Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fog így bármi elkészülni,ha állandó jelleggel
munkára hivatkozik,vagy elmegy csavarogni? Azt hiszi,majd
én megcsinálok helyette mindent?
Figyelt kérdés
Családi házban lakunk faluban,nem túl nagy,de rengeteg lenne rajta a pofozásra váró dolog. A párom, minden egyes alkalommal a munkájára hivatkozik, hogy amiatt nem tud nekiállni rendbe rakni bármit . Hétvégén meg inkább elmegy kirándulgatni és egyáltalán nem fontos hogy az ingatlanon együtt dolgozzunk . Soha nem lát neki magától semminek , így egy idő után megunom a könyörgést és magam veszem kézbe a dolgokat. Ellenben, borzasztóan kiborít, ha belegondolok abba,hogy így képzeli majd el az otthonunkat 5-10 év múlva is, valamint szomorú sors fog várni rám , hogy amit ketten kellene megcsinálnunk egy párként az is rám fog majd hárulni ? Miért ennyire lusta? Nem érdekli a közös jövő, vagy ennyire félreismertem és ilyen igénytelen férfi lenne ? Nem azt mondom hogy a nap 24 óráját dolgozza végig de az , hogy soha nem szakít időt a közös otthonunkon való csiszolásban arra enged következtetni, hogy teljesen mások a prioritásaink .
Mi is pontosan így voltunk, csak nálunk barátnőm volt az, aki kikönyörögte, hogy vegyünk meg egy felújítandó házat, és hogy majd közösen megcsináljuk... de 7év alatt a virágányást nem gazolta ki egyszer sem... meguntam, szakítottam, a házat eladtam és visszaköltöztem városba panelba, többet meg ilyen hülyeséget nem csinálok senki kedvéért.
ma 17:02
2/16 anonim válasza:
Szia mintha az én férjemet írtad volna le! Csak ő nem kirándulni megy szabadidejében hanem tv-t néz egész nap és délig alszik. Én is dolgozom és emelett 2 gyereket is nevelek háztartást vezetek, mert abból se veszi ki a részét, jó lenne bármi segítség de nincs tőle. Kertünk is van. Megszakadok és inkább elnézi hogy fát vágok stb. A youtube jó barátom. Megtanulok mindent javítani, megcsinálni. Sajnos nekem meg neked is ez a sorsunk mert lusta férfihoz mentünk hozzá. Az anyósom bevallotta hogy a fiát elkényeztette és mindent megcsinált helyette. A mai napig így van a fiacskája szent. Én meg 40 évesen kiégtem. Azon gondolkodom hogy fogok öregen megcsinálni dolgokat? Ha nincs gyereketek szabadulj tőle! Nekem már késő.
ma 17:19
3/16 anonim válasza:
De mér vagytok ilyenekkel?
Sose értem meg nőként.
Ne főzz, ne moss...majd észreveszi magát. Menj te is kirándulni.
ma 17:29
4/16 anonim válasza:
Ne csináld meg helyette.
ma 17:36
5/16 anonim válasza:
Beszéljétek át a dolgokat, és osszátok be a teendőket 50-50% arányban.
Pl. a házimunkát, kertben különféle tevékenységeket osszátok fel.
Nálunk is pont fordítva volt a dolog, a feleségem nem csinált meg semmit, szép lassan azon kaptam magam én csinálok minden házimunkát és még a kertet is. Ráadásul nem hogy megköszönte volna, hanem ez egy elvárás lett..
A megoldás az lett h beosztottuk ki főz, ki mos fel, ki gereblyéz stb. És kiiírtuk a teendők listáját a hűtőre. Tudom h ovodás módszer de bevált. Persze nálunk a feleségem akarta csinálni csak valahogy lusta volt hozzá. Ha a párod egyáltalán nem akarja ott más gond van akkor. Ebben az esetben még mindig opció egy takarító, kertész házvezetőnő stb.
ma 17:39
6/16 anonim válasza:
"egy idő után megunom a könyörgést és magam veszem kézbe a dolgokat"
Miért könyörögsz neki? Miért csinálsz meg mindent egyedül? Miért nem mész vele kirándulni?
Egészen mások az igényeitek és egyikőtöknek sem jó így.
Meddig akarod ezt ugyanígy folytatni?
ma 17:40
7/16 anonim válasza:
Akik azonnal a válást javasolják, mondanám hogy ennél azért ezerszer rosszabb házasságban is leélnek emberek egy életet. És nem biztos eldobnak mindent azért, mert nincs rendberakva a virágágyás. Ebből a szempontból érdemes csak végigsétálni az országban és megnézni, hogy a kertek 90%-a micsoda igénytelen putri. Pl. Ausztiához képest. Aztán mégis élnek az emberek. Csak igénytelenek, ennyi.
A kérdező is lehet hogy túlságosan igényes vagy rendmániás. Ennyiből nem lehet eldönteni. Ami fontos azt kéne priorizálni, és megbeszélni hogy havonta 1x hétvégén senki nem megy sehova, hanem azokkal foglalkoztok. A többi hétvége pedig legyen a kikapcsolódás, elvégre nem a kert meg a ház miatt élünk, hanem a kert meg a ház van értünk.
ma 17:48
8/16 A kérdező kommentje:
Mert ha én is állandóan kirándulni járnék,ahogy ő csinálja, megenne bennünket a kosz. Ráadásul, nekem nem arra van igényem,hogy egész életemben egy ütött-kopott szekrény és egy gáztűzhely legyen a konyhában. Ő a pénzt sem a házra fordítja,hanem a saját szórakozására, önző módon. De a kaját elvárja, mikor még egy nyavalyás konyhapult árát sem tudja összekaparni mert elcseszi a pénzt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!