Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lesz valakiből meleg/lesz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lesz valakiből meleg/leszbikus?

Figyelt kérdés

Most komolyan kérdezem. (Én egyik sem vagyok, de nem ítélem el őket.) Ez csak úgy jön? Mint a rendes szerelem csak épp a saját nemedhez vonzódsz? Illetve hogy lehet észrevenni ha valaki meleg?

Olyat is hallottam már, hogy ez egy betegség és hormontablettákkal lehet kezelni... Erről mit gondoltok ez igaz?

(Most egy könyvet írok megadott téma szerint és ezért érdekel a dolog, szeretnék minél többet megtudni a melegekről. Elsősorban a leszbikusokról, mivel a könyv 2 barátnőről szól akiknek az életük összefonódik...)

Előre is köszi! :)

2012. okt. 10. 22:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
74%
Én úgy tudom, nem lehet meleggé VÁLNI. Vagy annak születsz, vagy nem.
2012. okt. 10. 22:31
 2/21 anonim ***** válasza:
72%
A homoszexualitásra hajlamosító gént lehet magunkban hordozni (illetve örökölni az édesanyától), ám maga a hajlam az ún. sors-faktor függvényében erősödhet vagy gyengülhet.
2012. okt. 10. 22:35
 3/21 anonim ***** válasza:
75%

Melegnek születni kell, nem lehet azzá válni :) Az, hogy melyik nemhez vonzódik valaki, születés elött eldöl már a hormonbehatások következtében.

Amiröl te beszélsz, a hormonkezelés, az transzszexuálisok számára van, ami pedig már teljesen más dolog.

2012. okt. 10. 22:43
 4/21 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem meg senki sem születik annak. Vannak akik egyáltalán nem érdeklik a nőket (hétköznapi bµzik), meg vannak akik több nőt fektettek le, mint amennyit te életedben láttál és már megunták (Freddie Mercury és a többiek).

Pont

2012. okt. 10. 23:07
 5/21 anonim ***** válasza:
24%

Abraca Amanda

Születni kell? Nézz szét hogy mennyi divat búza van!

2012. okt. 10. 23:18
 6/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ez a divat b*ziság tényleg elég elterjed jelenség. Érdekes dolgok vannak itt...

Esetleg kapok erre a kérdésre is választ? -> "Illetve hogy lehet észrevenni ha valaki meleg? "

2012. okt. 10. 23:48
 7/21 A kérdező kommentje:

Meg még ami érdekel (vagyis minden)

Több helyen olvastam azt, hogy "butch" na ez mit jelent? Meg vannak még ilyen "szakkifejezések"

Illetve ha 2 nő csókolózik akkor azok attól még nem leszbik, vagy igen?

Bocsi a sok (értelmetlen) kérdésért, de nem vagyok otthon a témában, viszont jó könyvet csak biztos alapokkal lehet írni...

2012. okt. 11. 00:09
 8/21 anonim ***** válasza:
67%

Tizenéves korában egyszer csak azt veszi észre az ember h a saját neméhez vonzódik, ez nem választás kérdése. (Ezért is gáz, h sokan elítélik őket, holott nem is tehetnek erről. persze arról h kimennek tüntetni, stb., már tehetnek.)

Oka szerintem többek között attól függ, milyen a kapcsolata a szülőkkel a gyereknek gyerekkorban, ez kihathat egyéb szexuális identitására is. Sok pl. az olyan meleg, aki apa nélkül nőtt fel és az anya pl. komoly pszichés zavarokkal küzdve nevelte gyermekét.

A fejlődéslélektanból ismeretes ún. pszichoszexuális fejlődés szakaszaiban is érhette olyan hatás, ami ezt váltotta ki belőle. Állítólag hajlam kérdése is, vagyis bizonyos hatások nem mindenkiből váltják ki h meleg lesz, míg másokból igen.

Szerintem az is kiválthatja, ha a szülő a gyerekét ellenkező neműként kezeli és annak megfelelő dolgokat mond neki, pl. fiúnak anyámasszony katonája, stb.

ha pontos választ szeretnél kapni, megkérdezhetsz pszichológust, szexuálpszichológust a dologról.

2012. okt. 11. 00:14
 9/21 anonim ***** válasza:
91%

6 hónapos OKJ-s tanfolyammal el lehet érni, munkaügyön keresztül.

Hulyeseget felreteve. En leszbikus vagyok, tehat sajat tapasztalatbol mondom, igy szulettem. Kislany korom ota tudom, hogy valami nem stimmel velem. Mindig a nok vonzottak, sokaig fokent az idosebbek. Majd idovel nyilvanvalova valt szamomra, hogy a sajat nememhez vonzodok.

Az mar mas tema, hogy ezt mikorra tudja az ember lanya feldolgozni, elfogadni.:)

2012. okt. 11. 02:14
 10/21 anonim ***** válasza:
83%

Vannak, akik évekig, évtizedekig elnyomni magukban a saját nem iránti vonzódást, mert szeretnének beilleszkedni, esetleg szégyenérzetük van emiatt. Ezek az emberek sokszor kompenzálják ezt azzal, hogy szélsőségesen homofób nézeteket vallanak.

Tehát tényleg van olyan, hogy valakinél a homoszexuális vonzódás nem tinédzserkorban, hanem jóval később jelenik meg. Ugyanakkor a tudomány jelenlegi állása szerint olyan tényezők is közrejátszanak, amik a születés előtt eldőlnek (genetika, ill. magzatkori hormonális hatás elmélete).

Amit még kérdeztél, hogy mit jelent a "butch": Ez egy szleng kifejezés a kimondottan férfias leszbikusokra (rövid haj, flaneling, mély hang, sokszor látványos testmódosítás - piercingek, tetkók). Ahogy a melegeknél a hajtűdobálós, affekta nőiesség, úgy ez is egyfajta sztereotípia, ami a leszbikus nőknek csak a töredékére jellemző, de elég feltűnő, ezért sokan ezzel azonosítják a leszbikusságot.

Hogy lehet észrevenni: Hát, amint mondtam, van ez a sztereotip megjelenési és viselkedésforma. Van, akinél ez veleszületett (olyan a hormonháztartása, hogy az ellenkező nem jegyei dominálnak benne), függetlenül attól, hogy az illető meleg-e vagy sem. Mások kihívóan rájátszanak, de a többségről soha meg nem mondanád, hogy meleg/leszbikus. Bár pl. vannak ilyen apróságok, hogy ha együtt utazol tömegközlekedési járművön valakivel, és az illető láthatóan inkább a saját neműeket nézi meg a felszállók közül, akkor ott lehet valami. :)

2012. okt. 11. 06:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!