Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg lettem vezetve?
Figyelt kérdés
Párommal 3 éve együtt vagyunk, neki az előző kapcsolatából van egy gyereke ami elég korán jött (20 évesen), ezt amikor összejöttünk elfogadtam, de megmondtam neki hogy nem leszek az apja hisz van neki. Ezt megértette illetve amikor komolyabbra fordult a dolog azt mondtam neki hogy én szeretnék a jövőben gyereket, családot. Azt mondta hogy ha úgy alakul ő is szeretne és nincs gond ezzel. Most 3 év elteltével már elköltöztem oda ahol ő él, kivettem albérletet, ott vállaltam munkát és szóba hoztam hogy lassan 30 leszek és 1-2 éven belül én már szeretnék gyereket, családot. Erre ő azt mondta hogy igazából ő már nem akar gyereket, elég ez az egy neki. Ha az elején mondta volna ezt akkor semmi gond nem lett volna, akkor a legelején mondtam volna hogy teljesen megértem és nem lépek ebbe a kapcsolatba. Viszont most…szeretem őt, feladtam mindent, ide költöztem stb. Van valaki aki hasonló helyzetben volt/van? Változhat a dolog vagy választanom kell hogy vagy nem lesz gyerekem vagy szakítok vele? 27 éves vagyok és egyre nehezebb családalapításon gondolkodni ha újra kapcsolatkeresésben gondolkodnék illetve ahogy írtam, szeretem szóval elengedni is nehéz lenne.
9/10 késői gyerek vagyok, ami azt jelenti hogy apukám gyerekként meghalt, édesanyámat pedig nem láttam tinédzserként “fiatalon” és csak azt láttam hogy beteg és 19 évesen pedig a temetését intéztem. Ezért fogadtam meg hogy az én gyerekem igen is lát 50 alatt még a 20 éveiben is és nem azt kell átélnie mint nekem.
jan. 16. 14:53
12/22 anonim válasza:
10
"Ha úgy alakul"
Ez nem ígéret. Sőt, inkább hárítás, ugyan nem zárja ki teljesen a lehetőséget, de annyira azért nem akar.
jan. 16. 14:56
13/22 anonim válasza:
Valóban megvezetett. Ez az én véleményem. 40 éves vagyok, de már fiatalon az ismerkedés elején elmondtam a randi partneremnek, hogy soha nem szeretnék gyereket. Volt, hogy emiatt nem folytattuk az ismerkedést. De nincs ezzel semmi gond, mert így is megtaláltam az igazit és nem vertem át senkit, nincs veszekedés a gyerek téma miatt.
jan. 16. 15:00
14/22 anonim válasza:
Amíg nem éltek együtt, nem érdemes családalapításon gondolkodni. Ha ez megtörtént, kiderül, hogy képesek vagytok-e családként működni. Ha sikerül, akkor (esetleg) a barátnőd is megváltoztatja a véleményét.
jan. 16. 15:04
15/22 anonim válasza:
Nem vezetett meg, te hitted el a nagy semmire "hogyha az úgy alakul" egyenlő azzal, hogy gyereket akar tőled. Nem ígérte meg, hogy 2-3 év járás után teherbe fog esni egyáltalán, te raktál hozzá a szavaihoz amit akartál. Amúgy ha együtt se éltek, vagy kevés ideje arra hivatkozva miért szülne még egy gyereket, hogy hagyd el te is???
jan. 16. 15:20
16/22 A kérdező kommentje:
Nem most azonnal akarok, nem is ezt mondtam. Hanem hogy lassan 1-2 év múlva. Én ausztriában nőttem fel, ausztriából költöztem ide szóval igen is ez nagy lépés volt és megtettem. Ha tudta hogy nem akar ezt előtte is mondhatta volna. Ezt így beszéltük és nem csak a kapcsolat elején.
jan. 16. 15:24
17/22 anonim válasza:
Most vagy meggondolta magát menetközben, vagy megvezetett. Meneközben azért könnyű meggondolni magát az embernek, mert ahogy nő egy gyerek, úgy van egyre több gond vele. Gondolok pl a tanulásra, az iskolára, ha pl nem akar tanulni akkor unszolni kell, iskolai balhék, programok, ha az egyik gyereknek valamije van akkor neki is az kell, meg kell tanítani gondolkodni stb stb.
Ezt viszont mindenképpen neki kellett volna közölnie veled, hogy hogyan is érez, szóval te nem vagy hibás. Vagy leülsz vele, és megbeszélitek, hogy te gyereket szeretnél, vagy hogy mi változott. Vagy esetleg az ő gyerekét is tekintheted valamilyen szinten a sajátodnak vagy követed a vágyaidat, de ahhoz új kapcsolat kell.
jan. 16. 15:25
18/22 anonim válasza:
Kérdező miről beszélsz? Még azelőtt mondtad, hogy akarsz gyereket, hogy együtt letettek volna hivatalosan. Az 1-2 év arra utal, hogy komolyabbra fordul a kapcsolat. Nos eltelt 3 év és te arra alapoztál , hogy ő azt mondta "ha úgy alakul". Nem alakult úgy. Ez mióta megvezetés? Te éltél álomvilágban! Döntsd el, hogy vele maradsz, vagy inkább szakítasz. 27 éves vagy. 31 évesen is lehetsz apuci. Nem látok problémát azon kívül, hogy meg vagy sértődve a saját hibádból.
jan. 16. 15:46
19/22 anonim válasza:
Szerintem bőven van időd olyan nőre, aki vágyik (még) gyerekre! Ennek így nincs sok értelme, hogy presszionáljuk a másikat olyanra, amit nem akar.
jan. 16. 16:34
20/22 anonim válasza:
Senki nem vezetett meg. Te azt értetted bele a mondatába (ha úgy alakul), amit hallani akartál. Egyébként mondvacsinált okokból még együtt sem éltetek, fogalmad sincs, hogy a mindennapokban kijössz-e egyáltalán a gyerekével, miként funkcionálsz, mint apa (attól még, hogy nem a tied, ha együtt fogsz vele élni, nem tudod elkerülni), és számon akarod kérni, hogy miért nem akar veled gyereket vállalni? És ha menet közben gondolta meg magát, akkor sincs jogod semmit számonkérni rajta. Mégcsak együtt sem éltetek, nem tartozik neked semmivel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!