Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiaknál hány éves korra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiaknál hány éves korra mondanátok, hogy elkésett a családalapítással?

Figyelt kérdés

Nőknél azért talán kicsit egyszerűbb belőni, mert van egy életkori korlát, a statisztikai adatokban mindig számolják, hogy mennyi a szülőképes korú nő és azt hiszem 15-40 közé teszik. Persze itt is vannak kivételek, de a nagy átlagra ez igaz.

Férfiaknál ez nem ennyire egyértelmű és sok 50 vagy akár 60+os is van, aki gyereket vállal, főleg a hírességek, gazdagok körében. Nekem az ismerősi körömben 54 év a max, egy egyetemi haveromnak annyi idős volt az apja mikor született. Nem első házasságból, de durva azért belegondolni. Az 50 évet én soknak érzem, valami 40-hez közelebbi számot mondanék, most van egy rokonom, aki 41, első gyereke születik és még terveznek, a felesége 12 évvel fiatalabb. Bizonyára az egészségi állapot és az egzisztenciális lehetőségek is sokat nyomnak a latba.

dec. 13. 18:21
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát itthon a születéskor várható élettartam el sem éri a 76 évet a férfiaknál. Valami 72 körül van ha jól emlékszem. És igen, fiatalok is halnak meg, de azért nem mindegy hogy mekkora eséllyel. Meg a halál is csak egy végkifejlet legtöbbször, előtte ott van a testi és/vagy szellemi leépülés, ritka az aki úgy hal meg hogy egyszer csak szépen elalszik és nem betegeskedik előtte. Kivételek mindig vannak persze, Gene Simmons is aréna koncertezik 70+ évesen, de azért az átlag ilyenkor meghalni szokott, nem jól lenni.

Az, hogy ki mit lát megbízható anyagi helyzetnek megint gondolkodás függvénye. Én egy lakással mindenképp szeretném majd támogatni a gyerekem. De azt azért szeretném hogy munkahelyet találjon magának és ne kelljen még azt is nekem ráhagyni. Ha van egy lakása az embernek akkor szerintem azért el lehet már karistolni az itthoni fizetések mellett is. (Csak hitlet meg senkire nem lehet ráhagyni, ilyen esetben a gyerek lemondhat az örökségéről.) De azért szerintem egyik szülőnek sem a legfontosabb szerepe a pénzeszsák... Meg ha már praktikus okok, egy jó nagyszülő aranyat ér. Kisgyerekem van, ha nem lennének a szüleim, nem tudom hogy tudnék néha egy kis kettesben eltöltött időhöz jutni a férjemmel. Persze, ott a bébiszitter opció, de azért az egyrészt baromi sok pénz, másrészt nála nem hagynám ott napokra a gyereket. A nagyszülőknél meg gond nélkül, mert kölcsönösen imádják egymást. Érzelmileg rengeteget ad a gyereknek egy jó nagyszülői kapcsolat. Egyáltalán nem elhanyagolható ha nem csak a nukleáris család van a világ ellen, hanem további családtagokra is lehet számítani. Sokkal egészségesebb felállás a gyereknek is, a szülőknek meg pénzben nem mérhető segítség.

dec. 15. 08:32
 32/32 anonim ***** válasza:

Pont erről magyarázok, hogy ebben a kérdésben nem lehet általánosítani… az, hogy mennyi a várható élettartam az pedig nem más mint egy rohadt nagy általánosítás…

Az a 40 es aki rendszeresen lejár a kocsmába, bever napi 4-8sört, pár felest, de ő nem alkoholista állítása szerint, van egy méretes pókhasa, magasvérnyomása, májnagyobbodása… az nyilván ultragáz, ha gyereket vállal, mert a gyerek 10 éves korát sem valószínű, hogy megéli…

De aki olyan mint én, és most nem magasztalni akarom magam, DE 18 éves korom óta azt a munkát végzem amit szeretek, jó hangulatban telnek még a stresszesbb napjaim is, folyamatosan egy családi légkör vesz körül, nem feltétlenül a családtagjaimból.. barátok, alkalmazottak, kollégák… aktívan sportolok, van hobbim rengeteg énidővel… én még lazán tervezek egy 40évet…

De ha esetleg holnap elüt a kamion, akkor is ott a biztos tudat, hogy barátaim, családtagjaim által nélkülem is remek helye lesz a gyereknek…

dec. 15. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!