Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyik barátnőmnek volt abortusza januárban és most ismét teherbe esett ha nem tartja meg csináltathat -eujra abortuszt?
persze, majd a magzat megfogja az orvos ujját, miközben műtik...nyilván...
pfejj ennyire ostoba embereket......nyilván érzelmi oka volt, hogy fogdos, nem? reflex max, de akkor is....csak az undorító hülye abortusz-ellenes hippik irkálnak ilyeneket le. azért szégyellhetnétek magatokat....
ma 17:20
Orvostanhallgató vagyok, mégis abortuszellenes. Talán pont azért, mert a 21. században élünk, így többet tudunk a fejlődéstanról, mint bármikor, így azzal is tisztában vagyok, hogy mennyire élőlény az, akit kikaparnak... Engem az idegesít fel, amikor a magzatot egy semmit nem tudó kis sejtcsomónak állítják be, akitől nyugodt szívvel meg lehet szabadulni. Voltam szülészeti osztályon, és elmondanám, hogy a többség 25 év alatti volt, aki NEM védekezett. Tehát nem elszakadt a gumi/nem hatott a tabletta, hanem tudatosan, védekezés nélkül szexelt. Megszégyeníteni senkit sem lehet, ott az osztályon sem. De megvan a véleményem az ilyen "anyákról", akik vállvonogatva öletnek meg egy védekezésképtelen lényt, és semmi bánkódás nem látszik rajtuk. Van amikor indokolt az abortusz, igen. De a legtöbbször a szülők csak maguknak köszönhetik a bajt, és ezért kell évente több ezer teljesen egészséges magzatot kikapartatni. Na az ilyen embereket mélységesen elítélem.
Utolsóval egyetértek.
(egy szintén orvostanhallgató)
Megnéztem a néma sikolyt. Valóban nem szép látvány ahogy kiszedik az embriót, ezzel eddig is tisztában voltam. Viszont ez a maximum, és a technika fejlődésével biztos hogy már most kevésbé brutális a módszer mint ezen a régi videón.
Ellenben egy "élő" embert halálra lehet éheztetni, el lehet törni az összes csontját, meg lehet erőszakolni rendszeresen miközben küzd az életéért akár heteken át is, fájdalmak és megaláztatások sorát átélve. Nyilván ezek az esetek egy különösen brutális gyilkosságnál fordulnak csak elő, viszont belegondolva azért rá lehet jönni az abortusz és egy gyilkosság közötti alapvető különbségekre.
Viszont kezdem érteni a másik oldal véleményét is, ők teljesen másként értelmezik ezt a kérdést. Biológiailag valóban gyilkosság a terhességmegszakítás. Bűnügyi és társadalmi szempontok alapján viszont nem az. Szerintem ebben így ki is egyezhetünk.
Én erre csak annyit mondok, hogy réges-régen egy filmben hallottam egy mondatot, ami azóta szinte a "mottóm" lett, bár félreértések elkerülése végett: közel sem abortuszra vonatkozik. Mindenkinek szíve joga azt beleképzelni, amit akar, de nem abortuszra értendő. Viszont különbséget kell tenni gyilkolás és ölés közt. És szerintem az abortusz a gyilkosságnak a közelében sincs.
"Öltem már, de nem gyilkoltam."
Az ilyen megkreált filmek pedig a mélyen hívő, elvakult embereknek valók, hogy legyen mivel hirdetni az igét. Aki valamennyire is tisztában van a dolgokkal, az nem veszi be ezt a maszlagot (mármint azt, hogy pl. a Néma sikoly valóság. Az, kb. annyira mint a Blair Witch Project. A valóságalapja valami legenda vagy szóbeszéd, eköré kreáltak egy ijesztő, elrettentő csomagolást. Nagyszerű.)
Nem véletlenül van törvény arról, hogy hány hetes korig lehet elvetetni magzatot önszántunkból.
Ha tegyük fel, orvos nem veszi észre, hogy pl. halálos beteg a baba már az anyaméhben, hanem mondjuk a huszonakárhanyadik heti ultrahangon derül ki, akkor megszülesztik a már talán életképes, de halálosan beteg babát. Azt nem ítélitek el? Nem szidjátok az orvosokat?
Én nem szidom sem az abortuszt választókat, sem a fent példának hozott figyelmetlen orvosokat. Ez van. A törvények nagyszerűen ki vannak erre találva, aki gyilkolásnak tartja az ne csinálja, aki meg nem tartja annak, és szükségessé válik, az pedig nyugodtan csináltassa meg az abortuszt. Senkinek semmi köze a másik testéhez, életfelfogásához és életéhez, de ha így vesszük: a más gyerekéhez sincs senkinek semmi köze, csak a sajátjához.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!