Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Emberi kapcsolatban a kompromi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emberi kapcsolatban a kompromisszum jelenthet mást is?

Figyelt kérdés

A kompromisszum=durva szívatás amit máshogy nem illik megnevezni.

[link]

Amúgy szívességként mennek el a dolgok, amiért az ember nem vár viszonzást.

2011. aug. 7. 08:57
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Dárga Meki ne költs mesét hogy mit priviznek neked!

Amúgy az egy szívesség. És lehetne jobban azt is elmezeni. De hagyjuk!

A kiegyezést nem durva szívásnak és tekinteni, és nem ennek egyenes következményének tekinteni Trianont azért erős műveletlenség és nacionalista vakság. Én magamtól ilyen erős példát be sem linkeltem volna az igazam alátámasztásra. Mert jogosan azt mondták volna hogy ezt így már nem illik.

2011. aug. 7. 15:48
 12/32 A kérdező kommentje:
Ja és a papucs képzést észre venni sem kis vakság.
2011. aug. 7. 15:49
 13/32 anonim ***** válasza:

1., Nem hiszem, hogy olyan szinten lespanoltunk vola, hogy becézgess tündi-bündi.

2., Soha nem költök meséket ... (max. a gyerekeimnek esténként elalváshoz)

3., Ez nem papucs képzés, majd ha Te is túl leszel pár kapcsolaton (köztük több éveseken), amely együttélésről és az ezekkel járó kompromisszumokról szól, akkor megérheted, hogy ez miről szól, addig a levegőbe beszélsz.

4., A kiegyezéses példa csak annyit példáz, hogy valaki kompromisszumot akart kötni, de balf@sz volt és megszívatták. De ez a szívatás folyamodvány volt. Nem törvényszerű egy kompromisszum esetében. Vannak egészséges kompromisszumok is.

Egyébként ahonnan a kiegyezéses példát idézted, annak is ez az első mondata: "Kölcsönös engedményeken alapuló megegyezés". Csak tudni kellene olvasni, vagy felfogni ...

2011. aug. 7. 16:11
 14/32 A kérdező kommentje:

Kedves drágám! ;)

Ez csak szívás lehet. Jó el hiszem valaki inkább elhiszi hogy van olyan ami valójában képtelenség, minthogy szembenézzen a durva valóssággal.

2011. aug. 7. 16:32
 15/32 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik a észérvekből kifogytál, legalább is amit írtál, annak se füle se farka ...

De Te feltettél egy kérdést! Többen is válaszoltunk rá: hogy nem, amit Te gondolsz a nem úgy van! Ha nem hallgatod meg a válaszokat, akkor miért kérdezel?

De hogy akkor a kérdésedre válaszoljak - mert ez az oldal célja - és részemről lezárjam a meddő vitát - mert egy vitához nekem partner kell, te nem vagy az - parancsolj:

Kompromisszum jelentése

1., Wikipedia: az eredeti célokból vagy kívánságokból kommunikáción és a többszörösen megváltoztatott feltételek kölcsönös elfogadásán keresztül alakul ki a megegyezés

2., Idegen szavak gyűjteménye: engedményekkel járó megegyezés

3., Tudományos és Köznyelvi Szavak Magyar Értelmező Szótára: kölcsönös engedményeken alapuló megegyezés

Tehát az idegen szavak ismerete általános intelligencia kérdése. Amennyiben Te nem vagy hajlandó belátni a fentiek mellett, hogy egy fogalomról téves elképzelésed volt, akkor kívánom, hogy kis életedben bármikor képbe kerül a kompromisszum fogalma, a fafejűséged miatt járasd le magad mindannyiszor ...

És most kötök magammal egy kompromisszumot: nem követem tovább ezt a szálat, mert van jobb dolgom ...

2011. aug. 7. 17:02
 16/32 A kérdező kommentje:

Ez egy költői kérdés volt. Egy durva eufemizmus a kompromisszum a durva szívatásra.

A pontjaid:

1.) Az eredeti célokból nem lett semmi(ott is írják), jobb ha ilyenkor tudják nem kapták meg amit akartak!

2.) engedményekkel amikkel már értelmét veszti az egész.

3.) simán elmismásolják. Mert olyan rohadt nehéz nemet mondani valamiért manapság.

A kompromisszum és Istenben csak hinni lehet.

A te kompromisszumod nem szívatás, bár lásd be még te is annak akartad be állítani!

2011. aug. 7. 17:36
 17/32 anonim ***** válasza:

Két külön dolog márpedig.

Igazad van, amit Marci vagy ki írt, az szívesség, de ha mondjuk én nem szoktam lehajtani az ülőkét, a barátnőm meg felhajtani. Kompromisszum az hogy akkor csukjuk le teljesen mindketten. Egyikünk se szeretné, mégis jobb lesz. Így érthető?

A durva szívatást nem tudom miért akarod mindenáron ide keverni?

Ja és baromira nem egyenes út szerintem a trinanonhoz a kiegyezés. De ez szubjektív. Azt mondom, ha nincs kiegyezés akkor is a tengely hatalmak oldalán harcolunk és ugyan úgy érdekük lett volna ez a felosztás....de ebbe ne menjünk bele.

Objektíve: a kiegyezés kompromisszum volt. Mert az osztrákok is engedtek egy keveset, meg mi is...

2011. aug. 7. 17:50
 18/32 A kérdező kommentje:

Ha megszállt ország vagyunk, és nem egyenlőnek tekintett szövetséges nem lesz ez. Amúgy vicces hogy egy tisztünk sem volt a vezérkarban. Ez a durva szívatás.

WC deszka esete jó példa. A kompromisszum az volna ha mind a ketten úgy hagynátok ahogy nektek jó vagy mind a ketten úgy hagynátok ahogy a másiknak jó. Elismerem ilyenre volt már példa életemben. Bár míg részemről szívesség volt, a másik részéről számítás és hátsó szándék. És mivel a számításból semmi nem lett, ő szívatásnak élte meg utólag.

2011. aug. 7. 18:12
 19/32 A kérdező kommentje:
Ja és a te megoldásod a lánynak majdnem ideális te meg vizelhetted le félálmosan a tetőt is. Hol van amúgy a kölcsönös engedmény? Ez nem kompromisszum. Csak a probléma lapozása. Mivel egyikőtök sem nyert mást, mint hogy nem a másiknak lett igaza.
2011. aug. 7. 18:16
 20/32 anonim ***** válasza:

"egy tisztünk se volt a vezérkarban" Ez volt a mi engedményünk" Nem voltunk kötelesek elfogadni...

"Ha megszállt ország vagyunk..." Nem voltunk megszállt ország...

Tanulj egy kis kommunikációt. Van kompromisszum, van győztes-győztes esete, van leigázás.... stb..

Amit te írtál, hogy úgy hagyjuk, az a győztes-győztes esete. Mindketten nyerünk. Az együtt éléshez viszont kompromisszum kell. Mindketten egy előre meghatározott állapotba hagyjuk. Nem, álmosan nem vizelem le, mert én ha oda állok a vécé elé akkor automatikusan megnézem....

"Bár míg részemről szívesség volt, a másik részéről számítás és hátsó szándék." Ez nem kompromisszum....

"Hol van amúgy a kölcsönös engedmény?" Ott hogy én engedem azt az álláspontom, hogy felhajtva hagyom, ő meg azt hogy lehajtva. Ez kompromisszum. A probléma meg meg van oldva ha betartjuk, nem csak lapozva

2011. aug. 7. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!