Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tortent a szulokkel, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tortent a szulokkel, hogy hagyjak a gyerekeiket cigarettazni, szexelni?

Figyelt kérdés

21 eves lany vagyok..meg en is fiatal.Nem vagyok se konzervativ, se befasult, se semmi, teljesen normalis,jofej,kedves szemelyiseg vagyok. DE!!!! Ki vagyok borulva attol,hogy a szerelem szex kategoriaba olvasom a 12-14 eves gyerekek kerdeseit..a maszturbalas...a szex..a penisz meretem..ez-az amaz. Ebben a korban rohadtul nem ezzel kene foglalkozniuk szerintem. Nekem peldaul nem ez volt a legfobb elfoglaltsagom, megis fel tudtam noni, es nem maradtam le semmirol! DE AMI A LEGROSSZABB!!!!!Lemegyek egy sorozobe a barataimmal...es mit latok? Ezek a GYEREKEK piaznak, cigi log ki a szajukbol,elbujnak es tekerik maguknak a cigit es olyan barmok hogy a kocsma mellett szivjak el,meg a hulye is megerzi... legfobb temajuk a szex. Nalunk ezerszer rosszabbak, pedig mi se voltunk azert angyalok..csak mi nem ilyen koran kezdtuk. A lanyoknak kilog a melluk es a fel segguk...a wc-ben (bocs a csunya kifejezesert) felcsinaljak oket. Es a fiukkal egyuttesen mennek hanyni a kocsma ele a bokorba! Pedig meg ki se jartak az ALTALANOS ISKOLAT!Vagy eppen akkor ballagtak el,tok mindegy. Hova fajul a vilag? Erdemes mar egyaltalan gyereket szulni? Mi van a szulokkel? A szulok ugyanolyan hibasak! Ok veszik a lanyaiknak azokat a ribancos ruhakat. Ok adnak nekik penzt mielott elmennek a kocsmaba inni es megveszik a cigit! Ok engedik el ejszakaea oket!Vagy egyik szulo se tudja hogy mi tortenik a gyerekevel? Eleg nagy baj.Vagy ha tudja es engedi,az megnagyobb baj!Vagy annyira nem torodnek a gyerekkel, hogy nem veszi eszre,hogy ejszaka reszegen megy haza? Eleve mit keres kint ennyi idosen ejszaka? Engem 16 eves koromig nem engedtek sehova! 10 orara otthon! vagy legalabbis a haz ele. Tele vannak a diszkok is ezekkel a gyerekekkel, a tojashej meg rohadtul a fenekukon van.Mikor 16 eves voltam elkuldtek a diszkobol minket,hogy menjunk haza anyucihoz! Most siman beengedik meg a 13 eves gyereket is. Akkoriban feltettek a szulok a gyerekeiket..engem feltettek..nem banom! Sot koszonom! Mert ezek a lanyok par ev mulva ugy kiegnek..nem is gondolnak..:) Most kint vagyok Amerikaba latogatoba.Milyen erdekes,itt a gyerekek tudnak elni mindez nelkul.Itt 21 ev alatt SEMMI..:) Ne aggodjon senki..itt ugy elkuldenek a kocsmabol, vagy a boltbol, hogy tobbet nem probalkozol az biztos.Meg uditot se ihatsz ha nem vagy 21.ES JOBBAN CSINALJAK! Itt a gyerekek TANULNAK! es nem a szex! nem a pia! es nem a cigi! jar az eszukben. A szulok figyelnek!ES NEVELNEK!!!

Javitsatok ki, ha tevednek valamiben.De undorito,hogy otthon milyen erkolcstelenek a gyerekek.Es a szulok ezt hagyjak.Szomoru.Nem maradnanak le semmirol...igy csak elorebb hozzak az idot, mikor is... kiegnek..

2008. jan. 17. 11:02
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen jogos a felháborodásod,és egyet értek veled! Ám a szülök tehetetlenek,mert ha nem aggadják pl. a leánygyermekre az utolsó divat szerinti cici és popsimutogatós cuccokat,akkor kilógnak a sorból,lenézik és kiközösítik érte,ami lelki traumát okoz és felnőttként tele lesz szorongással... Szóval ilyen lett a világ.Hogy ki ezért a felelős? Mi emberek. A nagy szabadelvűség kellett,hát tessék,lehet élvezni,hogy a kis csini tinilányokat megerőszakolják,drogoztatják és nem csak a korabeliek,hanem akárki megteheti.:(

Én még nem vagyok szülő,de hamarosan az leszek és igencsak gétségbe vagyok esve,mert fogalmam sincs,hogyan neveljem majd a csemetémet,hogy ne kelljen agyműtétekre járnom az idegesség miatt,hogy éppen hol drogozik,iszik,vagy esetleg más...

30 éves leszek hamarosan,és a családbéli tizenéveseket elnézve rosszul vagyok. A 14 éves unokahúgom pasizik,már ki tudja hanyadikat fogyasztja,iszik mint az állat...,hányni tudnék tőle.

Az unokaöcsém 15 évesen prostihoz járt,ez volt 5 éve...:(

Persze a szülök szinte semmit sem tudnak ezekről,mert megadják a bizalmat a gyermekeiknek.

Ha nem adnák meg,mégrosszabb lenne,úgy is elszöknének.

Én is szöktem anno,hogy az egyik idősebb unokatestvéremmel és a barátaival eljussak dizsibe,de cigiről,drogról,piáról,szexről szó sem volt!Semmi rosszat nem tettünk,mégsem engedett édesapám,de nem akartam kilógni a sorból.

Szóval ez sajnos ilyen...

2008. jan. 17. 11:34
 2/28 anonim ***** válasza:
82%
ÉN 20 VAGYOK,15 ÉVESEN SAJÀT MAGAM KÉRTEM INTEZETI ELLÀTÀSOMAT,MERT OLYAN JO KIS ANYUKAM VOLT..NEM SZERETNÉM ITT MOST BONCOLGATNI AZ ANYÀM SZENNYESÉT,AA LÉNYEG HOGY A GYERMEKVÉDELEM ÉS A BIROSAG MELLETTEM VOLT.INTÉZETI ÉVEIM ALATT SOKMINDENT ÀT KELLETT ÉLNEM,SAJNOS ISMERTEM EGY 12 ÉVES KISLANYT,AKI SAJÀT ÖNSZANTÀBOL LETT PROSTITUALT!!!!MERT ANYJA IVOTT APJA BÖRTÖNBE STB..;VAGY OLYAN KISFIU,AKIK AZ ISKOLA HELYETT FÜVES CIGIT ÀRULTAK MEGSOROLHATNÀM.NEM FELTÉTLENÜL A GYEREKEKET KELL OKOLNI,HISZEN NAGYON SOK SZÜLÖ FELELÖTLEN,A PÉNZT ELISSZA,VAGY 30 ÉVESEN DISCOZIK,NAPONTA MÀS PARTNERREL TÉR HAZA A GYEREKEKHEZ,ERRE A GYEREK MIT CSINÀL?BÀNATÀT,VAGY DÜHÉT MINDENFE KAROS CSELEKMÉNNYEL CSILLAPITJA...MIÉRT VALLAL VALAKI GYEREKET FELELELÖTLENÜL?HA A SZÜLÖ VALAMIT TESZ,MINDEGY HOGY JO VAGY ROSSZ,A GYEREK PERSZE HOGY KÖVETI PÉLDAJAT.....JA MEG VANNAK AZ ELKÉNYEZTETETT CSEMETÉK AHOL MINDENT MEGKAPNAK EGY SZORA,LEGYEN AZ X-BOX,PLAY STAISON,SZÀMITOGÉP,MOBILTELEFON,STB..AMI A LEGROSSZABB EZT A GYEREK NEM TANULAS CÉLJABOL KÖVETELI KI,HANEM A HÜLYESÉGEK GYAKORLASARA.TEHAT ÉN MARADOK GYERMEKPARTI,PERSZE A VÉLEMÉNYEM NEM BIZTOS HOGY EGYEZIK A TIETEKKEL.MINDEN JOT.PUSZI!!!
2008. jan. 17. 12:49
 3/28 anonim ***** válasza:
95%
En is a kerdesben emlitett korosztalyhoz tartozok, szval lehet vmi normalis valaszt tudok adni. ^^ Nos, a maszturbalassal sztem akkora problema nincsen, kivancsiak lehetnek a testukre a gyerekek is. Cigi, alkohol.. ki az aki mekerdezi az anyukajatol, hogy : 'anya cigizhetek?' Minnel jobban tiltva van vmi annal csabitobb. Am, azt nem vagom, hogy miert nem lehet leulni mondjuk tanulni..? Erdekes, nem vagyok se streber, se semmi, de piazgatas helyett inkabb arra koncentralok, hogy felvegyenek egy normalis közepiskolaba. Cigire visszaterve, ellehet azt titkolni, lelemenyesek a mai fiatalok. Iskolaba se figyelnek erre oda, cigizzen a gyerek nyugodtan. Sot van egy par lany(evfolyamtarsak) akik terhesek is voltak... Ennyit errol, akire figyelnek a szulei, de nem erdekli, annak aztan tok mindegy ki mit gondol rola, ugyanugy fogja ezeket csinalni.
2008. jan. 17. 15:22
 4/28 anonim ***** válasza:
22%

mindenki rájön elöbb utóbb h mi a jó és mi a rossz

a gyerekek akk is kifogják próbálni a piát és a drogot ha a szüleik fejre állnak

ez egy ien világ

nem lehet ellene sok mindent tenni

hiszen ha a szülők megtiltják h a gyerek eljárjon akk elszökik vagy elköltözik a barátjához

(ha nekem megtiltanák akk én is ezt tenném)

mert ien a korosztályom

én is ki fogom próbálni a drogokat, sőt már spuriztam

de azért olyanra vigyázok h ne hánnyak a kocsma elött,sőt nem is járok kocsmába...inkább táncházakba

a mai gyerekeket már nem lehet annyira szabályozni mert nem ér semmit

az az egyetlen esély ha a fiatalok tudnak az agyukkal gondolkodni és nem mennek bele mindenbe

én 15éves lány vagyok

és a barátnőm fog nekem piercinget csinálni és fület szúrni

de tudom h meddig mehetek

tudom h nem szabad bízni mindenkiben és sötétedés után nem járkálok egyedül

a velem eggyidős ismerőseim,barátaim is kipróbálták a drogokat ,van aki cigizik és sokáig kint van

de vigyáznak magukra

csak szórakoznak

az hogy a 20-21éveseknek nem teccik hogy a 17alattiak is ott vannak a szórakozóhelyeken azt tudom sajnálni

(bocs de nem nagyon érdekel hogy mit gondol mmás arról hogy én hol mit csinálok)

ez a koromból adódik és tudom is

tudom h a cigi és a többi""nem jó

nem viszem túlzzásba de ha a barátaimmal lógok akk had engedjek már meg magamnak 2-3szálat

az hogy 5-10éve mi volt....

hát erre mit mondjak?

:/

ma már nen az van mint akkor

am a szülőknek nincs ngyon beleszólásuk abba hogy mit csinál a gyerek

tudom,ez bitros nagyon szomorú dolog

de a mai gyerekek"" már olyanok(köztük én is)

h öntörvényüek

úgyis azt fogjuk csinálni amit mi akarunk

addig amig ránem jövünk hogy mi a helyes és hogy mit is kell tennünk

ha ezt megtiltják az csak rosszabb

van ez a dolog a kamaszkorral hogy CSAKAZÉRTIS!!!

minél jobban tiltják a züllést annál jobban zülleni akarunk

az elöttem válaszolók 20-22évesek és nagyon jól kibeszélik a fiatalabbakat

de ha ők most 14-15évesek lennének akk ők is full ugyanezt csinálnák

ha azt mondják h nem akk hazudnak

mert mien jó is amikor mindenki táncol és még táncolnál de fáradsz és adnak egy kis spurit

vagy cigifüst körülötted és megkínálnak cigivel

nem szabad túlzásba vinni és ezt tudják is a fiatalok""hidjétek el csak vannak akiket nem érdekli az egészségük

vannak akiknek problémáik vannak és könnyebb a fűvel lenyugtatni magukat mint beszélni egy felnőttel esetleg

én így nagyon jól érzem magam

egyszer spuriztam de még tervezem és nem füveztem nem voltam részeg de tudom h leszek

nemsokára ha minden jól megy elszököm pestre egy buliba

de olyan mégcsak eszembe sem jutott soha hogy eladjam a testem vagy lefeküdjek akár még a barátomal sem

mert tudom a határokat

és ezt mindenki tudja

télleg csak az a helyzet h van akit nem érdekel

remélem vmennyire megtudtam értetni a fiatalokat

és ne gondoljátok hogy ti angyalok lennétek most 15évesen

mert nem úgy lenne

sziasztok

(jaah,am ha vki kiváncsi még vmire akk írjon nekem,úgy hogy a kérdésbe kiirja első szónak h (15l)kösz)

2008. jan. 17. 16:17
 5/28 anonim válasza:
77%
hááát. én 16 évs vagyok... ÉS NEM DROGOZTAM!, NEM IS FOGOK, pedig ismerek drogosokat! És éjszakás kalandom sem volt még. Az meg milyen duma, hogy a szülőknek semmi beleszólása sincs "mai fiatalok" életébe, mert öntörvényűek? hát erre azért rácáfolok! A szülőnek az a dolga, hogy a gyereke majd normális felnőtt legyen, de az is szomorú h azt mondja vki h neki hiába mond bármit is az anyja-apja, magasról tesz rá! Neki is a neveltetésébe van a hiba, már bocs! Amit pedig a kérdező leírt, az sajnos nagyrészben igaz- és én ebbe a korosztályba tartozok- de manapság ezt lehet látni. Ha vki 17 évesen még szűz, az már "ciki" sokak számára.Csak nekem van egy kis eszem, és nem megyek a sok hülye után, és nem drogozok azért, mert a jani is azt csinálja, nem fekszem le vkivel mihamarabb, mert most ez a "menő". És ez itt a lényeg, mert sokan azért cigiznek, vedelnek, drogoznak, és sorolhatnám, mert ettől mennőbnek akarnak látszani, teszika fejüket... Ez főleg akkor jellemző, ha már bekerültek a középsuliba. Pedig ha azok lennének, akik valójában, ha rendben lennének önmagukkal, akkor rájönnének, hogy ez sokkal fontosabb, és többen szeretnék... De majd kinövik talán, és magukmis rájönnek majd erre. Én is rájöttem!
2008. jan. 17. 17:56
 6/28 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem itt nem csak a szülőkkel van a baj. Az egész 21. század felszínes, megváltozott valami, egyesek azokhoz az időkhöz hasonlítják, mint a felvilágosodás vagy a reneszánsz korát, ez is egy meghatározó század lesz, amikor is valamit magunk után hagytunk, és megváltoztajuk a világot. A jelenlegi helyzet arra utal, hogy ez a világ egy modern, züllött világ lesz, legalábbis a generációnkból ítélve. Mivel eltűntek a vallások szinte, felborultak a régi erkölcsök, elmúlt a félelem, ezért az ember úgy gondolja, bármint megtehet. Ez nem csak az említett korosztályra tartozik, hanem mindenkire, azokra is, akik "példát" mutatnak (média). A szülők is tehetnek erről, persze, de mit tudnának kezdeni pl az MTV egyes tiniműsoraival, vagy a szennylapokkal. Max tiltani. De az meg még rosszabb, tudjuk. Magamból kiindulva, nagyon rendes anyám van, tényleg mindent megadott, ami tőle telt, anyagi és lelki téren is, mégis volt egy korszakom, amikro én is belementem ilyen dolgokba, mint amit te is leírtál. (egyébként nemrégtöltöttem a 20-at) Pedig nem tartom magam egy befolyásolható embernek, de kellett, és kész. És kinőttem. És előtte sikerült jól titkolnom ezeket a dolgokat, mert akkora időzítettem mindig, hogy nem tudta meg. Szex téren sosem volt velem, probléma, és nem azért mert nem tudtam volna összeszedni pasikat :) Pár hónappal veszítettem el 16 éves korom előtt, és azóta összesen 3x váltottam. Viszont az igaz, hogy a társaim, akik nem csinálták ezt velem egyidősen, a mai napig tudják élvezni a bulikat, és az alkoholt, én nem. Nekem elég volt. Viszont szerencsére sikerült mindig is összeegyeztetni a sulit meg ezt a lázadós koromat, és jó érettségi eredménynel zártam (4.5 :DD csak h dicsekedjek) Mostanában nem vágyom a bulikra, ezért másba fektetem az energiámat, ami nekem jó. Csak tudni kell(ett) hol a határ. Legalább az egyetemi évek alatt majd koncentrálhatok a jövőm építésére, mivel tényleg elértem azt, hogy nem tud kielégíteni egy részegedés, meg egy buli. Én úgy érzem nem csináltam rosszul, ha még egyszer újrakezdhetném, annyit változtatnék, hogy nem szoknék rá a cigire, és nem ittam volna annyi tabis bort :S :D A hely, ahova le szoktam menni borozni, az is tele van 12-16 évesekkel. Annyi, hogy nem veszek róluk tudomást. Nem fogom idegesíteni magam ezzel, az ő dolguk, hogy basszák el az életüket. Az okosabbak úgyis le tudnak állni, és tudják hol a határ. A többit csak annyiból sajnálom, hogy egyszer talán ők is szülők lesznek, és vajon mit fognak továbbadni a gyerekeiknek..:S Még annyit szerettem volna, hogy nem csak a tizenévesek csinálják ezt, hanem sok 20-as ismerősöm is. Szerntem ez is gáz. Minden hétvégén mással kúrnak, detoxra isszák magukat, stb.. Szóval itt valami nagy probléma van :(
2008. jan. 17. 18:25
 7/28 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Találtam egy cikket,ami találóan megfogalmazza,h miért is lehet ez.Az oldal ideológiájával nem kell egyet érteni senkinek sem,de a cikket érdemes elolvasni...

[link]

2008. jan. 17. 21:31
 8/28 anonim válasza:
84%
Nos en ahhoz a 15 eves lanyhoz szolnek. En irtam a kerdest! TUDOD MIKOR LESZEL TE ONTORVENYU? majd ha ellatod magad es nem a szuleid nyakan fogsz elni! Egyenlore TE fuggsz toluk! Es nem ok te rajtad! Elkoltozol? megszoksz a baratodhoz? Istenem...annyira gyerekek vagytok meg...:) szerinted az anyja nem hivna fel a te anyukadat? szerinted eltartananak??? max 1 hetig. annyira primitiven gondolkodtok meg, de rohadt nagy csajoknak erzitek magatokat. En is mindig mondtam...ha 18 eves leszek elkoltozok...es lass csodat..meg mindig a szuleimmel elek! Es sokmindent koszonhetek nekik. Plane azt, hogy foglalkoztak velem! 15 evesen spurizol? AAAz komoly.:) nem mondom, hogy nem probaltam, de eszembe sincs csinalni! Mert tudom mi lehet belole. Mar a fu szagatol is hanyingerem van! Te nekem ne mond, hogy nem tudok semmit az eletrol.Lehet fiatal vagyok meg,de nyitott szemmel jarom a vilagot.Lattam en baratomat beleesni a drog vilagaba es elzulleni. Nem orul semminek! Nem tud elkepzelni semmi megnyugvast csak a kurva drog.Nincsenek igaz baratai!Lusta mint a dog es nincs normalis munkahelye!Es SOSE lesz neki! Ha nem volt penze mint valami csoves keregetett a haverjaitol, hogy legalabb egy cigit tudjon tekerni...szanalmas.A masiknak allandoan rossz kedve volt mert csalodott volt es azt hiszi a drog megoldas! Igen az! DE MEDDIG? pillanatnyi megoldas! De csinaljatok csak. Majd fogtok meg felholtan fekudni az ut szelen.Majd jol felcsinal valaki mikor onkivuleti allapotba vagy. Aztan jon a gyerek.Es az hogy ejszaka nem feltek kint? Ti meg semmit nem tudtok az eletrol! Majd ha megall melletetek egy balna merci, es kiszall belole 2 nagydarab sotet alak, lehet keso lesz.Alomvilagban eltek...en is abban eltem...de felebredtem! Es HAHO...itt a valo vilag! Majd egyszer felebredtek...csak nem mindegy hogyan es milyen korulmenyek kozt. Azt hiszitek helyes amit csinaltok. :) Ha normalisak a szulok, nem tudom miert nem figyelnek oda jobban...vagy miert nem neveltek akkor mikor kisebb volt a gyerek.. Mikor hallom uvoltozni ezeket a picsakat a kocsmaba mert be vannak pialva es feltunesi viszketegseguk van, odamennek es jol felpofoznam. A baratnojet ugy szolitja, hogy na mivan te kis kurva? Heh...vicces..de annyira nyilvanvalo, hogy be akarnak vagodni a fiuknal. De elarulok egy titkot...az idosebb fiuk KINEVETNEK titeket..:) azt gondolnatok jo amit csinaltak...kozbe csak heves ellenallast valtotok ki az emberekbol... ezt meg le kellett irnom.. Nehogy azt hidd, hogy mikor en voltam altalanos iskolas, nalunk nem kozositettel ki ezert vagy azert...nem voltak elvarasok..nem kellett megfelelni...hogyne kellett volna? de aki 13 evesen egy taborba leszopta a masikat, az mai napig is szopos kurva maradt. De ha ezt akarjatok..csinaljatok
2008. jan. 17. 22:40
 9/28 anonim válasza:
80%
Én 13 éves vagyok. Nem hordok kurvás ruhákat, utálom az ilyeneket sosem fogok ilyen ribancosan viselkedni. Punk vagyok =) (Ez a másik véglet amitől kikészülnek a felnőttek...) Noss... Cigizni én is cigizek. De nem menőségből, vagy azért hogy nagyobbnak tűnjek, elég ez is... Csak megnyugtat. Ha ideges vagyok, vagy bármi. Én speciel azért csinálom, mert így néha meg tudom akadályozni, hogy a pengéhez nyúljak. Vagdosom magam. Anyám miatt. Miután apámékkal elváltak, szinte naponta új pasikkal jön, hetente soxor eljár itthonról, legtöbbször csak hajnalba jön, és úgy viselekdik velem mint egy kutyával. Az öcsém persze az ISTEN. Apám dettó ugyanaz, csak pasiban. Őszintén szólva teljesen kész vagyok... Szvsz nem kéne hagyni hogy a lányok picsatakaró kis szoknyákban, és olyan felsőkben legyenek, ami épphogy eltakarja a mellét... De a stílusát tartsa meg. És egész éjszakára elengedni sem szabadna. Tudom, hogy a 'korosztályom ellen' beszélek, de így van... Ha cigizni akar, cigizzen, majd rájön, hogy nem kéne, én is egy év alatt rájöttem... a szex sem kell még, ennyi idősen... Én biztos, hogy legalább 16 éves koromig nem fogom elveszíteni a szüzességem. Az egyik barátnőm nemrég vesztette el. Majdnem terhes lett. Szerintem a szülőknek nem csak arra kéne vigyáznia, hogy mit csinál a kedves gyereke, hogy öltözik, hanem arra is, hogy ő, a kedves szülője, mit csinál... Ne essenek abba a hibába mint az én szüleim... Hacsak nem utálják annyira a gyerekeiket, hogy szándékosan fájdalmat akarnak okozni nekik. Nagy fájdalmat. Csak ennyi. Sziasztok.
2008. jan. 18. 16:29
 10/28 anonim ***** válasza:
22%
Csak félig olvastam el amit írtál mert hülyeség. Igazad van, de nem rád tartozik. Mert egy olyan lány vagy hogy csak 20 évesen engedtek ki akkor sajnálak.Majd hozzá szoksz a látványhoz. (Én sem járok hetente bulizni, söt nem is cigizek, ne hidd) csak nem rám tartozik más élete.
2008. jan. 19. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!