Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Emberi kapcsolatban a kompromi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emberi kapcsolatban a kompromisszum jelenthet mást is?

Figyelt kérdés

A kompromisszum=durva szívatás amit máshogy nem illik megnevezni.

[link]

Amúgy szívességként mennek el a dolgok, amiért az ember nem vár viszonzást.

2011. aug. 7. 08:57
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"A kompromisszum az volna ha mind a ketten úgy hagynátok ahogy nektek jó vagy mind a ketten úgy hagynátok ahogy a másiknak jó."

Az hogy leszarom a másik problémáját nem kompromisszum és nem is jó úgy együtt élni.

2011. aug. 7. 18:58
 22/32 A kérdező kommentje:

Ferenc József nem volt a királyunk így az osztrák seregek a orosz seregekkel együtt a barom 48-asokkal való leszámolás alatt kénytelenek voltak megszállni az országot.

A Habsburg-ház trónfosztása kétséges hogy jogos volt-e, de hogy Ferenc József nem volt magyar király 1967-ig az is biztos. Így jogilag semmi keresni valója nem volt addig ebben az országban az osztrákoknak.

Nincs két győztes max. két vesztes. A győzelemhez kell egy vesztes. Az együttélés szabálya hogy a másik győzelme ne legyen a te veszteséged.

2011. aug. 7. 19:22
 23/32 anonim ***** válasza:

"..de hogy Ferenc József nem volt magyar király 1967-ig az is biztos..." Először is 1867 (bár biztos ezt akartad írni)Másodszor: "1867-től Magyarország megkoronázott apostoli királya, Erzsébet császárné és királyné férje."

"Nincs két győztes max. két vesztes. A győzelemhez kell egy vesztes." Ezért mondom, hogy előbb tanulj!... üzleti kommunikációból tanultuk, de van két győztes, van győztes-győztes, vesztes-vesztes és kompromisszumos SZITUÁCIÓ, meg még más is, ha nagyon szeretnéd holnapra utána nézek neked... remélem nálam van most.

"Az együttélés szabálya hogy a másik győzelme ne legyen a te veszteséged." Először, ebben a mondatban is benne van, hogy a másik a győztes, te vesztes még se leszel, vagyis ellentmondtál magadnak. Másodszor, nem fog így senki veled élni... Az együttélés szabálya a kompromisszumok, a másikra figyelés...

2011. aug. 7. 20:03
 24/32 anonim ***** válasza:

Kicsit elkalandoztunk a témától.

A kompromisszum nem egyenlő durva szívatással.

1867-et én kompromisszumnak gondolom (mivel az osztrákok érdeke is volt, mivel Magyarország volt a legnagyobb "tartomány" mezőgazdasággal mi láttuk el őket, katonákkal stb....) Nem ez a lényeg. 1867-et azért mondják kompromisszum mert egyesek szerint (szerintem is) a linkedben található definíciónak megfelel.

Mások (te is) pedig azért durva szívatásnak, mert szerintetek nem felel meg a definíciónak. Nem lehet mindkettőnknek igaza, ezért a kompromisszum se lehet mindkettő.

2011. aug. 7. 20:14
 25/32 A kérdező kommentje:

Igen elütés 1867 az a 1967.

"Az együttélés szabálya hogy a másik győzelme ne legyen a te veszteséged." - Ez azt jelenti hogy nem éled meg vereségnek ami valójában az.

Az üzleti kommunikáció is jópofa. Volt ahhoz is szerencsém.

Hátha a kiegyezéssel ami tény egy kompromisszum, nem szívattak meg minket durván akkor nem tudom mikor.

Bár az is tény hogy abba a hintába 48-ba ültünk bele.

Bele kezdtünk valamibe amiből már csak rosszul lehet kijönni.

2011. aug. 7. 20:24
 26/32 A kérdező kommentje:
Nem elütés, hanem elírás. (autómatizmus) De a lényeg a lényeg.
2011. aug. 7. 20:38
 27/32 anonim ***** válasza:

""Az együttélés szabálya hogy a másik győzelme ne legyen a te veszteséged." - Ez azt jelenti hogy nem éled meg vereségnek ami valójában az."

Erre kérlek példát is írj, mert hülyeség. Nem lesz a vereséged az én példámba semmi.

Az együttélés szabálya, hogy odafigyelsz a másikra. Ha ráadásul olyannal élsz együtt akit szeretsz, akkor szívességet is tehetsz neki, meg kompromisszumot is köthetsz.

Még egy példa: HA tegyük fel imádtok mindketten szemetet levenni (csak tegyük fel) kompromisszumot köttök, hogy egyik nap te a másik nap ő viszi le.

"Az üzleti kommunikáció is jópofa. Volt ahhoz is szerencsém." Nem csak jópofa, igaz is

"Hátha a kiegyezéssel ami tény egy kompromisszum, nem szívattak meg minket durván akkor nem tudom mikor."

Miért lenne tény, hogy az kompromisszum volt? Nem tény, csak álláspont, és nem mindenki fogadja el. Nem szívattak meg durván. Akkor szívattak volna meg durván ha nem csinálnak kiegyezést....

Tudod mivel szívattak meg? Trianoni döntéssel (és hidd el nem a kiegyezésből vezetett az út a trianonhoz) ott nem volt hasznunk belőle, csak vesztettünk. Kiegyezésben volt hasznunk nekünk is (meg veszteség is) és az osztrákoknak is volt veszteségük is (és hasznuk is)

2011. aug. 7. 20:54
 28/32 A kérdező kommentje:

tegnap 20:54-es

A Kiegyezés azért volt szívás mert csekély rövid távú haszonért óriási hosszútávú veszteségeket váltak be a sértet vezetőink a büszkeségükön eset csorba kiküszöbölésre. Ha nincs a magyar csürhe "elit" akkor 1919 felszabadulás van nálunk és nem nemzeti gehenna lesz a következmény.

"Még egy példa: HA tegyük fel imádtok mindketten szemetet levenni (csak tegyük fel) kompromisszumot köttök, hogy egyik nap te a másik nap ő viszi le. " ;) Igen ez egy szürreális példa megint. A kompromisszum nem is csodálkozom hogy a valóságtól ennyire elrugaszkodott példát lehet csak hozni.

Az én példám az hogy nem vereség az ha csak azért hogy a felséged "ne érezze magát cselédnek" te mosogatsz, pedig az összes házimunkát csak a nejed szereti és ő szereti te meg nagyon utálod. Nem érzed veseégnek hogy te csinálod amikor utálod, és nem ő aki még néha szereti is, csak azért hogy a lelke megnyugodjon a mai világ támadásai alatt.

A üzleti kommunikáció egy vallás része, a pénz vallás, business (bíznic) felekezetének dogmái csakis vallási vitát képezhetnek ezért nem mentem bele.

2011. aug. 8. 13:09
 29/32 A kérdező kommentje:

veseégnek*

vereségnek

2011. aug. 8. 13:10
 30/32 anonim ***** válasza:

Szerintem itt már csak mi beszélgetünk.

"A Kiegyezés azért volt szívás mert csekély rövid távú haszonért óriási hosszútávú veszteségeket váltak be"

Akkor és ott senki nem tudtam hogy hosszútávon veszteség lesz, mint ahogy a kompromisszum megköttetésekor te se tudod mi lesz belőle...

"akkor 1919 felszabadulás van nálunk" Ne álmodozz. Akkor is ugyanígy, ha nem jobban, megszívjuk

"A kompromisszum nem is csodálkozom hogy a valóságtól ennyire elrugaszkodott példát lehet csak hozni."

De akkor fordítsuk meg. Mindketten utálunk szemetet levinni. Kompromisszum: hétfőn, szerdán, pénteken te viszed le, kedd, csőtörtök, szombaton én (vagy fordítva)

De legyen egy másik. Mindketten szeretünk focizni, de csak egy hely van. Legyen kompromisszum. Egyik meccsen te a másikon játszok, vagy 10percenként cserélünk.

(Az én példám az hogy nem vereség az ha csak azért hogy a felséged "ne érezze magát cselédnek" te mosogatsz, pedig az összes házimunkát csak a nejed szereti és ő szereti te meg nagyon utálod. Nem érzed veseégnek hogy te csinálod amikor utálod, és nem ő aki még néha szereti is, csak azért hogy a lelke megnyugodjon a mai világ támadásai alatt.) Pontosan, tehát nem vagy vesztes, ő mégis nyer. Ezt mondtam én is. Vagyis egyetértünk, hogy bár nem vagy vesztes mégis van győztes... ha szereted, akkor nem vereség.

"A üzleti kommunikáció egy vallás része, a pénz vallás, business (bíznic) felekezetének dogmái csakis vallási vitát képezhetnek ezért nem mentem bele."

Egy kicsit csúsztál el, mivel az üzleti kommunikáció a kommunikáció egy része (az üzleti életben milyen a kommunikáció) de az alapjai ugyan azok. Igazad van van olyan is amit leírtál csak az nem ez

2011. aug. 8. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!