Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi zajlik le vajon egy ilyen nő fejében?
Van valaki, akivel csomó ideje "boldogitjuk" egymást. Én nagyjából az elejétől kezdve többet akartam, ő nem, mégis olyanokat mond hogy velem érzi magát a legjobban, annyira mint még soha senkivel sem. Hosszú lenne leírni az egész történetet, de volt már köztünk minden, laktunk együtt is. Szokása hogy tiltogat, de nem csak engem, kb mindenkit, a saját anyját is. Most hetekig tiltva voltam, erre szombaton átjött, iszogattunk, egész jó este volt, mondta mennyire fáj minden, megmasszíroztam, kavartunk is (nem szexeltünk sajnos). Mondta hogy lakjunk együtt meg csináljunk valami közös vállalkozást mert szerinte csomó jó ötletünk van.
Meg olyasmiket mondott hogy nem bírja nélkülem és hogy mennyire hiányzom, holott ő tiltott le.. aztán lehet csak a pia miatt mondta. Hazament vasárnap dél fele, tegnap 2 fele pedig látom, hogy megint le vagyok tiltva. Direkt nem írtam neki, mert gondoltam csak az oltást fogom kapni hogy minek kavartunk, ő se írt, viszont szinte percre pontosan 48 órára rá letiltott, a feloldás után, amint engedte a rendszer az újbóli tiltást. Azt furcsállom hogy Messengeren nem (láttam mikor elérhető), pedig ott korlátlanul lehet tiltogatni.
Tavaly voltam vele dokinál, azt mondta az orvos hogy bipoláris, de szerintem nárcisztikus is, az ilyen tiltogatós dolgai miatt többek közt, nem lehet vele normálisan megbeszélni semmit mert szó szerint fogja magát és elrohan, vagy ha a neten beszélünk rámolt egy litániát, aztán a választ se várja meg, letilt miután elküldte.
Ő amúgy 25 éves, én 32.
Nekem a nővérem hasonló, nála is sérült nárcisztikus személyiségzavar illetve bipoláris vagy hisztrionikus személyiségzavar áll fent.
Olvass utána ezeknek a személyiségzavaroknak, sok infó van róluk neten.
A lényeg, hogy gyógyíthatatlanok, az ilyen emberrel képtelenség kijönni, normális kapcsolatot fenntartani. Általában hiányzik belőlük az empátia, nem érdekli őket a másik ember mit érez, nincs bennük önreflexió, ezáltal nem tudnak emberileg fejlődni. A nárcisztikusok erősen manipulatívak, mindent próbálnak úgy alakítani, hogy számukra előnyös legyen, minden róluk szóljon.
A legjobb lenne, ha egyértelműen szakítanál a csajjal. Ha ezt nem teszed meg, mert túl gyenge vagy hozzá, akkor vigyázz, hogy sose kerülj vele szemben kiszolgáltatott helyzetbe sem érzelmileg, sem más módon. Ne nyílj meg neki és ne ossz meg vele túl sok személyes információt, mert ki fogja használni és visszaél vele. Illetve tudd, hogy amiket mond vagy ír neked, annak a nagy része hazugság. Képtelenek őszinték lenni, bűntudat nélkül krónikusan hazudnak.
Az a durva hogy rám mondja hogy én vagyok manipulatív, meg nárcisztikus, stb.. meg másokra, mert a barátai is ilyenek, tiltogatják egymást még 30+osan is, mint az oviban. Kezd nagyon elegem lenni belőle, minden szart megettem hogy neki jó legyen, erre a tiltást kapom csak, nagyon jó lenne néha az ilyenek fejébe látni, hogy ezt direkt csinálják-e, vagy hogy ilyenkor mi jön rájuk.
#5 Igen, ezt gázlángolásnak hívják (gaslighting). Keress rá a neten.
Az a lényeg, hogy elhitetik veled, hogy te vagy a rossz és mindenért te vagy a felelős, lerázzák magukról a felelősséget. Soha semmilyen hibájukat nem ismerik el, mindenért a másik a hibás.
A végén teljesen el fogsz veszni a hazugságokban és a manipulációkban. Azt se fogod tudni, fiú vagy-e vagy lány.
Ne próbáld őket megérteni, ezek a betegségek gyerekkori traumákból gyökereznek, az agyuk máshogy van bekötve, mint egy átlagos embernek.
#8 kinek hagyom magam? Csak leírtam egy pár általános információt.
Nyilván nem vagyok szakember, pontos diagnózist csak egy pszichológus tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!