Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan lány, aki csak házasság után, a férjével hajlandó szexelni és a férjétől is ugyanezt várja el?
Azért kérdezem ezt, mert már beszéltem erről egy-két ismerősömmel és eléggé furának néztek, amiért én csak házasság után szeretném. És úgy hallottam, hogy a szűz lányok száma is nagyon durván csökken.
Akkor valószínű, hogy egyedül fogok maradni?
Uhh ezen a kérdésen nagyot néztem. Őszintén szólva én nem is tudtam, hogy még vannak ilyen emberek. Ami persze jó de kihaló félben levő "faj". Szerintem azért van ilyen lány. Habár egyet kell értenem az előttem szólókkal akik azt írták, hogy lehet nem lesz jó a szex és akkor válás. Van benne logika. De az mondjuk nem lenne ellenemre ha pl. pár évet kéne várnom, hogy lefeküdjünk egymással, mert jó pár év együtt járás után még mindig lehet szakítani.
16/L
utolsónak: nem mondanád ezt, ha már lett volna hosszabb kapcsolatod, amiben tényleg szerelmes vagy, és nagyon-nagyon kívánod az illetőt.
mondjuk fiatal vagy még.
am sztem nem mindenki romlott ribi, aki nem szűz még a házasságig. én pl 19 vagyok, és nem vagyok már az, mert volt egy 3 és fél éves kapcsolatom. és nem hinném, hogy attól, hogy egy emberrel életemben lefeküdtem szerelemből, még ne lennék annyira értékes, mint egy szűz lány.
Nincs ebben semmi rossz. Már miért is lenne? A te életed, neked kell erről dönteni. Én őszintén becsülöm aki így gondolkodik, és az a tény ne tántorítson el h a mai ,,divat" 13-15 éves kor közt elveszteni a szüzességet. Csak tinédzserek mondják erre, hogy normális egy felnőtt nem. Én nem voltam ilyen elvekhez kötve, mivel úgy vélekedtem, hogy ha valakivel már összekötöm az életem, akkor tudnom kell, hogy milyen vele a szex. Mert ez nagyon is fontos része egy házasságnak. Ha a nászéjszakán derül ki, hogy valami nem stimmel akkor elég nehéz lesz az út további része. De ez az én álláspontom, ha nem vallás áll a háttérben akkor ez becsülendő tulajdonság. Én 21 évesen vesztettem el, ekkor találtam meg azt a férfit akivel szeretném, és ekkor álltam már rá készen. Azóta is ő a párom.
25L
Kérdező, én 22/F vagyok, és én is megvárom a házasságot a szex-szel. Én azt gondolom, hogy ha megismeritek egymás lelkét, viselkedését, és később, még a járás idején elbeszélgettek a szexről, ki mit kedvel, akkor ki fogod ismerni a másikat, és nem kell kipróbálni előtte. A másik meg az, hogy az egy óriási tévhit, hogy a szex a legfontosabb momentum a kapcsolatban. Fontos dolog, de nem a legfontosabb!
Itt sokan nagyban hangoztatják a házasság utáni első szex elleni érveket, de a mellette szólókról valahogy elfeledkeznek. Ki nem mondott tény, hogy akik egyszer valaha összefeküdtek, azok között kötelék fog húzódni. Ha később azzal az emberrel már nem vagytok egy pár, a kötelék akkor is megmarad, amely már fölösleges terhet fog jelenteni. Kérdés, hogy kell-e ez neked? Lesz egy másik barátnőd, neki is a teljes énedet tudod-e majd adni, vagy pedig már érzed-e magadban a megosztottságot, hogy nem vagy teljesen az övé, mert előtte már mással is lefeküdtél, és egy kicsit hozzá is tartozol?
Felvetődhet a kérdés, hogy jó, akkor ha megfogadom, hogy mással nem fekszek le, csak vele, akkor miért várjak a házasságig? Ez ugyanolyan, mint egy árucikk. Megvennél-e bármi olyasmit teljes biztonsággal egy boltból, amire nincs garancia? A házasság maga a garancia, hogy én egy életre elköteleztem magam melletted, és erre esküt tettem (erről szól az esküvő). Na most ha házasság előtt szexelek, ennek több oka lehet: a) Nem bírtam vele várni; b) Ki kell próbálni, hogy ebben is illeszkedünk-e. Az a) eset talán a kevésbé rossz, de ez is kerülendő, mert lelövöd azt a poént, amit csak az kaphat meg, akié teljes mértékben a nő/férfi. Ez olyan, mintha a karácsonyi ajándékosztás előtt te már kibontanád a még eldugott ajándékodat, és kipróbálnád. Kérdés, hogy ezután mennyire lesz újszerű, izgalommal teljes az esküvő, ahol már tudjuk, hogy tulképpen nem érhet minket meglepetés, és már teljesen ismerjük egymást? A b) eset még rosszabb, ugyanis ott már nem emberi hibából, hanem egy rossz elvből követed el a baklövést, miszerint mindenképp ki kell próbálnod a pároddal a szexet, hogy megbizonyosodj róla, tényleg ő-e az igazi. Nos, ha kipróbálod, és nem ő az igazi, akkor megérte a szex? Nem, mert ezzel akkor is megalakult a kötelék, amelyet gyakorlatilag nem lehet szétválasztani, és a szex miatt ti már összetartoztok valamilyen szinten. A kérdés az, hogy miért akarsz tartozni valakihez, akihez igazából nem akarsz? Én szexbe csak akkor megyek bele, ha már egészen biztos, hogy együtt maradunk, és ez mikor lenne ha nem a házasság után?
És igen, én vallásos vagyok, de nem szeretem ezt a szót. Mert nem azért nem szexelek házasság előtt, mert vallásos vagyok, hanem azért vagyok vallásos, mert nem szexelek házasság előtt. Mert így tartom ésszerűnek. Remélem érthető a különbség. :)
kérdező, ne aggódj, ezen a helyen a többség eléggé agresszívan házasság előtt nincs szex ellenes
mindegy, hogy itt miket hoznak föl és hogy érvelnek, ez a te döntésed, nem az övék, és ha te nem szeretnél házasság előtt senkivel lefeküdni, akkor ne csináld
sajnos valószínű, hogy a legtöbb lány nem fogadja túl jól ezt az elhatározásodat, de ha igazán szeret, akkor elfogadja a döntésed, és nem kényszerít bele semmibe
az már ritkább, hogy olyan lányt találj, aki ugyanúgy gondolkodik mint te, és megörzi a szüzességét
és lehet, hogy ritka, de nem lehetetlen
ezt bizonyítja a saját esetem
nem pontosan illik rám a meghatározásod, de én mindigis úgy akartam, hogy csak egyetlen emberrel feküdjek le életem során, életem párjával, akivel megosztom az életem
engem taszít a gondolat, hogy több különböző emberrel kerüljek ilyen bensőséges, szoros kapcsolatba, amit a szex kialakít
és persze belül reménykedtem, hogy majd a páromnak is én leszek az egyetlen akivel lefekszik, de ahogy idősődtem, egyre kevesebb esélyt láttam rá, hogy ilyen fiút/férfit találok, sőt realisztikusan szemlélve a dolgot nem is nagyon mertem reménykedni
szóval úgy voltam vele, hogy a múltat visszacsinálni nem lehet, ha találok valakit, akkor egy kapcsolatot azért megpróbálhatok, és ha szeret elfogadja, hogy én csak akkor akarok szexet, ha tudom, hogy vele akarom leélni az életem
tegyük hozzá, hogy én nem vagyok vallásos, szóval nálam ez ehhez nem kötődik
mindenesetre így 20 évesen ismertem meg egy 23 éves fiút/férfit, akivel mindketten tetsztettünk egymásnak, és ahogy jobban megismertük egymást egyre jobban, és ugye párkapcsolat alakult ki
ekkormég a barátnőim jókat röhögtek, hogy szegény srác, nem is tudja, hogy így az egyetemen kifogott egy 20 éves szűz lányt, merthogy ez milyen ritka, és majd jól meg fog lepődni
aztán szerintem ők hűltek el jobban, amikor kiderült, hogy párom, aki mint kiderült vallásos (de nem túlságosan, úgyhogy engem nem zavar, főleg, hogy nem erőlteti rám, szóval ez az ő magánügye) nem szeretne házasság előtt lefeküdni senkivel
én meg irtó boldog voltam, mert ez nekem tökéletesen megfelelt, és úgy örültem, hogy nem feküdt le még mással, mivel volt már egy barátnője 9 hónapig
de mint kiderült az a lány nem viselte túl jól ezt a döntését, és nem igazán akarta elfogadni
bár nem csak ez miatt, de végül szakítottak, és ez is ugye egy komoly veszekedési pont volt a kapcsolatukban
én párommal bő 5 hónapja vagyok együtt, de mi még egyszer sem veszekedtünk, és nagyon boldogok vagyunk
úgyhogy nem lehetetlen ilyen lányt találnod, de biztos nem lesz könnyű, bár ki tudja
a lényeg, hogy hasonló életszemlélete legyen
sok szerencsét kívánok! :D ne keseregj, mint látod vannak még csodák, és lehetséges ilyenre rátalálni, élő példa vagyok
de szerintem nem éri meg kifejezetten ez alapján párt keresni, mi legalábbis nem próbáltuk, csak adtunk esélyt annak, aki nekünk szimpatikus volt, és úgy tűnik elég jól bejött :)
02:48-as
Bár tisztelem, hogy így vélekedsz, amit leírtál nagyon álombelinek tűnik nekem. Való igaz a házassághoz több kell, mint a szerelem és a szex, de a szex egy intimitás, egy bizalom, valami ami után nincsenek tabuk. Ha ezt nem tudom megosztani a párommal, azzal nem kötelezhetem el magam egy életre. Attól, hogy valaki lefekszik valakivel nem fog rájönni elsőre h ő e a nagy ő és nem fog szakítani vele egy szeretkezés után, viszont egy hosszú kapcsolatban, ahol ezzel is közelebb kerülnek egymáshoz és egy idő után már egymás minden rezzenéseit ismerik el tudja dönteni az a valaki, hogy őt szeretné e vagy sem. A megbeszélés és a szó nem egyenlő az egymás megtapasztalásával.
A házasság pedig nagyon szép kötelék, de semmi esetre sem garancia arra, hogy örök életedre megmarad. Ilyet senki sem ígérhet, én is hiszem az álmaimban, hogy örök kötelék, de nagyon sok esetben nem az. És így előre nem tudhatod melyik körbe fogsz tartozni 1. azok közé akik öregkorukig kitartanak 2. akik elválnak. Csak arra tehet két ember ígéretet, hogy szeretni és tisztelni fogják egymást ameddig csak lehet, de hogy mit fog hozni a jövőjük, amit sokban ők sem befolyásolhatnak (mert az ember változik és körülöttük minden) azt nem tudhatják.
Én is hűséges vagyok, és úgy érzem semmilyen körülmény között nem hagynám el a párom, de mindenki így gondolkozik, és azok is így gondolkodtak a házasság pillanatában akik mostanra már elváltak. Sajnos nem láthatjuk előre a jövőt.
Köszönöm a válaszokat. Már engem is megdöbbent, ha ilyen emberről hallok.
Szerintem van egy kis tévképzetetek a házassággal kapcsolatban. A házasságban benne van az is, hogy akkor is szeretni fogod, ha megváltozik. Egy ígéret. Egy megszeghetetlen eskü. Amit persze megszegnek ma már, mert úgy érzik, hogy joguk van hozzá, de az emberek hülyék. Meg azt szokták ma már mondani, hogy a házasság egy elavult intézmény meg nem a felvilágosult gondolkodásba való. Ezeken nekem valahogy mindig röhögnöm kell. Olyan mintha nem ismernék a feltétel nélküli szeretet. De azért az együttélés meg a dugás az kellene. De legtöbbször csak egymáson élősködnek (házasságtól függetlenül). Csak nem merik elkötelezni magukat egymás mellett örökre. Mert túl gyávák hozzá, mivel látják a saját maguk és a másik hibáit is, nem bíznak egymásban és magukban sem, de nagyon jól elvannak egymás mellett nyakig a kakiban. Hiába rossz az adott kapcsolat, vagy lehetne rajta javítani, inkább úgy hagyják. És beleborzonganak a házasság gondolatába is. Mondjuk ja, ilyen emberekkel nem lenne jó házasodni. De ha nem szeretik annyira egymást hogy összeházasodjanak, akkor egyáltalán mi a francnak vannak még mindig együtt?
20f
Én megbecsülnék egy olyan lányt, aki szűz lenne a házasságig. De azt is meg tudom érteni, ha huszon- vagy harmincvalahány évesen egy pár már nem tud várni, és becsúszik a dolog.
Abban nem hiszek, hogy "ki kell próbálni" a másikat, mert az is lehet, hogy nem illenek össze. Nem csak az ágyban, az aktus közben tudod megtapasztalni, hogy milyen a másik szexualitása. Az benne van a stílusában, a témához való hozzáállásában, a testéhez való viszonyában, a gyengéd érintéseiben, a csókjában, a simogatásában..., rengeteg mindenben. Aki odafigyel a társára, az ki tudja találni, kb. milyen lesz a társa az ágyban. Csak ehhez kell azért pár hónap, míg az ember olyan viszonyban lesz a társával, hogy ezeket le tudja szűrni.
25f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!