Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Emberi kapcsolatban a kompromisszum jelenthet mást is?
A kompromisszum=durva szívatás amit máshogy nem illik megnevezni.
Amúgy szívességként mennek el a dolgok, amiért az ember nem vár viszonzást.
"A kompromisszum=durva szívatás amit máshogy nem illik megnevezni."
Ezt hol találtad? Mert az alatta lévő linkben ilyen nincs.
"A szó latin eredetű, és első látásra a sokan hajlanak arra, hogy úgy fordítsák, mint tulajdonképpeni „kölcsönös ígéret”... kompromisszum nem egy kölcsönös ígéret, hanem egy cselekmény, magatartás, amely a körülmények kölcsönös ráhatásából születik, és amelynek, ha szereplői akarunk maradni, saját, egyéni érdekeinkből engedni kell."
Nem tudom honnan vetted azt... a szívességet meg miért kevered ide....
Ezt a baromságot! LOL
Feltételek kölcsönös elfogadása - de ott van a linkben is ...
Ez a gyakorlat: A kompromisszum=durva szívatás amit máshogy nem illik megnevezni.
Ez az elmélet: [link]
A többi a hazugság és önhazugság.
És a szívesség honnan jött. Hát amikor engem kompromisszumra kértek, azt mondtam hagyjuk nincs kecske és káposzta eset. Szívességből megteszem és hagyjuk.
A gyakorlat nagyon nem ez: "A kompromisszum=durva szívatás amit máshogy nem illik megnevezni."
Vagy ha durva szívatás van, akkor az nem kompromisszum, hiába nevezed annak.
Milyen többi hazugság, önhazugság? Miről beszélsz?
Ha kompromisszumot teszel meg, azt szerintem nem szívességből teszed, mivel "alább adtad" a te kívánságaid.... Meg teszed mert így dukál.
Mac008 elmerozzant.
"A politikai kompromisszum példája az 1867-es kiegyezés a Habsburg uralkodóház és a magyar nemesi-középnemesi pártok között. A maga helyén nélkülözhetetlen idegen szavunk."
1867-es kiegyezés=durva szívatás amit máshogy nem illik megnevezni. És ennek egyenes folyománya volt Trianon. És ezt még Kossuth is meg írta a Cassandra levélben.
( [link]
Kossuth politikához hülye volt.
Azért írta ezt a kiegyezésről (ami kompromisszum volt) mert nem az ő elképzelése valósult meg. A dunai-konföderáció, nem hagyták ki az Udvart az önállósulásból.
Csak szimplán be volt rágva a kiegyezésre, ezért minősítette durva szívatásnak.
Attól hogy ő ezt mondta még nem votl az.
Summa summárum, a kompromisszum nem durva szívatás.
Amúgy meg:
Kossuth: "1867-es kiegyezés=durva szívatás"
Deákék: "1867-es kiegyezés= kompromisszum"
Ettől még az 1867-es kiegyezés nem lesz mindkettő.
Két ellentétes dolgot állítottak egy eseményről.
Remélem így már világos.
Kossuth esetén ez egy vak tyúk is talál szemet eset volt. Viszont itt tudtán kívül bele talált. Tényleg kevés politikához kevésbé értő ember él akkor. ;)
A "durva szívatás" eufemizmussal élve kompromisszum.
Ez nem két különböző dolog. Nem együtt, hanem külön nem lehet a két dolog. Semmi ellentét nincs benne.
Én nekem az nem világos miért kell ez az önhazugság, vagy más szóval ebben az esetben a eufemizmus ("szépítés").
Gondolom nem hiába kapom az e-maileket privátba, hogy ne vitatkozzak egy ilyen fogalomzavaros csökött agyúval, de végül is időmből kitelik:
1., A belinkelt autentikus forrásokból miért nem ezt idézted: "kompromisszum - engedményekkel járó megegyezés". Miért pont egy történelmi példát, amiről saját szubjektív véleményed van???
2., Kompromisszum példán keresztül megközelítve: együtt élek a csajommal, van egy rossz szokásom, hogy széthányom a szennyes ruháim a szobában. Ő megkér, hogy a szennyes tartóba dobáljam őket, mert plusz munka neki összeszedni. De rá való tekintettel megteszem amit kér - annak ellenére, hogy nekem amúgy jobb. Ez egy kompromisszum részemről a kapcsolatunk érdekében. Mert nekem nem törik le a kezem, neki segítek és elkerülöm az ezzel kiváltott veszekedéseket. Na ez egy kompromisszum pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!