamban.

jan. 10. 20:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindig lesz valaki aki belekot az aktualis elethelyzetedbe, es szinte koveteli a kovetkezo szintet.

Amikor az egyik baratnom ferjhez ment, az volt, mikor jovok en. Amikor terhes lett, en akkor mentem ferjhez, na akkor a gyerekvallalast hallgattam. Mult honapban 4 honapos volt a lanyom, na mikor lesz kovetkezo. Nem lesz kovetkezo, de nem akarjak megerteni. Nemreg egy masik baratnom ment ferjhez, ugyanezeket kapja mint en..

Van akinek sosem eleg semmi.

jan. 10. 20:47
 5/16 anonim ***** válasza:
95%

Óóó de még mennyire, hogy ezzel traktálnak... Minden héten megkapom, hogy mikor szülök már?

Egy időben rosszul esett, főleg mert amúgy egy nem mindennapi projekten dolgozok évek óta és még fogok is, ami mellett nincs idő családot alapítani és őszintén erről mindig az jut eszembe, hogy game over, utána én és minden ambiciom sokadlagos lenne, mert a család lenne az első, ami egy kicsit sem vonz, sőt, én tudom magamról, hogy nekem az börtön lenne.

Szóval csak nevetek és legyintek egyet... Ugyan mit tudnak mások rólam és az érzéseimről?

jan. 10. 20:47
 6/16 A kérdező kommentje:

Kicsit én is úgy vagyok vele, hogy az egy állandósult skatulya volna. Egy fix élethely, egy fix pont, akiket nem lehet magam mögött hagyni csak úgy, mint mást, vagy egy munkahelyet.

Így meg sokkalta szabadabbnak érzem magam.

Ha valahogy elvakítana a szerelem és tényleg jó kapcsolat lenne, akkor lehet máshogy gondolkodnék, de arra meg nem látok esélyt, hogy összejön nekem (kiváltképp, ha nem is teszek érte, mert jó így).

jan. 10. 20:59
 7/16 anonim ***** válasza:
94%
Ne foglalkozz velük. Azok mondják ezeket, akiknek természetes a család meg a gyerekek és el se tudják képzelni enélkül az életüket és valamiért az gondolják, hogy mindenki másnak is ez az életcélja. Csak engedd el a füled mellett. Volt már, hogy megpróbáltam megmagyarázni az álláspontomat, mert családtag volt az illető, szóval türelmesen, több érvvel alátámasztva elmondtam a véleményem és úgy tűnt meg is értette. Aztán következő találkozókor jött a szokásos szöveg. Ott engedtem el.
jan. 10. 21:04
 8/16 anonim ***** válasza:
81%

Figyelj, jöhet nagy szerelem, de az is elmúlik, mert nem olyan típusok vagyunk. Én is csodálkozom, amikor vki meséli, hogy 16 év után is halálosan szerelmes a párjába. Ilyennek születni kell, nem megy máshogy.

Van ez a kérdés, hogy azt hogy otthon nem vár senki és reggel egyedül ébredsz, azt minek neveznéd?

Magány, vagy szabadság?

Nos, nálam egyértelmű, hogy szabadság. Életem legboldogabb évei voltak, amikor pénteken hazaértem az üres lakásba, főztem egy finom vacsit magamnak, töltöttem hozzá egy pohár finom bort és zenét hallgattam, meg olvastam, esetleg lementen sétálni a Duna partra. Egyszerűen imádtam. 🙏

6-os voltam.

jan. 10. 21:15
 9/16 he84 ***** válasza:
85%
Sajnos vanak kötekedő és/vagy unatkozó emberek, akik azt hiszik, hogy ők jobban tudják, hogy mindenkinek család és gyerekek a legjobbak. Pedig ez nem így van. Némelyikük jót akar, de a rendszeres erőltetéssel pont nem tesznek jót és erre sajnos nem jönnek rá, rosszabb még az, amikor nem akarják megérteni, mert csakis a saját nézőpontjukon át látják, na meg az empátia nem sok bennük. Mindenki más, mindenkinek más a boldogság, van akinek ez rémálom és felesleges teher lenne. Ezzel így vagyok én is nőként, soha nem akartam gyereket és azóta se, még a 80-as években születtem, nem mai 18-25 éves vagyok. Ám szerencsére engem nem szekálnak ezzel rendszeresen sehol se, nálam a szüleim is elfogadták, a húgomat meg nem érdekli. Plusz 5 éve van egy barátom, ő is jól tudja, hogy nem szeretnék gyereket sose. Ő korábban akart, bár vívódott, de nem miattam és most már 1-2 éve sokkal kevésbé akar, bár eléggé ritka téma ez nálunk, így nem tudom pontosan. Talán már nem akar, talán kicsit még igen, nem Tudom. De a lényeg, hogy jól megvagyunk ő és én gyerek nélkül, egyelőre nem annyira hajlok a gyerek felé. Na meg bizonyos hozzáállásai és igényei miatt a barátomnak nem való gyerek, de nem fogom ezt részletezni, meg ahhoz ismerni kell őt és nem tartozik ide minden részlet, eléggé hosszú is lenne.
jan. 10. 21:18
 10/16 he84 ***** válasza:
Ja és nem szabad, hogy a szerelemtől függjön a gyerekvállalás, hanem a biztos anyagi helyzet, alkalmasság, felkészültség, türelem és valóban akarás kell hozzá, nem a másoktól elvárt nyomás hatására. Szerelemből lehet simán egy jó párkapcsolat, akár házassággal, akár anélkül gyerekmentesen. Én ha szerelmes is lennék, akkor se akarnék gyereket. Mi a barátommal nem vagyunk egymásba szerelmesek, mégis nagyon szeretjük és tiszteljük egymást.
jan. 10. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!