Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek a helyemben? Ilyenkor mi a legjobb döntés? /többi lent/

Figyelt kérdés

17 éves gimnazista lány vagyok. Most van egy párkapcsolatom, ami ugyan még csak 3 hónapja tart, mégis elég komoly. Mindketten szeretjük egymást szerelemből, ragaszkodunk egymáshoz. Viszont lenne lehetőségem, hogy januártól júniusig Németországban éljek. Mennék nagyon szívesen, ha nem lenne ott a Szerelmem (20). Nagyon ragaszkodik hozzám, már akkor hiányzom neki, ha fél órája búcsúztunk el. Félek, ha elmegyek magába fordul, depressziós lesz az egyébként mindig vidám, őszinte, érzékeny, magabiztos Barátom. Én is nehezen viselném nélküle, de ez mégis egy óriási lehetőség. Sokaknak nem adatik meg, hogy így tanulhasson nyelvet, megismerje a világ másik felét. A Párom bíztat, hogy menjek, de fél is a külön töltött időtől, hogy eltávolodunk egymástól, mivel én elég félénk természetű vagyok, nehezen nyílok meg emberek előtt, akkor is inkább személyesen... Miközben bíztat sokszor elcsuklik a hangja, érzem az "álarc" mögött megbújó idegességet, félelmet, szomorúságot.

Most én élem meg azt, amiről eddig csak hallottam: a szív és az ész küzdelmét. A szívem azt súgja maradjak, legyek boldog, az eszem pedig azt, hogy menjek, tanuljak, hogy jobb életem lehessen. Nem tudom mi lenne a helyes döntés. Legyek boldog? Lehet, hogy megbánom az elszalasztott lehetőséget. Vagy ragadjam meg az alkalmat és utazzak ki? Akkor 2 ember boldogtalansága száradna a lelkemen... El vagyok keseredve, nem tudom most mi lenne a lehető legjobb, amit tehetek. Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm! 17/L

2012. szept. 4. 21:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ugyan miért ne lenne? Ugyan úgy kapsz érettségit, nyelvvizsgát, munkát stb. De dolgozni meg nem külföldön kell, hanem itthon.
2012. szept. 4. 21:50
 12/21 anonim ***** válasza:

Én fordított helyzetben vagyok,nekem a párom fog kiutazni egy hónap múlva Németországba márciusig.Talán csak egyszer tudunk találkozni karácsony környékén,amikor hazajön(annak,aki azt írta,hogy rengeteg lehetőség van találkozni,azt üzenném,hogy egy vonatjegy csak oda 40 000 forint,repülővel ki lehet fogni ugyan néha-néha olcsóbb jegyeket,de azért egy egyetemistának elég húzósak az árak így is)...szóval én így azt mondom,hogy menj ki tanulni.

A barátomnak az volt az egyik nagy álma,hogy kint tanuljon,mivel tolmácsnak készül,így muszáj neki kimenni külföldre,plusz az egyetem befejezése után valószínűleg sosem lesz olyan lehetősége,mint ez,vagyis hogy szinte ingyen tanulhat és élhet külföldön.Mi már lassan 3 éve vagyunk együtt,én tudom,hogy ki fogjuk bírni ezt a fél évet,és nem is tartom őt vissza,hiszen tudom,hogy később megbánná,ha kihagyná most ezt a lehetőséget.

Szerintem te se hagyd ki,biztos hogy megbánnád,ha nem mennél el,aztán ha esetleg nem jönne össze a fiúval a dolog,akkor később nagyon haragudnál magadra emiatt.Fél évet szerintem ki lehet bírni valahogyan,én legalábbis kibírom.

22L

2012. szept. 4. 22:14
 13/21 anonim ***** válasza:
Vagy ő passziváltathatná egy félévét és mehetne utánad.
2012. szept. 4. 22:17
 14/21 atilis ***** válasza:
0%
És mit tanulsz Németországba, az árja testvériség felemelkedését?
2012. szept. 4. 22:37
 15/21 anonim ***** válasza:

Döntöttél már?

Amúgy én kimennék. 17 éves vagy, fiatal, ilyen lehetőség nem mindenkinek adódik meg. Énis ölni tudnék egy félévért Angliában/Amerikában/Ausztráliában. :)

2012. szept. 9. 17:07
 16/21 anonim ***** válasza:

Én kimennék a helyedben. Ha elég erős a szerelmetek akkor utána is együtt tudtok lenni. :)

20/F

2012. szept. 9. 17:46
 17/21 anonim ***** válasza:

Ha a kapcsolat erős, nem lesz probléma! Ha széthullik, akkor előbb-utóbb úgyis szétment volna! Egy rokonom 2 éve dolgozik kint Franciaországban, készíti elő a helyet a feleségének és gyerekének, akiknek MÉG 2 év, mire kimehetnek (bonyolult, nem megyek bele). És mégis kibírják, egyik sem lép félre, pár havonta tudnak találkozni, és olyan jó házasságuk van!

A lényeg: nem ettől megy tönkre egy kapcsolat, ki lehet ezt bírni. Viszont ha nem mész ki, és később szétmentek, egy életen át fogod a falba verni a fejed! Hidd el, ez így van! Ne szalaszd el a lehetőséget!

2012. szept. 9. 17:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Én is voltam így, és kimentem, a barátom volt hogy kijött utánam kicsit volt hogy én jöttem haza. Nálunk ez 2 évig ment, aztán haza jöttem, összeköltöztünk és kiderült nem illünk össze, pedig nálunk is nagy szerelem volt. A pasi megvár ha tényleg szeret.

Mennyi időről lenne szó?

26/l

2012. nov. 10. 17:48
 19/21 anonim ***** válasza:

Végül hogy döntöttél?

Én amellett vagyok, hogy menj ki!

Van skype, msn és azért nincs olyan messze, hogy a barátod stoppal ne tudna kint lenni egy nap alatt.

(Ha ott egy kolostorban fogsz lakni, akkor persze más a helyzet.)

Ha a barátod még tanul, akkor csak meg tudja oldani, hogy néhányszor kimenjen hozzád!

(Ha dolgozik már, akkor persze nehezebb, de nem megoldhatalan, hogy néhány napot kivegyen)

2012. nov. 10. 18:12
 20/21 A kérdező kommentje:
Még nem döntöttem. Az az igazság, ha mennék szakítana. Nem azért, mert nem szeret vagy megcsalna, hanem azért, mert nem bírja a távolságot. És én sem. Kijönni nem tudna, mert még tanul és nincsenek annyira eleresztve, hogy ki tudjon jönni. Ugyanis a jegy 30-40000Ft. Tehát én sem jönnék haza. Tudom, hogy így neki sokkal rosszabb lenne, mert magában őrlődne, legalább 1 évig nem lenne senkije, mégis támogat, hogy menjek... Egy barátnőm német nagyszüleinél laknék a barátnőmmel (ő szeptember óta kint van).
2012. nov. 10. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!