Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyire reménytelen volna a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ennyire reménytelen volna a dolog? - Elsősorban lányok véleményére lennék kíváncsi.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párkereséssel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre. Nem vagyok egy átlagos pasi, úgy gondolom a "probléma" fő forrása minden bizonnyal ez lehet. A helyzet az, hogy erősen gyengénlátó vagyok. Nyilván ez sok mindenben hátráltat ami másnak teljesen természetes dolog, de összességében úgy gondolom teljesen átlagos életet élek, sőt. Elemző közgazdászként dolgozom, legnagyobb hobbim a filmek szeretete, (mozi, dvd, bármi jöhet :D) illetve a kertészkedés, és ha épp unatkozom, szeretek főzni is, új ételeket kipróbálni. Szórakozóhelyekre nem igazán járok, évente ha egyszer-kétszer elmegyek barátokkal... A legkönnyebb itt lenne ismerkedni, nem is azzal van gond hogy nem szeretnék bulizni, csak sajnos általában szinte teljesen sötét van, és a lámpák is villognak, ami miatt még rosszabbul látok :D Ezért néha kellemetlenül érzem magam. Neten szoktam ismerkedni, de sajnos amint kiderül hogy nem tökéletes a szemem már csak barátságról lehet szó hiába voltam szimpatikus egészen addig. Biztosan nagyon ijesztő lehet Nektek lányoknak ez a dolog, és gondolom egyből az fut át, hogy nem lenne teljes az életetek egy gyengénlátóval. Sok mindent elértem már az életben, elvégeztem az ország egyik legerősebb fősuliját, egész jó munkám van, sportolok. Ezek azok a dolgok az életben amik csak rajtam múltak. Most jutottam el oda, hogy úgy érzem ez így kevés, egy igazi társ nélkül nem érnek semmit az elért dolgok. A párválasztás viszont olyan dolog, ami két emberen múlik, nem csak én kellek hozzá.

Vajon ennyire lehetetlen volna hogy találjak egy kedves, normális lányt aki elfogad olyannak amilyen vagyok, és nem sajnál, csak egyszerűen tudomásul veszi hogy ilyen vagyok? Sokan nem is gondolnák hogy a szeretetre éhes ember mennyi szeretetet képes adni. A mai világban talán fontosabb hogy az utcán jól nézzen ki két ember egymás mellett minthogy a párunk normális legyen. Tulajdonképpen ennek fényében nem is csodálkozhatok, hogy megítélnek egy adottságom miatt.

Köszönöm szépen hogy végigolvastad

Üdv,

Egy 26 éves Budapesti srác

2011. máj. 8. 15:55
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

9:31-esnek:

Igen, lehet ebben is valami, sőt elég valószínű. Egyfelől furcsa belegondolni ebbe, hogy a gyerekemnek is lehet problémája, másfelől viszont én nem állhatok úgy hozzá hogy előre "sajnálom" a gyerekem, mikor én is olyan vagyok, ráadásul nem is érzem magam kevesebbnek bárki másnál, csak "más" vagyok bizonyos dolgokat tekintve. A pluszt én igazából abban látom, hogy talán az átlagnál azért értelmesebb vagyok. Szeretek jókat beszélgetni, ez a legfontosabb, hisz ha nem tudunk elbeszélgetni, eleve semmi értelme az egésznek :D Az életfelfogásom is kicsit talán érettebb a mai 26 éveseknél. Nyilván az ember alakul a párjához. Eljutottam arra a szintre hogy őszintén mondhatom, egy nőben nem feltétlenül a szexet keresem. Egyértelmű hogy aki tetszik mint nő, másképp tartja fenn az érdeklődést, kell az hogy "rajongani" tudjon érte a férfi. A legfontosabb viszont az, hogy a két ember tudjon sok szeretetet adni, és elfogadni egymás szeretetét.

Na jó sokat írtam :D A helyes hozzáállás: megyek vissza dolgozni csinálom a marketing-tervet, hogy sokat keressek :D Így a majdani páromat el tudom vinni jó sok helyre :D

2011. máj. 11. 10:21
 12/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem ugyanezért dobott az exem egy év után. Az egyik szemem 7-es megoldottam eddig kontaktlencsével, de kiderült és ennyi. Műtétre meg nem szívesen vállakoznék, amíg nem muszáj :S

2011. máj. 11. 11:12
 13/30 A kérdező kommentje:

Azért a probléma nem teljesen ugyanaz :D Te korrekcióval gondolom szinte tökéletesen látsz.

Az exedről pedig csak annyit tudok mondani, ha ez volt az oka hogy szétmentetek, akkor ne sajnáld, mert nagyon felszínes ember lehet. (Egy év együttlét után nyilván tisztában van vele milyen ember vagy) Nálam a probléma legfőképpen az, hogy lehetőséget sem kapok a megismerkedésre, egyből le vagyok írva :D

2011. máj. 11. 11:35
 14/30 anonim válasza:

Szia!

Olyan furcsának tűnik így leírva, hogy azért szeret vagy nem szeret beléd valaki, mert olyan a szemed, amilyen... különösen, hogy azt írtad, barátként teljesen elfogadnak. Nem lehetséges, hogy akiknél próbálkoztál, megmaradtál a jóbarát kategóriában?

Persze, ott van az is, amit a netes ismerkedésről írtál... De ezek a lányok meg nem látják, hogy remekül boldogulsz így is, ahogy vagy.

2011. máj. 11. 11:50
 15/30 A kérdező kommentje:

Lehet hogy furcsának tűnik, de így van :D Ez a barát-nem barát kérdés pedig... Én úgy vagyok vele, hogy szeretem megismerni a lányt. Elmenni ide-oda, aztán ha jól megértjük egymást a barátságra épül majd a kapcsolat. A puszta szexualitás az én esetemben nem is járható út (nem vagyok Brad Pitt) másrészt nem is szimpatikus dolog.

Ezek után szoktak érni a nagy csalódások, mikor elvileg minden stimmel, nagyon jól megértjük egymást, de... De csak barátként tudja elképzelni velem... Annál nincs rosszabb egy férfi számára ha ráadásul olyan utasítja el akit nagyon tudna szeretni, mert mindenben megfelel az elképzeléseinek. Úgy kinézetre, mint belső tulajdonságok szempontjából. És ugye itt jön mindig a de... Persze azt mindenki letagadja hogy a szemem miatt nem kezdene velem kapcsolatba, de tisztában vagyok vele hogy ez nem igaz.

A "barátnak" jó vagyok igazából annyit tesz, hogy a lányok előszeretettel járnak velem moziba, kávézni, teázni, jókat beszélgetünk, és szerintem jól esik nekik hogy valaki foglalkozik velük,, mondjuk beszélünk esténként MSNen is, meg teló stb. Mikor viszont már kialakult egy erősebb kötődés és én is szeretnék többet kapni, nem csak magamból adni, sosem jön össze.

2011. máj. 11. 12:23
 16/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Megdöbbentő a téma,és pláne a hozzáállásod is.Pozitív irányban persze.Amennyivel rosszabbul látsz másoknál a szemeiddel,annyival láthatsz jól minden más érzékszerveddel,és legfőképp az elméddel,lelkeddel.

Csak kiváncsiságból,de megkérdezném,hogy esetleg egy mutatósabb szemüveget tudnál csináltatni?Ma már annyi mindenre képesek az optikusok.Több ismert személyiségnek van szintén nagyon gyenge szeme,van olyan aki szinte vak is,mégis a külsejéből nem vesz el egy jó szemüveg miatt!Bocsi,hogy a külsőségből indultam ki ezzel a kérdéssel.

A másik pedig,amint magad is ezt teljesen eltudod fogadni,és szeretni magad ezzel együtt(és ezt nem úgy éred el,ha tudod,hogy vannak ezen kívül jó tulajdonságaid,meg ugyanolyan életed mint bárki másnak,akinek jó a látása!),akkor a kisugárzásod is javulna.Még az jutott eszembe,hogy hány gyönyörű arcú,gyönyörű "csengőhangú" nő van Magyarországon,akik csupán ezzel keltenek óriási vágyat a férfiakban!(közben pedig az átlagnál jóval túlsúlyosabbak!).Mindenki szerethető,és mindenkinek létezik egy párja valahol,aki képes ugyanúgy szeretni...Önmagáért..

Ha tényleg elfogadod,hogy nem akkora ez a baj-hisz ugyanolyan életet élsz mint más!!!!-akkor biztos jönnek változások még az életedben,amik segítségével párt találsz:-)

2011. máj. 11. 12:34
 17/30 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok!23N
2011. máj. 11. 12:34
 18/30 anonim válasza:

Szia ismét! :)

Kicsit lehangoló, hogy azt írod, "Persze azt mindenki letagadja hogy a szemem miatt nem kezdene velem kapcsolatba, de tisztában vagyok vele hogy ez nem igaz." Viszont így még inkább úgy tűnik nekem, hogy tényleg jóbarát maradsz (ami valóban iszonyatbornyasztórosszul tud esni), mert ha szerelemfélét érez az ember, akkor nem zavarja holmi látási probléma. Ahogy az előttem szóló 23 éves lány is mondta, az írásodból egy roppant kedves, rendes, értelmes embernek látszol. Nagyon szimpatikus az is, hogy szereted megismerni a kiszemelted.

Ha tényleg a szemed a gond, akkor egyfelől csakugyan segíthet egy csinos szemüveg, másfelől viszont jól tudod szűrni vele a leányasszonyokat. Ha a barátság része az... az túl sok mindentől függ. Mondhatnánk azt, amit erre vonatkozó kérdésekre szoktak: "légy távolságtartóbb, rosszfiúbb, játszmázz, gonockodj", de ettől meg isten ments... szerintem.

2011. máj. 11. 13:23
 19/30 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, nagyon kedves vagy és érdekes dolgokat írtál.

A szemüveggel kapcsolatban... Nem tudom írtam-e egyáltalán hogy milyen szemüvegem van? :D Vagy erre hogyan következtettél? Magával a szemüveggel semmi baj nincs, egy drót vékonyságú arany keretben a lencsék. Szép, maga a keret alig látszik. A lencse viszont vastag és domború. Azt bármilyen keretbe rakod, akkor is olyan :D Az ilyesmire figyelek is, pl olyan szemüveget mint a Rákóczi Ferinek van fel sem vennék... Gyááá :D:D

Az ismert embereknek amúgy teljesen más a megítélésük, mivel ismert emberek. Teljesen speciális dolog. A média bármit és bárkit elad, csak tálalás kérdése. Én is lehetnék egy hét alatt "sztár" ha rólam beszélnének az RTL-en :D - Egyből lenne 500 barátnőjelölt jelentkező is, kérdés kinek kellene ilyen kapcsolat... -

Önmagunk elfogadása... Ez pedig szintén egy speciális eset, már-már a pszichológia területének határát súrolgatjuk :D Én magamat teljes mértékben elfogadom, mivel tudom hogy semmivel nem vagyok rosszabb mint más. Amit nehéz elfogadnom az az, hogy mások ítélnek meg gyakorlatilag ismeretlenül.

Teljesen más téma, de talán ez is szerepet játszik a háttérben.. Gyakorlatileg mindenem megvolt az életemben 24 éves koromig, amíg volt párom. Mondhatnánk azt is hogy tökéletes életem volt. Mikor egyedül maradtam, akkor jöttem rá hogy hiába van házam, hiába van munkám, hiába keresek jól... Mindez semmit nem ér ha nincs akivel megosszam az életem.

Erre jelent átmeneti félmegoldást, hogy eljárogatok moziba, meg ide-oda, mert így én legalább törődhetek valakivel. Valljuk be azért nagyon jó érzés ha adhatsz bárkinek bármit, vagy ha egyszerűen csak figyelmes lehetsz valakivel. Volt hogy írtam "nagy kalappal" SMS-t vizsga előtt, amire olyan álasz jött hogy: Fú, Te erre emlékszel hogy ma van? Köszi nagyon aranyos vagy! Nekem már ez is tökjó, hogy foglalkozhatom valakivel. Ami a probléma hogy ezek tényleg egyoldalú dolgok, és viszonzásra nem nagyon találnak.

Az a baj hogy egy idő után már tényleg nem elég ez az egyoldalúság, és én is vágynék egy kis szeretetre, ölelésre...

Ismerkedem én bárkivel szivesen, akár Veled is ha van kedved :D

2011. máj. 11. 13:28
 20/30 A kérdező kommentje:

Neked is köszi!

Igen, ezt más is mondta már hogy legyek bunkóbb a lányokkal. Az a baj, hogy az nálam valahogy nem fér össze :D Ha valaki tetszik miért legyek hozzá bunkó amikor pont hogy kedves szeretnék lenni, mivel alapból is az vagyok. Még játsszam meg a bunkót? Utána meg lebunkóznak és a fejemet verném a falba :D:D:D

Tudom hogy ez a "jófej, aranyos srác" kategória nem jön be a csajoknak, de ha egyszer így neveltek akkor ilyen vagyok :D Ez is neveltetés kérdése, mert csak a nőkkel vagyok ilyen, bármelyik palival tudok nagyon bunkó is lenni... Nővel soha. Evvan "sajna"

2011. máj. 11. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!