Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet kezelni azt, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet kezelni azt, ha valaki úgy érzi csak B vagy C opció volt a párjának?

Figyelt kérdés

Ez a klasszikus "Hufnágel Pisti" effektus, ami elég sok filmben meg irodalmi műben megjelenik, hogy az illető nő vagy férfi végül nem azzal házasodik meg, akivel valójában szeretett volna, hanem egy olyannal, aki csak második vagy harmadik lett volna a sorban. Mert mondjuk az első nem őt választotta vagy a külső körülmények úgy hozták, mindegy, ha a párjának a legnagyobb szerelme nem ő, hanem valaki más.

Persze utólag lehet egy tök jó kapcsolatot építenek ki így is, mert pszichológusok szerint is elsősorban a befektetett munka, közös célok, értékrend és összecsiszolódás adja meg egy kapcsolat minőségét és nem minden dől el a választás pillanatában. De mégis ott marad az az érzés, hogy azért van velem, mert a másik nem jött össze neki és valójában rá vágyna szexuálisan, az ő képeit lájkolja. Ez betudható önbizalomhiánynak is amúgy bizonyára, de mégis ilyen kontextusban természetes emberi érzés, idővel persze lehet elhalványul. Tulajdonképpen ha meggondoljuk lehet az emberek többsége végül nem azzal alapít családot, aki a legjobban vonzotta szexuálisan, legnagyobb szerelme volt.

tegnapelőtt 10:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem lennék olyannal, aki mellett ezt érezném. Értem legyen oda a párom és kész. Van önbecsülésem.
tegnapelőtt 10:50
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Szakítással.
tegnapelőtt 10:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy kezelem, mint az első. Nem vagyok olyannal, akinél azt érzem, hogy max szamár lehetek.
tegnapelőtt 10:52
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Az már régen rossz, ha úgy érzed, jobb híján van veled a társad. Ha a kapcsolat jól működik, senki sem érzi pótléknak magát.
tegnapelőtt 11:08
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Sehogy nem lehet kezelni. Megtalálhatnád azt, akinek te vagy az első. Illetve ez tipikusan az a helyzet, hogy külső elvárásoknak akar az ember megfelelni! Legyen férj/felség, gyerek, ház, autó - az már mindegy, hogy kik a szereplők.
tegnapelőtt 11:15
 6/12 anonim ***** válasza:
52%
Egyszerű a dolog: el kell engedni a tinikori álmokat és menni fog. Felnőttként be kell látni, hogy a párkapcsolatban a vonzalom vagy a szerelem nem alapfeltétel, hanem egy hasznos kiegészítő, ami jó, ha van, de ha nincs, attól még működik az egész. Teljesen más dolgok fontosak, így aztán az sem lesz érdekes, ha a másiknak nem te vagy az igazi.
tegnapelőtt 11:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Szakítással kezelném.
tegnapelőtt 11:28
 8/12 A kérdező kommentje:

A pszichológusok szerint is így van, de az itteni válaszok alapján úgy tűnik nem. Viszont ennek ellentmond, hogy ha mindenki, aki házas annyira odáig lenne a párjáért, akkor nem lenne ennyi megcsalás, válás, stb. Valami nem stimmel a dologban. Lehet mást mutat a felszín, mint a valóság?

tegnapelőtt 11:39
 9/12 anonim ***** válasza:
86%

8, szerintem nagyon más, ha már az elején is szamár vagy, meg más leélni 20-30 évet, ami igen csak korrodálja a kapcsolatot. Persze, hogy ott már nincs szerelem. Nagyon ritka kivételek vannak azért, de jellemzően örülhet mindenki, ha szeretet és tisztelet még van a kapcsolatban.

A legtöbb házasság már csak névleg az, mert gyávàk, vagy anyagiasak, vagy egyéb okból megalkuvók a felek. Egy rossz kapcsolatban nem meglepő a megcsalás (bár szerintem nem kevésbé elítélhető), márpedig az általam ismert házasságok többsége szar.

Szóval, nem mindegy milyen hosszú és állapotú kapcsolatról beszélünk.

Ettől függetlenül én nem viselem el, ha azt érzem, hogy a másik nincs benne teljesen a kapcsolatban érzelmileg, idővel, energiával stb. Mondjuk fel is adtam a házasságra vonatkozó terveimet.

tegnapelőtt 11:45
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

B vagy C? Jó lesz az ZS-nek is.

Csúnya nőként/férfiként te senkinek nem leszel a hufnágel pistije, és neked is be kell érned a maradékkal.

Már ha nem akarsz egyedül megdögleni.

Nyers voltam, de sajnos ez a valóság.

tegnapelőtt 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!