Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "vigasztalják" így azokat, akiknek még nem volt senkijük?
Például: "Nincs kivel állandóan veszekedni.","Nem féltékenykedik senki.","Oda mész ahova akarsz.", stb.
Ez kb. olyan, mintha azt mondanák, hogy a párkapcsolat tulajdonképpen nem is jó dolog, csak a gond van vele. Akkor meg mi értelme van, ha tényleg így van?
Másrészt meg miből gondolja bárki azt, hogy valaki boldogabb attól, ha ő nem élhet ilyen dolgokat át. Oké, nem jó veszekedni vagy hasonló, de akkor is, miért jobb nem átélni az ilyeneket, ha kimarad valaki életéből?
Nem vagy tisztában a vigasztalás fogalmával. Ha valaki nagyon le van törve h még nemvolt senkije, akkor megpróbálod kiemelni neki a párkapcsolat negatív tulajdonságait, hogy ettől kicsit jobban érezze magát. Képzeld csak el ha elkezdenéd neki sorolni a pozitívumokat, mennyivel sz.rabbul lenne. Logika...
Persze ez egy elferdített képet mutat, nem a valóságot, de hát más lelki békéje érdekében néha ferdít az ember.
Ez igaz.
Csak kívülállóként írtam, én még nem "vigasztaltam" így senkit.
De azért ha belegondolok, ha nem is megvigasztal, de esetleg felvidít, ha valaki legalább poénosan adja elő, hogy miért is nem veszítek semmit, mint ha azt hallgatom, hogy másnak mennyire jó, nekem meg nincs senkim.
Jelenleg szinte már ott tartok, hogy magamat is ezzel vigasztalom. Bár nekem nem "még nem volt senkim", hanem most nincs, de rossz látni a boldog párokat, vagy hallgatni, hogy milyen jó nekik. Ilyenkor néha arra gondolok, hogy mi az ami nem baj, hogy nincs :))
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:36
De ezzel akkor is gyakorlatilag azt mondod neki, hogy nincs is szüksége párkapcsolatra, mert annyi gond van vele. Ideig-óráig talán jobban érzi magát ettől az illető, de hosszú távon csak becsapod, főleg ha egyébként máskor és máshol csak azt látja, hogy milyen boldog (többségében), akinek van párja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!