Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miből áll a felnőttség?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miből áll a felnőttség?

Figyelt kérdés
2009. jan. 28. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Kicsit bővebben? Kord?nemed?
2009. jan. 28. 20:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A felnőtség azért elég tág fogalom.De mindenképp érett gondolkodás,önállóság,talpraesettség.És persze hivatalossan 18 évestől mondjuk hogy valaki felnőtt de van akinek huszon éves koráig sem nő be a feje lágya,kicsapongó életet él,másokra hagyatkozik.
2009. jan. 28. 20:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Merem vállalni és kijelenteni,hogy nagyon kevés felnőtt ember van a világon! Hiába felnőtt valaki,értem most a korára,de nem helyesen cselekszik,nincs meg a megfelelő értékrendje.Helyes gondolkodás és végtelen sok Szeretet önzetlenül! Ez a felnőttség! Kortól független!
2009. jan. 28. 20:23
 4/9 A kérdező kommentje:
19 éves lány vagyok, 17 éves volt barátom miatt kérdezem, mert nagyon gyerekes, és beszélgettünk, és szóbakerült
2009. jan. 28. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek felnőttek, csak sok nagyra nőtt, hölye gyerek:D
2009. jan. 28. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
A felnőttség nem egy "miből áll" kérdés, ha érted,hogy hogy értem, az egy állapot, egy korszak,gondolkodás mó, mintahogy a gyere is másként gondolkodik, így a felnőtt is,és aki még nem ért el arra a fejlődési szintre,hogy érezze miből áll, annak nem lehet megmagyarázni, de majd ő is érezni fogja, ha itt az ideje, és készen áll rá
2009. jan. 28. 20:40
 7/9 A kérdező kommentje:
én személy szerint későnérő vagyok, de csak testileg, mivel szellemileg nagyon is érett gondolkodásúnak tartom magam. büszke is vagyok rá, mert tényleg amilyen világban élünk ma...
2009. jan. 28. 20:42
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Az a felnőtt, aki nem kérdez ilyen hülyeséget.
2009. jan. 29. 16:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem gyerekkorban nagyon misztikus dolog volt a felnőttek világa. Azt hittem, hogy most még gyerek vagyok, aztán majd ha felnőtt leszek, addigra elérem azt az állapotot, amit feltételeztem, hogy minden felnőtt ember a magáénak tudja: csak helyes döntések, ésszerű ítélkezés, logikus és megfontolt tettek. Én azt hittem akkor, hogy minden felnőtt tökéletes.

Aztán azóta sok idő eltelt, de egyszer nem éreztem azt, hogy ma gyerekként fekszem, holnap felnőttként ébredek.

Viszont a mai napig megdöbbent, amikor találkozom velemkorú vagy idősebb, "IGAZI" felnőttekkel és látom rajtuk, hogy semmivel sem érettebbek, komolyabbak, helyes látásúbbak, mint a gyerekek. Csak maximum magasabb az éveik száma.

Magamon azt tapasztaltam, hogy a felnőtté válás hosszú folyamata során nőtt az egóm, kevésbé viselem el a fölényességet, mint diákkoromban a tanároktól vagy az "erős egyinésig" osztálytársaktól.

Sokmindenben fejlődik az ember személyisége, de én spec a korom ellenére is sok szituációban gyerekesnek tartom magam.

38F

2010. szept. 7. 19:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!